Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Sparsamt.

I morse när jag stod i duschen tänkte jag på vad mycket pengar jag sparar, eller inte slösar, genom att använda simpla och få skönhets- och hygienprodukter. Jag och T delar schampoo, och jag behöver inte nödvändigtvis använda balsam. Har dock balsam och ansiktsrengöring i Helsingfors som vi, bland annat, ska hämta i helgen. Men idag använde jag till och med Ts ansiktsrengöring, Nivea Men – haha!

Vad som är ännu mer lönsamt är att inte sminka sig – herregud! Ni vet ju hur mycket pengar man kan lägga på smink. Det är som ett svart hål. Nu kommer det ju kanske inte alltid vara såhär, men det känns bra och lägligt just nu i alla fall med en studentinkomst. Har dessutom tappat det mesta av mitt shoppingsug och det gillar plånboken och banken.

I framtiden när jag har någon form av riktig lön hoppas jag dock att jag fortfarande handlar rätt sparsamt. Jag längtar så till den dagen jag har en månadsinkomst jag faktiskt kan lägga undan pengar ifrån och spara på riktigt! Känner mig mer nervös över att behöva ta huslån och billån och så vidare. Tills dess får jag vara glad och tacksam över mina enda fast utgifter som just nu är: Spotify Premium. ;)

IMG_0734.JPG

Och såhär jobbar man som student: tar med matlåda till lunch på två timmars-bussen! Bästa matinspirationen från Hjalmar: blanda allt du har med bulgur/couscous, typ bönor, majs, tomat, lök, fetaost osv.

FÖLJ:

4 svar

  1. Jättebra sätt att spara pengar, vilken inspiration du är! För att inte tala om hur mycket TID du sparar när du inte sminkar och fixar varje morgon :)

  2. Jättebra sätt att spara pengar, vilken inspiration du är! För att inte tala om all TID du sparar genom att inte sminka och fixa varje morgon :)

    1. Ja, det känns så himla skönt att kunna vakna och vara klar lika snabbt (nästan) som min pojkvän, haha! Tack Nina, snällt sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.