Jennifer sandström

Starkbierfest i München.

Ah, livet alltså. Så märkligt det är – fantastiskt och underbart men jobbigt och betungande på samma gång. Det är väl så ibland, man får lära sig att hantera det. Låta smärtan finnas där, men våga le, till och med skratta hejdlöst, och låta ljuset sippra in genom hjärtats fönster.

Min lördag var i vilket fall som helst FANTASTISK. Öl, öl, öl och massor av prat och skvaller och skratt och sånger. Vi var på plats klockan 13.00 och kvällen avrundades många timmar senare kring 21-22 när tröttheten började kicka in efter vi tagit oss från uteservering till lokalen inomhus och dansat på bänkar och bord tillsammans med så många andra. Alltså – älskar dagsfester?! Och i München ännu mer. Den här staden är så bra på många plan, jag gillar det. Hamnade på efterfest med mina vänner och låg i sängen hur länge som helst i morse.

20140406-224031.jpg20140406-224040.jpg20140406-224106.jpg20140406-224055.jpg20140406-224136.jpg20140406-224211.jpg20140406-224217.jpg20140406-224259.jpg20140406-224318.jpg

Gillade min söndagskväll väldigt mycket. Jag fick äntligen tillfälle och sällskap för att besöka en bar/restaurang på en sjukt nice gata i närheten av där jag bor. Åt pasta, drack cola light och pratade om livet, och ja ni vet, solnedgångar, internetvänner, utlandsminnen, framtidsplaner och sånt.

20140406-224608.jpg

FÖLJ:

13 svar

  1. Nej, tyvärr är det ju lite det som är poängen ;) Men i Tyskland är det också vanligt att blanda öl med läsk – det kanske kunde vara något för dig och även Gabriella :)

   1. Intressant, vilken sorts läsk blandar man i så fall ut det med och med vilka sorters öl funkar det? Är väldigt öppen till förslag för att kunna lära mig ta en öl ibland. Har en kompis som trots sitt löfte att jag efter 4 ½ års studier vid juristprogrammet skulle lära mig att dricka öl och kaffe inte har lyckats särskilt bra när det nu bara är denna terminen kvar :)

    1. Ja jag tror det kan vara en fin start för att lära sig dricka (och tycka om) öl ;)
     Du kan läsa lite om det här http://sv.wikipedia.org/wiki/Radler jag tror de funkar med de flesta öler egentligen och läsk kan du nog prova dig fram efter smak och tycke, tror sprite är vanligast – något med citronsmak kan också fungera.
     Själv tycker jag corona med en citronskiva är en väldigt lättdrucken öl.

     Haha, älskar hur jag plötsligt blev en alkohol-rådgivare ;)

     Du har inte lärt dig dricka kaffe heller alltså?? En annan brukar kämpa med att bli av med kaffe-beroendet så jag vet inte om det är något du borde eftersträva.

    2. Och tydligen ska du blanda med “lageröl” – tror det är den ljusa typen :) (frågade min kollega om några tips, haha!)

    3. Tydligen ska det också vara gott att blanda så kallad “weissbeer” en öl som är populär här som jag inte är säker på om vi har i Sverige, med en shot av väldigt söt och fruktig “syrup”.

     1. hahah vilka härliga tips jag fick nu! Får nog allt ta en öl till helgen ;) Ja weissbeer har jag sett här. Corona har jag prövat men har svårt för den också. Väldigt kräsen på öl men nu ska jag ge det en chans till :) Ja jag klagar inte på rådgivningen – hojta till om du själv behöver inspiration på vin/drinkar för det kan jag bättre ;P

      1. Det får du göra – och experimentera med de olika blandningarna ;)
       Haha vin och drinkar, absolut. Jag har inte jättebra koll, eller närmare urusel på viner och vet väl ett par drinkar jag tycker om… Vilka är dina favoriter inom de kategorierna? :)

 1. Gick inte svara längre så jag skriver på nytt här helt enkelt :) När det gäller rödvin är jag numera helt såld på rött. Några favoriter är allt som heter Gallo eller Zinfandel vilket oftast (alltid?) är amerikanska viner – dessa måste vara favoriterna just nu ändå och ofatst prisvärda ändå :) Sedan är det alltid gott med italienskt som t.ex. ripasso, eller med lyxigare amarone (men det är mer sällan). Ibland blir det lite jakobs creek chardonnay för enkelhetens skull men på senare år har det blivit vanligare med de röda :)

  När det gäller drinkar så älskar jag att bland själv och har det mesta man behöver hemma för att fixa själv. Men en grym mojito eller cosmopolitan är alltid gott. Något vi drack på teneriffa var gin och fanta citron, vilket är så enkelt som det låter. Margarita är också en helt fantastisk drink när den görs rätt tycker jag. En annan enkel drink att blanda är vodka med tranbärsjuice och en skvätt sprite. Helt enkelt kul att pröva sig fram men har nog ändå mina 3 favoriter även om jag gärna prövar nya saker och smaker. Gillar dock sådant som är ganska basic att blanda själv :) Skulle kunna babbla länge om drinkar inser jag för kommer på fler hela tiden ;P

  Men ja lite gott och blandat av mina favoriter här i alla fall :)

  1. Det är helt underbart att man kan hitta så billigt vin här i Tyskland! Alkoholens paradis ;)

   Hmm, ska nog utforska den här vindjungeln närmare – tack för tipsen!

   Haha kul att höra om drinkarna också! Mojito är nog min absoluta favorit. Är även fan av mjölkdrinkar men det blir väldigt sällan. Beställer jag något blir det ofta mojito eller något med whiskey. Dricker du whiskey?

   1. Ja jag kan tänka mig det! Du får verkligen se till att passa på och pröva dig fram bland viner (och annat gott såklart) när priserna är lite mer rimliga ;)

    Ja mojito är grymt gott! När jag tänker på mjökdrinkar minns jag de “Rosa Pantern” som vi drack när vi nyligen fyllt 18 år och började gå ut haha :)

    Whiskey har jag lite svårare för tyvärr, gillar annars tanken på det. Har dock börjat lite lätt i höstas när jag var utomlands att smutta på det. Är lite känslig för ren stark sprit rätt i kroppen men snart så ger det sig nog. Godare än öl och kaffe i alla fall :)

    1. Haha white russian är en favorit bland mjölkdrinkarna (har väl ärligt talat inte utforskat detta område desto mer heller). Jag och min kompis som pluggade i kanada ihop hade som nyårslöfte att prova en ny drink varje gång vi gick ut – det var kul och lärorikt ;)

     Ja men då är du nog snart där på whiskeyfronten!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.