Jennifer sandström

Som en vuxen.

Det är så spännande att vara på ett “riktigt jobb” i Finland. Inte bara det att lära sig allt om jobbet och företaget, men också hur det faktiskt fungerar i Finland. Det är så många saker som är helt annorlunda som man inte har en aning om.

Visste ni till exempel att man i Finland får ytterligare 50% av semesterlönen när man kommer tillbaka till jobbet efter semestern? Så om du har 4 veckors semester får du betalt för 6 veckor. Vet ni vad grunden till detta är? Det var så vanligt förr i tiden att man åkte till Sverige på semestern och sedan stannade kvar där, så arbetsgivarna tvingades hitta ett sätt för att folk skulle komma tillbaka. Haha, hur roligt? Idag funderar man alltså på att avskaffa detta, kanske med all rätt?

Här är parkeringen utanför mitt jobb. Vi sitter i en stor kontorsbyggnad i ett område fullt av kontor och olika företag. Spännande miljö! Det ligger även i närheten av Aalto-universitet.

Och jo hörni, jag kände mig såå som en vuxen idag. Jag hade nämligen Ts systers bil med mig till jobbet idag. Så när jag klev ut från kontoret klockan 17 hoppade jag in i “min bil” och brummade iväg. Det kändes så himla vuxet. Men den dagen är inte här ännu, det vara bara en tillfällighet.


Man får ta selfies när man stannar vid rödljus!

Det dröjer nog förresten innan jag/vi skaffar någon bil. Det är i alla fall ingenting vi har på kartan just nu. En soffa kändes mer som ett lagom och stort nog steg i våra liv.

FÖLJ:

2 svar

  1. Finland verkar väldigt spännande måste jag säga. Blir riktigt sugen på ett besök. Själv känner jag mig faktiskt inte som en riktig arbetare trots att jag jobbat 6 år.

    1. Oj, 6 år som i min värld ändå är sååå lång tid, haha. Jaaa jag är helt amazed av lille Finland – kom hit! :) Du kanske skulle anmäla dig till Nordic Bloggers Experience som är i januari?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.