Jennifer sandström

Svettiga dagar.

Den här veckan blev det plötsligt väldigt varmt. Det har varit nästan svala dagar tidigare och man kände ibland när en kall vind kom “brrrr”. Men inget brr längre, nu blir man sådär lagom fuktig så fort man gör något annat än ligger helt stilla. Och det är ju faktiskt skönt, att ladda värme-reserverna lite inför den nordiska sommaren.

Hur är sommaren hemma i Sverige/Finland? Tror ni jag kan bada i havet i Göteborg? Jag har nämligen en ny bikini jag är så himla sugen på att få inviga, hehe. I annat fall kan man alltid förlita sig på mosters pool, så länge det är åtminstone lite sol.

Såhär ser jag förresten ut för det mesta om dagarna här, vandrar omkring i kjol/klänning/shorts, med min ryggsäck packad med datorn, en bok eller två och vatten och förundrad över allt runt omkring mig. Det är så många detaljer att ta in. Har cyklat runt här en del också, och lyckats få punktering på Mumins cykel. Woopsie!

IMG_0666IMG_0661

Apropå svettigt, att träna i den här värmen kräver lite planering. Man tar inte gärna en springtur mellan 10-18, det är helt enkelt för varmt. Så ska man springa får man göra det innan eller efter – och då är det superskönt. Idag åt jag dock frukost med Mumin i hans kafeteria (oh god, ni vet där alla amerikanare äter mängder av pannkakor, friterade potatisar och chokladmjölk till frukost??) – så när jag ville träna strax efter 11 letade jag istället upp en skuggig plats under palmerna och körde styrketräning med egen kropp.

När jag låg där under palmerna så sparade jag ner den bilden mentalt för att plocka fram under mörka höstdagar hemma (även om det kanske stjälper mer än det hjälper att tänka på somriga platser och palmer… haha).

IMG_0416

Har lite dålig fantasi på övningar för styrketräning med egen kropp, och vill hitta lite fler bra övningar för hela kroppen. Det fungerar ju så bra att träna utomhus nu under sommaren så väntar gärna med att skaffa gymkort igen så länge som möjligt…

Det jag saknar är pullups, som vanligt, mina ögon letar alltid efter möjliga ställningar (eller träd) att kunna häva sig upp i. När jag promenerade inne i San Francisco såg jag en kille som hoppade upp i trafikljusen som hade en lämplig stång, och gjorde sin pullups. Kreativt! Själv hittade jag ett träd i helgen när vi var i Big Sur…. Men litade inte på att det stackars trädet skulle palla mina 65 kilon så jag skippade det.

IMG_1204

Mamma, nästa vecka får vi åka till Skatåsen och utegymma!

Hade dock gärna stannat här några veckor till och bara semestrat. Men någon ska ju se till att det finns bröd på bordet… ;)

FÖLJ:

7 svar

 1. Är dina tre veckor redan över? Skönt med lite tid i Gbg innan du åker tillbaka till Finland. När kommer du nästa gång? :)

  1. Jaaaa :( Och din resa har fortfarande bara börjat – eller ja knappt hälften väl ;) Har inte något inplanerat ännu, men säkert någon gång sensommar/höst.

   1. Har 4,5 vecka kvar :) yaay! Då får vi ses. Have a safe flight (när du väl ska flyga)<3

 2. Ja, vi ska till Skatås och “ta plats” på deras utegym. Vi ska slänga oss fram och vråla som apor eller nåt liknande. Det finns ett nytt utegym och jag har inte vågat tränga mig på men nu ska det bli av. <3

 3. Hej Jennifer!
  Long time no see ;) Vad härligt det verkar i SF!
  Har ett tips på en träningsapp som jag upptäckte här om veckan: Försvarsmaktens träningsklubb. Väldigt bra och en kan välja olika pass med olika intriktning, svårighets- och jobbighetsgrad, samt längd, t.ex. kondition, styrka, rörlighet. Varje övning visas sen i appen också, så att en vet exakt hur en ska göra – utmärkt smidigt tycker jag :) Tipsar på samma gång om podden som “hör till” – Försvarsmaktens träningsklubb heter den med. Väldigt roliga gäster, annorlunda samtalsämnen och en skönt avslappnad inställning till träning.
  Ha det gott och njut vidare over there!
  Kram Kram!

  1. Hej Emelie! Så trevligt med en kommentar från dig! :)

   Wow, vad glad jag blev av ditt tips – tack så hemskt mycket! Sitter just nu på flygplatsen i San Francisco och passar på att ladda ner appen, men blev såld bara av beskrivningen “fler än 450 övningar som inte kräver några redskap” – perfekt! Och ska kanske passa på att ladda ner några avsnitt av podden också nu inför flygresan. Gud så bra! Tack tack tack!

   Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.