Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Skansens julmarknad.

Jag måste berätta lite om förra lördagen då jag var i Stockholm. Jag och mina besties besökte nämligen Skansens Julmarknad. Och det var mysigt. Så det kan jag rekommendera alla er som befinner er Stockholmsområdet. Vi trodde för övrigt att de stängde fyra, men det var bara entrén som stängde då – parken har öppet till sent.

Julmarknaden var så som julmarknader brukar vara, ni vet med små söta stånd och brända mandlar (mums, de sålde de året runt i München). Och så dansade barnen på en scen till ett band som spelade och sjöng julsånger och midsommarsånger… Det var rätt mycket folk iofs, men sådant får man väl räkna med och det är ju också lite mysigt.

IMG_1643.JPG

IMG_1639.JPG

Vi dansade också för att hålla uppe värmen och värmde händerna på allt vi kunde så fort vi fick chansen (till exempel, eldarna, stekborden där de lagades mat och de brända mandlarna som var glödheta!

IMG_1728.JPG

IMG_1722.JPG

VACKERT!

IMG_1634.JPG

Och så var vi förstås tvungna att gå och se på renarna och älgarna… Kallt kallt, vi alla var som stelfrusna pinnar vid det här laget. Vi såg även lodjur. Men inga björnar för de sover ju såhär års. Innan vi lämnade Skansen slog vi oss ned inomhus och drack glögg, kan också rekommenderas att man gör när man är helt genomkall.

IMG_1648.JPG

IMG_1656.JPG

Sen tog vi Djurgårdsfärjan in till stan igen!
Klassfotoposen:

IMG_1667.JPG

IMG_1660.JPG

Och det blev en hel del promenerande, drygt 16 000 steg talade min lilla Fitbit om för mig att vi hade avverkat den dagen (den är så smidig att ha i fickan på jeansen, så man behöver inte ha på sig det fula armbandet, tycker mest det är kul att se hur många steg man lyckas gå på en dag!) Tycker även städer bör upptäckas till fots, särskilt när man är och turistar, man ser ju så mycket mer! Väljer förstås hellre buss än tunnelbana även i det avseendet, men ofta är ju tunnelbanan snabb och då väljer man ju hellre den om man åker dagligen. Det gjorde jag i München, tunnelbana till och från jobbet, 30 minuter, varje dag. Ibland tycker jag det känns så ansträngande att bo i storstäder just av den anledningen, men å andra sidan är man ju inte alls beroende av en bil på samma sätt. Just nu gillar jag Åbo för att vi KAN gå i princip över allt då det är så litet, men annars skulle förstås en bra kollektivtrafik vara uppskattat. :)

Lördagskvällen kommer i ett eget inlägg, för det innehåller nämligen ett tips på en bra restaurang i Stockholm!

FÖLJ:

4 svar

  1. Vilken myyysig dag! Så fina o glada ni är allihopa!
    O jag håller med dig; till fots (… eller till cykels) är absolut bästa sättet att upptäcka en ny stad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.