Jennifer sandström

The usual novembermörkerångest

Det går dagar utan att jag fotar någonting. Plockar inte upp kameran, tar inte ens några bilder med mobilen. Ingenting är vackert. Allt är mörkt och utomhus är det, ja ni vet. Gör ingenting superkul heller utan ligger typ fortfarande efter, pga. blev förkyld förra veckan osv. Sms (WhatsApp, messenger, instagram, överallt kan man nås) och mejl staplas på hög. Och inombords grubblar jag. November är ingen bra månad för att grubbla. Försöker fokusera så mycket jag kan på julen och alla säger det är bara 6 veckor kvar till julafton. 45 dagar. Som om det skulle hjälpa den bottenlösa gråheten som är, just nu? Det, kanske i alla fall kan ses som ett tecken på att vara mindful. Alltid något.

Vill så gärna vara en sån som “inte alls bryr sig om att det är årets värsta månad” (vi behöver inte prata om att januari-februari kommer vara likadana). Men jag känner just nu att jag hatar november, with a passion.

Fast hörni, fråga mig nästa vecka hur jag mår. Var tvungen att öppna kalendern och verkar som om jag känner mig både arg och ångestig av helt förklarliga skäl. Gud, är alltid såhär. Varje jävla månad.

:-)

FÖLJ:

12 svar

 1. ”Det, kanske i alla fall kan ses som ett tecken på att vara mindful. Alltid något.” Ha, ha 😂
  Det ääär årets värsta månad, oavsett om man har pms eller ej 🤗

 2. Jag kan hålla med om att november är den mest tråkiga månaden på året men deppad blir jag då inte. Tänk redan är det den tionde i månaden och snart är det december. Tiden går så fort.
  När det gäller fotograferande så är det en extra utmaning att få till intressanta bilder i november. Det är då det kräver sin man och kvinna att hitta motiven och ljuset. Själv har jag inte heller varit flitig med kameran men skall idag ta en runda för att se om det inte fastnar åtminstone något på minneskortet. Det skulle vara frestande att utmana dig på den bästa novemberbilden/bilder, något som man själv är nöjd med. Jag är säker på att den perfekt novemberbilden finns där någonstans.
  Skrev ingen kommentar om SEO från förra inlägget men det är ett ämne som intresserar mig så jag ser fram emot fler inlägg om detta!

  1. Vad skönt att du har modet uppe i alla fall! :)

   Och älskar utmaningen om att ta “den perfekta novemberbilden” – är det fusk att vänta till slutet av november när alla mysiga juleljus är uppe? Hehe.

   Och vad kul att höra, var faktiskt förvånad att det var så tyst i kommentarsfältet till just det inlägget, men vet ju av feedback på tidigare liknande inlägg att folk uppskattat det. Kanske var det alldeles för basic nivå för de flesta!

   1. Inom november, that´s all. En eller flera novemberbilder.
    Jag fick faktiskt en bild som jag är ganska nöjd med även om skymningen smög på. En fördel med november är dimman! Så fina bilder man kan få både i stan och på landet när dimman är närvarande.

    Det är kanske svårt att kommentera SEO om man inte har någon fråga på basic nivå? Jag följer med och får förhoppningsvis svar på eventuella frågor framledes.

    1. Dimman ja, helt sant! :)

     Och jo, antagligen är det så. Ser fram emot fler frågor framöver, hehe.

 3. I år är november fyllt av så mycket förväntan för mig, för från 23 november har jag dryga tre månader avsatta för att skriva (i diverse former, inklusive blogg) på heltid. rullar liksom fram på att det här är slutspurten, skiter i gråheten och regnet för snart är det dags. och längtar SÅ tills jag har de friare arbetstiderna som följer av det där – för då kan man ju vistas utomhus i dagsljus! hade jag varit frilans hade jag kastat mig ut i “ljuset” (det är ju typ aldrig ljust men du vet, inte kolsvart) och skänkt en tanke till oss som måste jobba på plats mellan vissa tider ;)

  ps gillade också SEO-inlägget massor, ska gå igenom alla dina inlägg om sånt här gång på gång när jag snart ska försöka flytta till egen domän. plöjde allt du skrivit om webbhotell rätt nyss också. känner mig lost men mindre lost efter dina blogginlägg!

  1. Aaaalltså wow! Kan föreställa mig förväntningarna och den peppen! Gud vad kul!

   Haha, ja jag borde ju verkligen ta de där lunchpromenaderna nu och inte mitt i sommaren liksom. Men, när man jobbar med exakt det man gillar så hamnar man ju så mycket lättare i flow – svårt att slita sig. Excuses excuses ;)

   Och åh, tack, känns fint att de är till nytta <3

 4. Jag känner så igen mig i din text; att känna sig oinspirerad och inte riktigt orka ta tag i det där som man vanligtvis tycker om. Inget spännande händer det heller, utan istället är det bara den där riktigt vanliga, gråa vardagen man har för tillfället. Novembermörkret antar jag gör sitt för det grådaskiga humöret, men jag hoppas ändå på att det inom loppet av några veckor ska börja vända mot det bättre när höstschemat börjar småningom lugna ner sig. Med andra ord skönt att höra att det finns andra som tänker och känner ungefär likadant :)

  1. Uhh jaa. Hur blir hösten alltid så hektisk? Verkar vara lite så för de flesta. Och ja, blir väldigt mycket vardag. Men håller med dig om att man kan finna lite styrka i att vi är väldigt många som känner såhär, att det är ganska naturligt!!

 5. Jag hatar november (och har inte PMS) och har alltid nån magisk tanke på att december, när det blir december, DÅ blir allt bra igen. I år blir det sämre den 4 december för då lämnar en speciell person Sverige för Thailand i flera månader framöver och jag är kvar i mörkret här. Så nu försöker jag tycka om november istället för vi har TRE helger kvar tillsammans. Så jag äter choklad och låtsas om att det är helt okej att bara sitta hemma i soffan och att hundarna visst klarar flera dagar utan vettiga promenader för att jag bara inte VILL gå ut i blötan och mörkret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.