Jennifer sandström

Drömstranden

Mitt förhållande med stränder är aningen komplicerat. När jag var yngre gillade jag inte att ha sand överallt, men idag tycker jag det är charmigt och en del av den fina upplevelsen. Det finns inget härligare än att guppa på lugna vågor, men jag är så himla rädd för havets botten. Jag blir uttråkad bara av tanken på att “ligga på stranden en hel dag” och varje dag i en hel vecka, men att lägga sig med en bra bok och koppla av på en sandstrand är det bästa som finns.

Jag ogillar tanken av att behöva “resa långt” för att komma till en strand. I Indien tog det nästan en timma med moped. I Barcelona var det ungefär en halvtimmas promenad. Jag vill ta på mig flipflopsen och vara på stranden precis utanför dörren, det är då det blir avkopplande. Eller möjligen med en cykel i staden där jag bor.

Jag har upplevt det cirka en gång. Ön, eller landet, var Samoa. Fantastiska underbara Samoa.

samoa strand3

En hydda, precis på stranden. Den här bilden ovan är faktiskt tagen precis från hyddan där vi sov fem nätter. Havet ett par meter bort. Ljudet från vågorna som aldrig avtog. Värmen. Enkelheten. Och sand precis överallt hela tiden.

Det var fantastiskt att uppleva detta.

samoa strand2

Och så sjukt vackert. Det vackraste jag upplevt i strandväg måste jag erkänna.

samoa strand4samoa strand1

Det här inlägget är en del av #svenskaresebloggarseptemberdrömmar – en utmaning under septembermånad publicerad på Svenska Resebloggar.

FÖLJ:

9 svar

  1. Men va?? Har du varit på Samoa?! Det är mitt drömresemål ju!! detta måste diskuteras en dag. Kanske det är där han kan dyka och jag göra nåt helt annat :)

    1. Godmorgon bönan – jetlagen som ligger kvar?? Jaa haha ibland glömmer man att man varit på dessa mer udda platser. Det var under mitt halvår på NZ – var både enkelt och billigt att ta sig dit :)

  2. Gillar hyddan! :) Med ett sånt boende upplever man ju stranden på bästa sätt! Vi bodde sådär, i ett tält vid stranden i Tanga i Tanzania en gång. Helt fantastiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.