Solrosängarna finns inte bara i Spanien.

Igår när den här posern kom hem från jobbet så lagades det IKEA-köttbullar i massor med potatismos, sås och lingonsylt. Sen drogs promenadkläderna på och vi gick ut i solnedgången jag och min boyfriend för en liten kvällspromenad!

Jag gjorde nämligen en helt fantastisk upptäckt härom dagen. Vi körde och såg plötsligt en kvinna som kom joggandes med ett par solrosor i handen. SOLROSOR?! Och då visar det sig att här i Finland är det ett vanligt fenomen att ”någon” planterar en hel äng med solrosor som allmänheten sedan kan gå och plocka. Så himla himla fint! Solrosängar är helt magiskt fina. Kommer ni ihåg hur uppspelt jag blev över solrosorna i Spanien?

Eftersom vi bilade genom enorma och oändliga solrosfält i Spanien på en motorväg… Så hann jag aldrig fånga dem riktigt bra på bild. Det kändes som om jag fick min chans nu istället! Se så vackra?!!

  

Man ville bara hoppa runt bland dessa soliga små godingar. På många av dem satt humlor och det verkade som om humlorna slagit sig till ro för lite sömn? De satt fast som berget i blommorna, de måste ha riktigt superfötter de där humlorna.

Vi tog med oss tre blommor hem. Det var en lapp uppstoppad som sa, 4 st för 1 euro och så fanns där ett kontonummer. Vi tog en bild på det. Väldigt billiga solrosor kan jag tycka. Nu står de tre här hemma i en vas. Jag har aldrig haft en solros hemma förut, så ballt!
  

Och visst finns inte dessa solrosfält i Sverige? Jag har aldrig sett något? Men jag har å andra sidan inte bott särskilt länge i södra delen av Sverige. Men fick känslan nu att det var något typiskt finskt. Trodde knappt solrosorna överlevde våra kyliga somrar här uppe i Norden?

Apropå kyla så känns det att hösten är här nu. I huvudet har jag fortfarande sommar, men kalendern visar 10:e september och termometern tyder också på att det minsann är höst på riktigt. Och tittar man noggrant på björkarna så avslöjar även dem detta faktum. Livet har sin gång.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

7 Kommentarer

 1. Åsa
  10 september, 2015 / 07:54

  Jag älskar solrosor och planterade massor av olika sorter de få år jag ägde en sommarstuga. Finns jättefina olika som blir lagom höga för att ha i en rabatt. Och nånstans har jag åxå bilder av solrosfält tagna i Italien där jag var lika begeistrad som du över fälten som tycktes oändliga!

 2. Johanna
  10 september, 2015 / 14:28

  Så himla vackert! :)

  Galen Finlandslängtan igen, det blir bara värreav din blogg också. Jaja, nästa sommar är det min tur igen… :) (fast jag helst skulle vilja hälsa på vintertid pprecis som förra vintern). Kul också att få lära sig mer om Finland i din blogg, ex om semesterlön och sådana grejer. :)

  • jennifer
   Författare
   12 september, 2015 / 21:23

   Haha ständig hatkärlek här mellan dig och min blogg! Jaa förhoppningsvis blir det fler spännande kulturkrockar att dela med mig av :)

 3. carolina
  11 september, 2015 / 23:29

  Åh vad fint! Var hittade ni detta? :) Välkommen tillbaka till Finland förresten! :)

  • jennifer
   Författare
   12 september, 2015 / 21:20

   Det är i närheten av Baron Arena här i Esbo/Tapiola. :) Och taaack!

 4. Evelin
  14 september, 2015 / 10:46

  I Växjö finns det ett solrosfält! Som att gå i en djungel av höga solrosor, helt fantastiskt fint. :-)

  • jennifer
   Författare
   14 september, 2015 / 20:10

   Åhh, se där – så det finns i Sverige också, fint att veta! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?