Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Texter om kärlek & om nätdejting

Det finns en kategori i den här bloggen med namnet “texter och kärlek“. Jag tycker om att skriva om sånt, pojkar som fått hjärtat att slå, stunder då alla känslor tagit över och alla de gånger kärleken aldrig blev som man hade hoppats. Det har ju blivit mycket sådant under alla år. Och jag profilerar ju till och med den här bloggen med “resor, kärlek och drömmar”. Men när man är i ett förhållanden finns inte behovet där på samma sätt. Jag kan skriva om vår kärlek, men det är också så naket och utelämnande när det händer här och nu. Och jag tänker helt enkelt inte så mycket på allt det som varit. Man gjorde ju inte annat som singel, grubblade och undrade mellan allt längtande och drömmande. Men vill man läsa om kärlek och dejtande och märkliga unga män som krossat hjärtan utan att mena det och så vidare, då kan man göra det här: texter och kärlek.

Och ärligt talat, ni som är singlar, många av er kanske njuter, men många av er längtar nog också efter närheten och tryggheten – inte sant? Ta vara på friheten och försök att liksom förstå hur mysigt det kan vara att längta efter kärleken – gå lös på Pinterest och pinna alla jävla kärleksbilder som ni hittar. Jag kan inte minnas att jag var en särskilt bitter singel? Jag längtade, drömde, skrev, tittade på sådana bilder, såg på filmer, blev förälskad jämt. Och så klyschigt som det faktiskt bara kan bli dök en pojkvän upp när man minst anade det, två gånger. Det känns faktiskt fortfarande overkligt, att det hände tillslut.

Jag hade dock en backup-plan. Jag visste att om det kommer en dag då jag vill vill vill ha någon att älska och om prince charming inte hade dykt upp ännu, då skulle jag prova nätdejta och ge nätdejting en ärlig chans. I min värld är det helt naturligt och en av mina all-time favorit-bloggerska Elaine, träffade faktiskt sin man via just nätdejting. Är det någon bloggläsare som provat nätdejta? Som kanske rentav har en success-story att dela med sig av? Jag har provat att dejta på Twitter (eller de sker väl mer spontant) och det är också något jag kan rekommendera singlar som kan tänka sig att twittra, det kan vara väldigt effektivt!

FÖLJ:

18 svar

 1. Väldigt bra skrivet, som vanligt känner jag mig väldigt träffad. Jag är hon den där singeln som längtar. Jag har principiellt bara gott att säga om nätdejting. Med det sagt: det är ingenting för mig! Jag har liksom inte möjlighet att i kriterier säga vad det är jag letar efter. Det finns inget mönster i vem jag faller för. Jag vet dock direkt da jag träffar ngn om det finns en chans eller inte. Magkänslan, hormoner, jag vet inte. Kroppen vet. O vad det än är som kickar in, det funkar inte bakom en skärm.

  1. Spännande att få höra dina tankar! Du har alltså testat det? Det är intressant det där, vi är ju alla olika såklart. Men jag tänker att det måste vara svårt för många att ha kriterier och veta vem man vill ha… Man kanske helt enkelt bara få ta kontakt med någon som ser trevlig ut, skriva hej och träffas så snart som möjligt för att se om det finns något där och inte behöva upptäcka det bakom skärmen :)
   Förresten, hur länge planerar du att vara i Wien? Finns någon plan? Sådant påverkar ju också vart man ska hitta kärleken liksom, litegrann. Men jag tycker du är duktig på att dejta i alla fall, det är bra!

 2. Jag e likadan! Jag letar dock inte desperat däremot drömmer jag om dne där kärleken och älskar såna här bilder och textrer om kärlek o sånt!! =D och blir lätt kär/förälskad!

  1. Det tycker jag är jättefint! Och jag fastnade lite för din blogg, så la till dig på Bloglovin nu – ska bli spännande att följa dig!

