Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Helgmorgon med tränings- & bloggtankar.

Godmorgon lördag

Det är himla ljuvligt att få somna halv tolv en fredagskväll och helt utan väckarklocka vakna upp klockan 9 till en lördag. Till en lördag utan några egentliga planer, bara ta dagen som den kommer. Man går upp, öppnar balkongdörren och släpper in sensommarluften, gör i ordning lite frukost och kaffe. Slår på en spellista på Spotify och njuter av alltihop!

Träningsmotiverad

Jag läste även ett träningsmagasin som jag köpte i USA, det är (som ni kan tänka er) extremt amerikanskt – men också rätt inspirerande. De ger tips på bra övningar och tar för givet att man vet vad en “squat and press” är för något (google är min vän). Tidningens namn är “Strong” och det känns också som om muskler är fokus i tidningen – I like! Känner mig träningsmotiverad just nu och främst när det kommer till styrketräning. Köpte nämligen ett gymkort på Elixia i veckan och kan knappt gå efter ett pass i torsdags med Jasmin… Smärtsamt men skönt!

Dagboksbloggande = passé?

Det har för övrigt varit en ganska snabb och intensiv vecka. Det känns som om jag inte hunnit med bloggen, men jag lyckas blogga nästan dagligen och det är ett helt perfekt tempo i min mening! Grejen är att så fort det går en dag utan att jag bloggat, så känns det som att jag inte bloggat på hur länge som helst. Och egentligen så finns det så mycket att skriva om, fortfarande massor från mina resor och så vill jag skriva mer om Helsingfors – men allt har sin tid.

Ännu är jag ingen Blondinbella (som droppar 3 välskrivna inlägg om dagen – och har det som huvudinkomst?!) och jag planerar inte heller att bli någon Elaine (som droppar lika många men oftast väldigt korta inlägg). Egentligen tror jag ju att hela det här “dagboksbloggandet” är lite passé och med fördel bör hottas upp med något annat av värde i bloggen!

Håller ni med?

FÖLJ:

6 svar

 1. Jag uppskattar att bloggar uppdateras en gång om dagen. Då känns det “seriöst” och regelbundet.
  Själv har jag slutat läsa Elaines blogg för att jag tyckte att inläggen var för korta och kändes skrivna i en hast, några sådan inlägg är ju så klart okej.
  Jag gillar dina mer reflekterande inlägg. Sedan är det också kul att lösa om förhållande eller jobbet men kanske en mer specifik sak än det klassiska “idag har jag…”

  1. Vissa bloggar jag följer dock, som är mer nischade, kan kännas lite “för mycket” om de uppdaterar dagligen – då kan jag acceptera och nästan föredra lite mer sällan.
   Förstår också vad du menar, eftersom man själv ofta lägger ner tid/kärlek i sina inlägg kan det kännas lite nonchalant om det är uppenbart att många inlägg bara skrivs och publiceras lite “för att”.

   Kul att höra att du gillar de mer reflekterande inläggen, tack! :)

 2. Förr verkade det viktigt att uppdatera ofta och många storbloggare uppdaterade 3-4 gånger om dagen. Idag verkar många bloggare gå över till mer kvalitet och då är det kanske högst en gång om dagen som gäller, ibland betydligt mer sällan. Vi bloggar en gång om dagen och jag trivs med det. Ibland tänker jag att det är bra, men ibland funderar jag över om det är för ofta. Samtidigt gillar jag att dela upp matiga reseinlägg i mindre stycken och då är det lättare att skriva ofta. Men samtidigt kanske det blir för mycket ibland… vet inte riktigt?

  1. Nej nej! Älskar nära reseinlägg är uppdaterade i “etapper” blir så mycket lättare att läsa och framförallt hitta tex om restaurangen fått ett eget inlägg och inte bara näms i ett längre i lägg.

  2. Jag är nog också med Alexandra och Åsa här – ser inte heller några problem med att dela upp. Men ibland kan jag själv känna att det är en svår balans, tex förtjänar detta ett eget inlägg eller ska det inkluderas med något annat?

   Det brukar dock bli tydligare när jag väl börjar skriva, ibland blir ett inlägg plötsligt till två. Och hellre det än ett megalångt! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.