Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Sommarens sista dopp.

När jag kom hem efter semestern i San Francisco och Göteborg var jag nyförälskad i havet och lovade mig själv att bada åtminstone en gång i havet här i Helsingfors den här sommaren. Det började se lite mörkt ut när dagarna blev kallare och hösten smög sig på. Men sommaren har inte gett upp än och i helgen bjöds det på superfina dagar. Igår promenerade jag med bara ben längs med vattnet och tänkte i morgon ska jag bada!

Och så blev det.

Vi bor bara 2 kilometer från en fin strand i Westend (Esbos finare område) och när jag går ut och springer eller promenerar så går jag alltid dit. Nästan varje gång tänker jag på hur lyckligt lottad man kan vara som får bo såhär nära stränder och en fin skogsstig som går längs med havet. På vintern kan man till och med promenera på isen och på sommaren kan man passa på att bada.

Så idag tog vi på oss badkläderna och cyklade ner till Mellstenstranden.

Men jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så kallt.

Det var riktigt isande kallt och förutom SUP:arna så var det endast en tapper finsk kvinna som var i vattnet, hon simmade dessutom ett bra tag. Sen var det även några barn som toppade tårna, men knappt mer än så.

Härligt var det i alla fall, jag lyckades doppa mig två gånger och tog några simtag innan jag snabbt var uppe igen. Tackolov var luften varm och skön och solen värmde. Det var till och med läge att lägga sig ner på handduk i sanden och låta kroppen självtorka. Dessutom var jag stolt över att jag uppnådde mitt mål om att bada i havet en gång till innan sommaren var över!

Och salthalten i Finska viken? Den är precis som resten av Östersjön inte riktigt lika salt som svenska västkusten, det kan man känna på läpparna och när vattnet rinner av en. Men det duger bra att bada i, ja förutom temperaturen då möjligen.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.