 3. Har varit längtande singel sjukt länge men är numera galet nykär i en superfin kille som jag faktiskt träffade genom appen Tinder! Var väldigt oväntat eftersom jag aldrig tog det särskilt seriöst, var mest kul tidsfördriv och det var han som tog kontakt från början. Hade tidigare testat nätdejting lite men kände mig lite skeptisk mot det hela, jag gillar i allmänhet bättre att träffa människor face to face så man märker om det finns någon kemi där. Men till andra längtande singlar kan jag tipsa om att hålla alla dörrar öppna, vet att det låter sjukt klyschigt, men det händer verkligen när man minst anar det!

  1. Neeeej vad mysigt, blir så glad av att höra det! Grattis Malin, får man väl säga ändå :) Njut av det! Så inspirerande att höra också. Nyförälskelsen är ju underbar. Och Tinder är onekligen poppis just nu!

   Kram!

 4. Oh, jag tycker nätdejting e fantastiskt! Mest pga att jag hittat min hjälte på det sättet…. =) Men även för at det inte alltid faller sig naturligt att mingla bland singlar i min ålder. Mycket fokus på jobb, nytt land, vänner å resor, å där har jag aldrig märkt att kärleken slagit till. Dessutom har jag vid nätdejting chansen att sålla bort de som aldrig kommer kunna bli aktuella (typ, de har redan barn etc). Dessutom e det effektivt, lite mail å sen dejt – å strax har du svaret på om det kan bli nåt eller inte =)

  1. Ja du också, så fint! Jag tror verkligen det är så, det passar vissa – som för dig som du beskriver det och med hela situationen. Hur länge har ni varit tillsammans förresten?

 5. Jag har testat nätdejting, hann mest träffa knäppskallar dock :) Eller, inte knäppskallar, men jag insåg att jag verkligen är sådan som behöver den där första attraktionen, jag är inte den som dejtar ett tag o ser om nåt växer fram. Antingen finns det eller inte. Som med killen jag lever med nu, vi träffades vid en lägereld i Danmark och det lixom bara FANNS där. Nyfikenheten och intresset, orken att faktiskt vilja lära känna någon, inte som på dejter när det mer blir nån slags anställningsintervju…

  1. Jag dömer dock inte ut det alls, en av mina bästa vänner träffade sin nuvarande fru och mor till hans två barn på det sättet. Men det passar inte mig, inte nu iaf.

   1. Och det är givetvis också ok! Såklart kan man ha negativa erfarenheter och det är också intressant att höra. Kan tänka mig att många upplever det som lite krystat “nu pratar vi här för att vi ska se om vi kan attraheras av och tycka om varandra… I många andra situationer blir det ju mer “naturligt” och avslappnat :)

 6. Precis så var jag som singel, längtade en massa men hann aldrig bli desperat (hade väl blivit det om det tagit för lång tid dock :P ). Citatet på bild nr 2 är precis så som jag tänker och det var precis vad jag fick! Jag har ju nätdetjtat väldigt intensivt förra året (som du ju vet) och det slutade ju lyckligt (som du ju också redan vet) :D Jag var väldigt positiv till nätdejting redan innan, en av mina bästa vänner träffade sin kille på Happypancake och där träffade jag sen min pojkvän med. Dessutom gillar jag att skriva så jag visste att det skulle passa mig att inleda kontakt på nätet istället för face-to-face. Nu är det snart 6 månader sedan vår första dejt och han ska flytta in hos mig nu under våren så snart han sålt sin lägenhet. Allt känns bara hur bra som helst och det känns verkligen som ödet att just vi två träffades sett till vår bakgrundshistoria innan vi träffades. Han är världens bästa och jag är så så kär och lycklig som har honom <3

  1. Åh det gjorde du minsann, DU gjorde verkligen dating till din sport och det passade dig så det tycker jag var helt rätt! :) Tack för att du delar med dig av storyn Linnea – man kan kalla det för en success-story indeed, hur fint som helst! Jätteglad för er skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.