Jennifer sandström

There is so much more to living than this.

Jag hittade den här texten på Tumblr. Den handlar lite om att ge upp allt och att resa och se världen – om man verkligen vill. Den handlar om att inte säga att man så gärna vill resa men inte kan, för du kan. Du kan om du vill. Det viktigaste dock, det jag tar med mig från den här texten, är att vi inte är skyldiga att göra allt det där samhällets ramar försöker forma oss efter. Karriär, giftermål och familj – inget av det är ett måste. Gör alltid det du vill, det ditt hjärta längtar efter och det som din magkänsla säger är det rätta.

Och jag postar den här texten för alla er som behöver höra det.

Livet alltså, varken mer eller mindre. Här och nu. Upp till dig. Följ strömmen och håll dig innanför ramarna, om det känns fint och bra. Bryt dig loss och gör någonting annat om det är vad rösten inom dig skriker.

FÖLJ:

11 svar

 1. Precis vad jag behövde! Passar ihop lite med mitt inlägg om mitt liv som jag skrev för några dagar sen. Tack Jennifer för att du delade med dig, jag ska genast skriva ut detta och sätta på väggen!

 2. Åh jättefint skrivet! Det är ju precis så. Och jag har mått så dåligt många gånger att jag inte vill ha det som alla andra vill. Jag vill ha mer utav livet, det måste ju finnas mer än det här. Men just nu vill jag gärna ha min kandidatexamen i ekonomi då jag längtat efter den så länge och tycker det är roligt. Efter det kanske jag sprider mina vingar igen men min inre röst säger att jag ska slå mig till ro lite nu i alla fall. Sedan är det inte sagt att jag vill ha allt det där plastiga som egentligen inte får oss att må bra. Jag har tänkt de senaste dagarna hur deprimerande detta hamsterhjul i samhället är. Jobba, äta och sova. Och ändå har inte folk råd att gå i pension. Och så går man så i ett HELT liv och får ingenting för det. Nada. Nä vi får nog börja tänka om för det håller inte för att leva för att jobba. Det ironiska är ju att vi ska jobba för att leva inte tvärtom vilka nästan hela jordens befolkning gör. Hur tänker du kära Jennifer? Vad vill du göra i framtiden? Kram!!!

 3. Är det bara jag som upplever texten som väldigt provocerande? Delar av min familj är från tredje världen. Att dra in djupa globala ekonomiska och sociala problem som tar uttryck i bland annat svält och undernärda barn i en lättsam liten text vars mål är att få folk att tänka på sig själva, att knarka upplevelser, istället för att försöka göra något åt själva problemet? Och nu vet jag inget om dig Jennifer, du kan vara väldigt engagerad och ge bort både tid och energi utan att jag vet om det, men ser du alls vad jag ser i texten? Jag är så trött på att tredje världen har blivit den vita medelklassens snuttefilt, “du har det bra, se på dem som svälter!” där poängen inte är att motarbeta svält, utan fortsätta att leva bekymmerslöst fokuserad på sig själv och ingen annan.

  Lite dystert, och som du märker skriver jag av mig då jag sett samma tendenser på många andra håll.

  1. Det kan ha varit ett onödigt tillägg i texten. Dock undrar jag hur du menar att vi ska leva våra liv? Är man skyldig att hjälpa andra och till vilken mån? DET är en intressant diskussion. Personligen råkar jag vara av den “äckliga sorten” (som många faktiskt skulle vilja beskriva det) som tror på kapitalismen – utan att för den sakens skull vilja diskutera politik.

   För drygt ett år sedan hade jag något som kunde liknas på små panikattacker, över orättvisan och hjälplösheten i världen. Och jag har inom mig väldigt många tankar om att vi måste hjälpa andra, de som har det sämre än oss, tredje världen.

   Dock tror jag på självförverkligande och att se det vackra i vår värld om man har den chansen (alltså de små detaljerna som gör livet vackert). Jag tror på att lägga energi och fokus på positiva saker.

   Jag kan inte säga att jag personligen skänker pengar till någon organisation – inte i dagsläget. Men jag kan liksom inte se att världen skulle bli bättre av att jag stannade hemma i Gällivare och skaffade ett välbetalt jobb i gruvan för att endast ge vidare stora delar av min lön till bättre behövande. (Ok, kanske extrem jämförelse.)

   Jag ser fram emot ditt svar och ber om ursäkt om något är lite luddigt eller oförstående – jag är meganyvaken och måste somna om nu.

   1. Kom och tänka på hur man kan bidra till de behövande…. Med en större inkomst kommer jag nog bidra med mer. Idag ger jag bara pengar till tiggare då och då och gav till exempel bort alla mina gamla kläder, som jag hade tänkt sälja på loppis, till välgörenhet istället.

    Hur som helst – jag är nyfiken på ett utvecklat svar från dig angående hur man bör/kan “försöka göra något åt själva problemet”.

    :)

  2. tyckte inte alls texten är provocerande! det den säger att om du nu så gärna vill se världen så lämna det du inte behöver, du behöver inte köpa en morgonkaffe varje morgon, utan ge upp lite bekvämligheter så har du råd att resa runt världen! Mer att vi är så materialistiska och borde se på annat som är värt något. Tyckte inte alls det stod något om någon snuttefilt..men det är min åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.