Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Basketball: Suomi VS Australia.

Visste ni att jag har spelat basket i mina yngre dar? Spelade i några år och var hyfsat duktig, så vitt jag minns. Men hade mest kul. Tills jag skadade mitt knä, när jag var kanske 16. Det var fruktansvärt, ni som haft knäproblem vet vad jag menar. Och efter det blev det inget mer spelande.

Hur som helst. Idag gick vi för att se en “träningsmatch” mellan Finland och Australien. Tyckte det var ashäftigt för 1) basket är faktiskt alltid kul att se på och 2) de hade ju kommit hit ända från Australien! Vi hade platserna absolut längst upp, men man se bra därifrån också. Och matchen var himla jämn, eller Finland ledde hela tiden förut i sista sekunderna när det blir lika och slutar med förlängning där Finland tillsist drar ifrån! Såja! Suomi Australia basketballbasket Helsinki
Enormt härlig stämning i övrigt. Finland har tydligen fattat tyckte för basketen på senare år och verkar nu bli bättre och bättre i jämförelse med andra landslag. De ligger på plats 39, Sverige på typ 64 och Australien som de mötte är 9:a på listan.

När jag ser team-känslan så minns jag alltid exakt hur underbar den är. Jag minns när vi var som starkast, det år vi vann hela serien! Vi hade en spansk tränare som hade sin dotter i laget – han var tuff men samtidigt väldigt kärleksfull och ordnade alltid pizzakvällar hemma hos dem. Jag minns att vi en gång såg exorcisten(!) på spanska(!), haha. Och han tog oss till serie-vinst. Sista matchen spelade vi alla med rött hår. Åh den lagkänslan vi hade alltså, fy sjutton vad fin den är. Basketvännerna var och är ännu några av mina närmsta. Det var många cuper och läger vi hann med också. Fick även min första kyss på Sportscamp-basketlägret i Norrköping. Haha, många fina tonårsminnen!

Såhär såg Sportscamp ut, jag till vänster i blåvitt randigt.

Och det här var på en match i Råneå. Jag spelade nog inte pga sjuk, var jämt sjuk när jag var liten. Jag till höger i söt mössa… Och min bästa Elin till vänster, kompis från dagis som följt med hela livet. Dundret basket hette vi, precis som berget i min lilla hemstad.

FÖLJ:

2 svar

  1. Har aldrig varit klassens längste direkt och därför har basket inte varit grejen, men efter några matchbesök i Basketligan och Jämtlandbasket på senare år så måste jag hålla med – riktigt bra publiksport (även om jag går bet på reglerna).

  2. hej j! så himla fantastiskt spännande internet är. hamnade här av en slump. läste och fastnade av dina fängslande texter! och sen så kommer det här inlägget, och vafan! jag var ju din tränare när du var liten. älskade din mamma och pappa för de var så himla fantastiskt snälla med mig som var rätt ny i branschen att ta hand om små flickor. jag bor i göteborg numera. hör av dig om du vill säga hej när du är här. jag hade älskat att få träffa dig nu när du är vuxen.
    och jo, du var riktigt hyfsad på basket ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.