Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Semester och så, här i Göteborg

Göteborg är fint, så som det brukar vara. Jag tog ledigt från jobbet den här veckan (bara 2 dagar eftersom jag bara jobbar 40%) och bestämde mig för att ta vara på sommaren. Så här i Göteborg hänger jag med mamma och mina släktingar. Mormor kom hit i veckan från norr och i fredags hämtade jag T på flyget. Jag har dessutom passat på att träffa några vänner när jag väl är här. Och alltså, med alla dessa människor, kanske är det inte konstigt att jag känner mig himla hemma här. Det ger dock ett visst nytt perspektiv att bo i ett grannland till Sverige. Ofta när jag är i Finland tänker jag detta är såå finskt – men nu här hemma i Sverige kommer jag på mig själv med att tänka gud vad svenskt detta är. På gott, och ont.

Göteborg bjuder på soliga och varma, men också blåsiga dagar och några regnskurar. 

Jag började veckan med att jag vaknade och hade ont i nacken. Det var som ett tecken på att jag skulle stänga ner datorn, ta det lugnt och hänga med nära och kära istället för att jobba framför en skärm. Så det har jag försökt göra – och lyckats ganska bra med.


En liten roadtrip & blogghäng

Jag har bland annat varit på en mini-roadtrip inåt landet. Första stopp var Sollebrunn och Sofias vackra hem. Spana in hennes blogg Hildas – den är ljuvlig. Precis som hon. Jag blev bjuden på kantarellpizza och timmarna flög förbi i samtal om bland annat livet som egenföretagare och bloggare, och det här med gamla vänner och att skaffa nya vänner i vuxen ålder.

Och ruccola direkt från Sofias odlingar. 

Vi satt en stund i växthuset också, innan det blev för varmt eftersom solen lyste så fint denna dag. Och deras hus här ute på landet är verkligen fantastiskt – därför kan det tyckas förvånande att de nyligen faktiskt sålt huset och snart ska flytta. Det kan ni läsa mer om här på Sofias blogg: nu säljer vi huset och flyttar – där finns också bilder av det vackra huset.

Tre snälla katter (ja, alla katter jag mött har inte varit lika snälla) myste omkring i huset och ute på gården. 


Roadtrippen fortsatte till sitt andra stopp i Herrljunga där min kompis Frost bor med sin lille Loui. De bjöd på lek och middag (tacos på belgualinser, hur gott som helst!).

En fascinerande och bestämd liten 1.5 åring. Älskar att Emma är en sån mamma som lärt honom dricka ur glas (och också lämnar ett glas med vatten bredvid honom och trots att han välter ut det nästan på en gång tänker att någon gång ska han väl lära sig).


Väl i Göteborg hörde jag av mig till ytterligare två bloggvänner och vi möttes upp för lite lunch och massor av bloggsnack. Det var Anna från Schysst va (ekologiskt och hållbart skönhet och mode!) och Dorro tidscoachen – inspirerande att hänga med alla dessa drivna damer som också inte “bara” är bloggare men också är egenföretagare. Och förmodligen är jag inte en jättebra vardagsbloggare för jag tog faktiskt inte en enda bild här. Men trevligt var det.


Hipp hipp hurra!

Det har också varit både födelsedagsfirande med lyxfrukost och konfirmationsfirande för min kusin. Såhär såg födelsedagsfrukosten ut. Drömmig smoothie och croissanter med nutella, mmmm.

Och nu precis ska vi faktiskt iväg på konfirmationsfirande dag nummer 2 denna söndag. Att ta konfirmationen här i Göteborg är ordentliga grejer, dessutom var de iväg på en resa till Schweiz(!) – med sånna förmåner hade kanske jag också kommit mig för att konfirmeras…

Moster min ↓ är en bra värd som vet hur man dukar upp för tjugo stycken hungriga släktingar. Och kanske blir det ett dopp i den här poolen idag också.


Är ni några som börjar semester nu till veckan? Eller jobbar du ett par veckor till?


FÖLJ:

8 svar

  1. Vad skönt att du får vara med familj och vänner, ladda batterierna liksom, inga krav bara hänga ihop.
    Fin moster verkar vara sjukt kul, du skriver alltid så genuint om henne. Undrar om moster och du ibland gaddar ihop er mot din mamma på skojj och skämtar extra med henne när ni är tillsammans alla tre. (finns nämligen lite sånt hos mig)

    1. Exakt så! Och vilken fin kommentar Mera, tack! Vi skrattade så också – jag tror vi gaddar ihop oss i alla möjliga konstellationer, och med mormor också ;)

  2. Jag åker till Åland i morgon men tjuvstartade semestern i fredags efter en natts nattjobb på Bråvallafestivalen med att ligga i sängen hela dagen och följa livesändningarna från SM i Östersund. Men i morgon är det semester på riktigt och mot paradisön!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.