Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Tapiola Hagalund

Stadsdelen av Esbo där vi bor heter Tapiola, eller Hagalund på finska. Det är en sak med Finland som är bra ibland men förvirrande andra gånger. Om man lär sig det finska namnet till exempel, då blir man förvirrad om någon pratar om samma ställe på svenska. Men man har också två chanser att lära sig namnet på ett ställe – är det ena namnet svårt är kanske det andra lättare. Haha. Och om något av namnen är finare kan man använda det istället!

Hur som helst. Tapiola / Hagalund är inte bara ett fint namn – det är också en charmig del av Esbo. Det byggs för fullt och det som redan finns här är designat och har någon cool arkitekt bakom sig. Och i veckan har det varit fina dagar här vädermässigt!


Perfekta dagar att promenera till och från jobbet. Igår kände jag mig krasslig och lät inte det dåliga samvetet få ta någon plats trots att solen sken och jag satt inomhus och pysslade med internet.

Igårkväll gick vi dock in till centrum (ja vi bor lite i utkanten av Tapiola) och käkade middag. Tapiola centrum är faktiskt ganska dött en lördagkväll, men det finns några spännande restauranger ändå. Med jobbet äter vi ibland i Tapiola, har till exempel varit till sushirestaurangen som ligger vid den charmiga lilla bion – och den är toppen!

Igår bestämde vi oss tillsist för Nepalesisk restaurang som fått bra betyg. Mount Nepal Ravintola. De hade dock en väldigt indisk meny – är nepalesisk mat samma som indisk mat? Skulle inte var helt ologiskt. Gott var det hur som helst och det är ju det viktigaste. Och prisvärt, det är också trevligt. Populärt var det också, även för takeaway var det många som kom dit. Jag åt min all time favorite, butter chicken. En rätt jag faktiskt aldrig åt när jag bodde i Indien men nu alltid äter om jag äter indiskt. Ris, naan-bröd, raita och sallad ingick! Samt en söt och god te-dryck. Vi delade även på en mangolassi till efterrätt, det är alltid rätt!

5 av 5 mumins får restaurang Mount Nepal av mig! Och ett plus för så gullig personal!

Hehe charmig matbild jag tog:

Gillar också när man får dessa äkta tallrikarna att äta på. Det är nästan så jag kastar besticken och hugger i med handen som på äkta indiskt vis ;)

FÖLJ:

7 svar

  1. Som svenskspråkig född i Finland försöker jag alltid använda det svenska namnet på allt. Bara för att lixom…

  2. Dit får du ta mig när jag kommer på besök :) vi måste hitta en helg som funkar! <3

      1. Absolut :) ska kolla vad flyg kostar. Allting hänger lite på när jag får besök från andra sidan Atlanten… Vi kan prata om det när du kommer hit :) <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.