Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Solen, och Indiens dotter.

Godmorgon solstrålar. Det var skönt att vakna idag, efter x antal snoozes, och upptäcka hur ljust det var och hur blå himlen var. Då studsar man gärna upp och funderar inte så mycket trots söndagsångestens (eller mest pms:ens) besök igår.

Det fick bli kjol och bara ett lager strumpbyxor idag! Äntligen kan jag välkomna våren och kjolsäsongen – min favoritklädsel. 

Jag lyckades sova gott trots att jag såg på Indiens dotter igår innan jag gick och la mig. Mådde så fruktansvärt dåligt av att se det, av att höra gärningsmännen återberätta, helt känslokalla. Av att inte höra bara de fattiga och outbildade prata om hur kvinnor ska bete sig, men också försvarsadvokaterna. Om hon bara varit tyst. Hon skulle inte ha varit ute. Vi låter inte våra flickor vara ute på kvällarna. De är som en blomma som måste skyddas. Slänger man henne på gatan kommer en hund ta henne. Gärningsmännens anhöriga: hur ska vi klara oss nu när de dömts till döden? Och dödsstraff, man förtjänar fan inget annat – men samtidigt tar inte det bort den vidriga kvinnosyn som finns inte bara i Indien men också på många andra håll. Hon är ingenting värd. Flickan det handlade om, hennes mamma berättade om när hon föddes vi firade och folk sa att vi firade som om vi fått en son. Den överlägsna majoriteten av alla aborter i Indien är aborter av flickor. Pga att de är flickor. För att de kostar, föräldrarna får spara hela livet för att ha råd att gifta bort henne en dag. Det är bättre att föda en son. Om en flicka ska vara ute på kvällen ska hon ha sällskap av en släkting, bror eller pappa, mamma, morfar eller mormor. Hon kan inte gå ut med sin pojkvän. För då händer sådant här? Ja, tyvärr. Men samtidigt som man skuldbelägger alla offer accepterar man våldtäkt och säger att det är ok. 

Usch. Tunga tankar en måndagmorgon. Men ett så fruktansvärt viktigt ämne. 

FÖLJ:

2 svar

    1. Jaa, det är klart man bli avskräckt. Men man får helt enkelt bara försöka vara extra försiktig tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.