Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Sommarförkylning – tips på saker att göra om du är sjuk

Jag verkar inte vara den enda som drabbats. Folk här och där är sådär härligt sommarförkylda. Det var i måndags som det onda i halsen dök upp hos mig och bara blev värre under dagen. Och på tisdag låg jag däckad och försökte vila så mycket som möjligt för att orka flyga hem till Helsingfors på kvällen. Det orkade jag. Och idag känner jag mig inte lika febrig, men däremot utslagen. Är ni fler som blir såhär supersjuka när ni blir förkylda? Jag tycks inte drabbas av några mesiga eller enkla förkylningar utan rejäla rackare som kräver vila och ingenting annat.

Tips på saker att göra om du är förkyld nu på sommaren:


Alltså på sommaren kan det ju vara särskilt trist att bli sjuk. Och ibland orkar man inte mer än att ligga i sängen och knapra smärtstillande. Om du har lite energi kan du ägna dig åt att titta och lyssna på allt du orkar. Här är mina tips på saker att göra om du också är förkyld nu såhär på sommaren:

* Grand Hotel på Netflix har varit mitt sällskap denna förkylning. En spansk serie som även om den är överdramatisk är väldigt lätt att bli hooked på. Du kan se avsnitt efter avsnitt och glömmer bort både tid och rum (och att det är sommar utanför dörren). Ännu en spansk serie jag kan rekommendera är Las Chicas del Cable. Vill du hellre se på film har jag ett blogginlägg om det här: tips på bra Netflix-filmer just nu.

* Boken Öppnas i händelse av min död har jag hört flera rekommendera. Jag har precis börjat lyssna på den och fastnade direkt. Det är särskilt skönt att lyssna på en bok om man bara vill ligga i sängen men inte orkar titta på något. Dessutom kan det vara svårt att somna med en förkylning och då fungerar ljudböcker perfekt för en sövande effekt (i alla fall för mig). För fler boktips kan du läsa mitt inlägg om tips på sommarläsning för semestern.

* Skrolla igenom instagram. Om folk inte jobbar så är de på semester och även om de själva inte är lika aktiva online så delar de flesta med sig av härliga sommarbilder. Kanske något som kan inspirera dig till sommarresan nästa år?

Mitt flöde just nu. Jag är ju hemma i Norden så inte jättemycket inspiration för nya spännande resmål. Jag kan däremot tipsa om Svenska Resebloggars instagramkonto – där får du under sommaren följa med några svenska resebloggare på olika destinationer runt om i världen.

* Drick varmt vatten med lite riven ingefära, en citronskiva och en tesked honung. Det är gott, bra vitaminer för kroppen, och känns skönt i halsen. Om du har mynta hemma (om du är en sån som odlar nu under sommaren till exempel) så är det också gott och nyttigt att ha i!

* Lyssna på sommarpratarna. Det kanske inte är ett namn du känner till eller någon med en bakgrund som intresserar dig, men det kan ändå vara givande att lyssna på några av sommarpratarna – och kanske särskilt de du inte känner till sedan innan. Nu har du tid, passa på att lyssna på några avsnitt!

* Ska du ut och resa? En förkylning kan ju komma himla olägligt inför en semester. Om du blir sjuk och ska resa kan du läsa mitt tidigare inlägg om detta: Sjuk innan resa – vad ska man göra? Läs också kommentarerna under inlägget för fler tips. Även Att resa-podden har ett avsnitt på ämnet för dig som känner för att lyssna på lite tips och råd för resa och sjukdom.

I söndags hade vi picknick som en del av min kusins konfirmation ↑ och jag misstänker att det var den kyliga vinden och dessa 2 timmar utomhus som väckte förkylnings-bacillerna i min kropp till liv. Oh well, trevligt hade vi det.

Har du lyckats hålla dig undan en förkylning den här sommaren såhär långt? Om inte, hur sysselsätter du dig?


FÖLJ:

7 svar

  1. Men usch vad jobbigt, hoppas du mår bättre snart! Och tack för tips om podden, blir lika glad varje gång du skriver om oss. :)

  2. Jag blir ofta dundersjuk, men många fattar inte alls hur utmattande det är med sådana förkylningar. Ibland får jag ljuga å säga jag har feber för att de ska få en idé om hur det känns. Jobbigt!

    1. Jaa precis! Jag kan också vara helt utmattad men inte ha feber, och känns inte alltid som om folk fattar då hur sjuk man faktiskt är. Vad skönt att du är likadan – att det finns flera liksom :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.