Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Skönt med ett nytt år.

Det kommer inte bli någon typisk årssummering av det här året som strax når sitt slut. Fyfan vad jobbigt det har varit, 2015, på riktigt alltså. Idag när jag reflekterade över det slog det mig att det faktiskt varit precis så. Jobbigt. Och jag kom också till en insikt om varför.

Såhär såg det ut för två år sedan, årssummering av 2013:

2 år sedan

Nyckelord: fantastiska, magiska

Det var exakt så! Jag levde på nya endorfinkickar hela tiden. Somnade på kvällarna och tänkte shit mitt liv är som på film. Så många gånger jag haft den känslan. Så van jag blev vid att livet alltid skulle vara så. Nya länder, nya äventyr, nya vänner, nya förälskelser.

Och vad hände? Jag blev äldre. Landade lite på jorden. (Okej okej många av er kommer tycka att jag fortfarande är ung och uppe och svävar…) Fick plötsligt kämpa lite, kämpa för kärleken, kämpa för att stanna, flytta, hitta ett jobb. Allt sådant hade alltid varit så enkelt. Eller det är så det känns. Att plugga var inte särskilt utmanande, resorna serverades på silverfat och när jag tog examen knackade Indien på dörren och erbjöd mig ett internship. Äventyren fortsatte, visst var livet lite tungt emellanåt, men det var alltid spännande.

Att flytta till Finland generar inte direkt i några nya endorfinkickar. Det är inte Kanada, Nya Zeeland, Indien eller München. Jag är kär i min pojkvän men det är inga spännande ont-i-magen-så-nervös-dejter. Och som ni alla vet så är det tufft att skaffa sig ett socialt umgänge i en ny stad samtidigt som man jobbar heltid och så vidare.

Så här är vi nu. 2015 har varit en lång jävla raksträcka eller transportsträcka. Det var saker som behövde ordnas, och då syftar jag på tandoperation som tog drygt ett år. Det innebar att året började med ett halvårs distansförhållande då jag bodde i Göteborg. Mitt jobb var jättekul men jag var ständigt frånvarande i allt jag kände. Och hösten blev lite tvärtom, flyttade till Finland tack vare mitt nya jobb men fick pendla till Göteborg gång på gång för tandläkarbesöken. Som nu är över, vågar fortfarande inte tro på det helt. 

Med alla dessa reflektioner och insikter känner jag bara faaaaan vad skönt. Det är okej att må såhär. Och 2016 behöver inte bli ett drömmigt år men det kanske blir ett helt vanligt år? Ett av mina mål för 2016 är att bo i Finland. Att få vara här och bo in mig här på riktigt.

Sjukt, eller hur? Att jag bytt ut NYC mot Helsinki på min visionboard. I alla fall det här året, 2016.

FÖLJ:

25 svar

 1. Något fantastiskt med 2015 är att du köpte den finaste klänningen jag skådat. (Som vi normala människor har råd med iaf) <3

 2. Och en av få toppar i mitt liv detta året var när jag åkte till dig i Finland! :)

  1. Du, detsamma. Du är en av de få vänner som hälsat på mig utomlands ju – betyder så mycket!! :)

 3. Minns inte exakt hur gammal du är men mitt sämsta år var typ 24-26. Jag var färdig pluggad med examen men hade ändå för lire erfarenhet för de jobb jag ville ha. Tjänade egna pengar men tyckte ändå inte att de räckte till resor eller sånt kul utan bara gamla hål som jag fick stoppa dem i.
  Det blir bättre. Att bli äldre är det bästa som hänt mig. Visst är man lite mer låst med jobb och förpliktelser men jag är helt fri att välja. Vill jag åka till Australien har jag råd, vill jag spara till hus eller vad det nu är kan jag göra det istället.
  Samma sak med vänner. Hade några riktigt dåliga vänner (så här i efterhand) de åren, mina vänner nu är bättre, ärligare och på djupet.
  Jag är helt säker på att nästa år blir bättre, du ska se det blir bättre dag för dag. Kram

  1. Tack fina fina du! Jag fyller 24 nu i mars och det är väl just den här åldern som kan vara lite rocky road. Jag tror att du har så rätt i det du säger :) kram!

 4. Mitt 2015 började på sämsta möjliga sätt, efter tolvslaget ringde min mamma från sjukhuset och berättade att läkarna hittat cancer i hela magen. Några minuter tidigare hade vi skålat “om det bästa året ever”! Livet är skört, men fantastiskt ändå. 2016 ska bli ett tacksamhetens år för mig! Mammas cancer verkar vara borta och snart åker vi 3 mån till Thailand. Det blir fint.

  1. Fy så hemsk start -men vad fint att höra att det verkar se ljust ut! Visst är livet skört. Jag har skrivit någon gång att: life wouldn’t be so beautiful if it wasn’t vulnerable. Och Thailand – herregud så härligt!

 5. Åh mitt år började precis likadant, med ett halvårs distansförhållande. Blä. Slutade tyvärr desto sämre, men tror också på ett fint 2016! Gott nytt år och hoppas vi ses på Matka i januari!

  1. Neeej, vad trist att höra! Då hoppas jag att ditt 2016 blir något finare. Och yes, vi ses nog på Matka – det ska bli kul :)

 6. Du är inte den enda som varit med om ett jobbigt 2015. Under året har min pojkväns morfar, min farmor och min hund dött, och min vänskap med min bästa vän har nästan tagit slut helt (kommer inte överens mera). Det positiva har varit att flytta ihop med min pojkvän :)

  Jag hoppas att 2016 följer med mindre sorg.

 7. Alla år kan inte vara drömår… och det är fint att du provar på att göra en vardag i Finland, tids nog blir det lättare! Eller så gör ni något annat… :) Gott nytt 2016!!

 8. Härligt med eftertänksamhet, tacksamhet och en nöjdhet över att saker och ting blir bra trots att de inte blir sådär som på film-bra. De blir ju inte alltid det. Jag kämpar också, varje dag, med att hålla livet stabilt samtidigt som man vill utmana och uppnå alla de där drömmarna.

  2016 rakt in i kaklet nurå! ;)
  Gott nytt år!

 9. Fint, ärligt och modigt liksom alltid. Du är ung Jennifer, men förbaskat mogen och modig. Livet är verkligen ups and down och jag är säker på att 2015 blir ett år som du kommer vara tacksam för att du har haft (av lärdom). Och att år 2016 kommer att bli ett mycket gladare år.
  Stor kram, Rosita

  1. Tack Rosita! Vad fint skrivet av dig :) Jag hoppas att mitt 2016 blir fint och det kommer ditt också bli med alla nya äventyr! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.