Jennifer sandström

Search
Close this search box.

I en sommardröm, med en hemlängtan

Det är överdådigt att vara ute i ett hus på landet den här tiden på året. När allting blommar. Och det gröna känns ombonande, tryggt, levande.

Jag vet inte om det är särskilt härligt för att jag fortfarande kan tycka att det är exotisk? Äppleträd. Det känns som något som finns utomlands.

Vintrarna på den här breddgraden är hemska. Men så glider sommaren in. Eller snarare virvlar in, en tornado som inte undgår någon. Vinterns bottenlösa gråhet vägs upp av något som inte går att avsky. Allting är förlåtet.

Och visst trivs jag i det.

Som att befinna sig i en sommardröm, knappt verklig.

Men så råkar jag tänka på sommaren i norr.

Sommaren där som är så väldigt mycket mer vemod. Det är myrmarker, sura hjortron och surrande myggor. Och midnattssol. Som gör att man aldrig behöver eller vill sova. Så man är uppe länge och tankarna vandrar så som tankarna gör om nätterna.

Jag brukade tro att det var främst öppna fjäll som lockade. Det där mäktiga, där ord blir överflödiga. Men när jag fick höra en bekant där uppe beskriva skogen och myrarna, väcktes något inom mig. Det handlar mer om det vilda. Orörda. Du kommer ut till en plats och du är helt ensam. Ingen plats dit människor flockas. Inte en enda sommarstuga. Bara vildmark.

Allting i södern är levande och härligt, men det där i norr… Det finns något väldigt äkta i det. Eller är det bara det som är hemma?

Den där platsen där själen är lugnare än någon annanstans i världen?

FÖLJ:

2 svar

  1. Efter lite tvekan gjorde jag äntligen slag i saken och bestämde mig för att hoppa på din SEO-kurs! nu är jag SÅ glad och pepp. har tidigare guider och guider jag planerar att göra som passar så bra att göra sökmotoroptimerade (i en annars väldigt osökmotoroptimerad blogg, som liksom inte ska vara det nödvändigtvis, eftersom mycket av materialet inte är tänkt på det sättet. eller så har jag tänkt ungefär, typ som du beskriver, att en del är ju material för besökare som är här som följare, och annat mer för att dra annan typ av trafik). i alla fall, SÅ pepp och glad över detta beslut!

    (och tvekan var inte inför kursen, utanför att göra en sådan dekadent liten utgift och tidsinvestering som liksom bara är för mig själv och mitt eget höga nöjes skull. exakt den sortens investeringar man ju ska och kan unna sig om man har möjligheten, för att ge lite livsguldkant. ser så fram emot detta!)

    1. Blev väldigt glad när jag såg att du hängde på Ulrika!! Jag hoppas du kommer tycka det är givande ❤️

      Och förstår att det är ett beslut som behövde övervägas. Vet själv hur det är med kurser och investeringar. Så fin tanke om att unna sig och det där med guldkant! 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.