Jennifer sandström

Svenska resebloggar.

Jag tycker det är kul att följa bloggare som reser mycket och bloggar om det. Ännu mer tycker jag om att läsa bloggar som är bosatta utomlands – precis som jag själv. Det är liksom intressant att följa ett liv på en annan plats – men som ändå bloggar på svenska. Jag vet inte varför – men jag är lite skeptisk till att läsa bloggar på engelska?? (Vet inte heller varför jag är besatt av att använda bindrestreck i meningar, men nu blev det så, hehe.) Framför allt om det inte är deras modersmål. Det kan också vara en anledning att det inte lockar mig särskilt mycket att blogga på engelska även om jag har en del internationella läsare (som får stå ut med Google Translate…) Jag följer någon reseblogg som är väldigt stor – på engelska, men allting är extremt kommersiellt. Jag gillar de mindre resebloggarna – de genuina.

För ett tag sedan började jag följa Annas blogg Sugarrush. Hon skriver på ett spännande sätt, jag gillar det hon berättar och det faktum att hon bor i Wien. Jag skulle gärna hitta fler bloggare som bor utomlands eller bara resebloggar som är genuint bra!


bloggar utomlands resebloggBildkälla.

Ska ta och spana in några som finns på sidan Svenska Resebloggar, där jag precis registrerat mig. Men annars tar jag gärna emot era bästa tips (ingen press, bara de bloggar ni följer helt enkelt!) i följande kategorier:

– Svenskar som bor utomlands och bloggar.
– Svenska resebloggar – alltså vanliga resebloggar på svenska.

Och kanske har jag fler läsare jag inte känner till som bloggar utomlands eller har en reseblogg? Säg gärna hej så jag kan spana in era bloggar också.

Puss och kram, från Jennifer som drömmer sig bort om resor till Kina, norra Indien och Sydamerika. 

FÖLJ:

19 svar

 1. Åh, jag vill också blogga! Men kommer liksom aldrig igång. Jag skulle kunna blogga om mitt liv här i Madrid, mina resor jag gör (Afrika varje år, samt Oceanien) och när vi flyttar härifrån kommer vi garanterat bo i nåt annat spännande och kul land.

  Är det svårt att komma igång? Känns det inte lite egotrippat liksom? Jag skulle nog ha svårt att skriva som om jag förväntar mig att nån annan än mamma läser det liksom :p.

   1. Vad kul, tack! :)

    Jag kan tänka mig att det skulle kännas lättare för mig längre fram, när jag vet att jag har några mer läsare än bara familjen. Men fram tills dess liksom, hur ska man tänka? Hur kommer man igång?

    Lite sånt är det jag funderar över :).

  1. Åh tack. Ska spana in de. Hittade nyligen till Emelaias blogg :)

   Ja just det – gud så spännande det ska bli att följa er resa under året!

 2. Hm, nu kanske du redan har läst denna blogg då hon har funnits i Elaines kretsar, men jag brukar läsa Hanna Watsons blogg, exiback.blogg.se
  Gift med en kanadensare och bosatt där. De verkar ha sån fin relation!

 3. Om du är intresserad av Sydamerika så colombialiv.blogspot.com…skriver om spännande ämnen… casaannika.blogspot.com om livet i Sevilla…och som någon annan skrev mammasmachete, också det om livet i Colombia men på landsbygden och inte i storstaden!

 4. Hej Jennifer,
  hittade till dig via Svenska resebloggar, så de är några bloggar som jag följer. Men lite ostrukturerat, jag har verkligen dåligt med tid för bloggar. Det är därför jag kallar min “blogg” för webbplats istället. Inte lika frekvent uppdaterat som en blogg, men oftare än ett pappersmagasin. Och handlar bara om resor, inte “privat liv likt en blogg”. Kika gärna in – där finns t ex intervjuer med “svenska mammor utomlands” (alltså svenskar utomlands :-)
  Ps, ser att vi har en gemensam FB-vän, Tia. Tia och jag lärde känna varandra när vi båda var “Premiumbloggare” på tidningen Mama.
  Hälsningar Rosita

 5. Kan tipsa om http://liztigt.com/ , en tjej från Åland som skriver om sin vardag i Barcelona. Hon är journalist och frilans, och lever med en spansk man och de fick en liten bebis i somras. Bara att deras dotter är så himla söt gör bloggen värd att följa, sen skriver hon intressant och bra också! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.