Jennifer sandström

Jobbsökande söker jobb inom marknadsföring och kommunikation.

Yes det stämmer, jag = jobbsökande och jag söker jobb inom just marknadsföring och kommunikation. Igår låg jag i sängen och tänkte, gud jag vill verkligen bara veta var jag kommer vara i februari, vad jag kommer jobba med, veta att jag inte är arbetslös och att jag har någonstans att bo. Så, slänger ut mina jobbsökar-tankar öppet i ett blogginlägg – lite som en bön och hoppas att jobbgudarna hör mig :-)

Nu är det inte så att jag bara letar jobb utan även nya utmaningar (hehe, det ska gärna vara något som tar det vidare till nästa nivå liksom) – jag söker jobb i Stockholm och jag söker jobb i Göteborg, till och med utomlands om ett passande jobb skulle dyka upp! Om jag fick önska mig ett jobb jag skulle vilja ha så skulle det alltså gärna få vara inom marknadsföring, sociala medier, PR, kommunikation och allt sådant där som jag och många andra tycker är kul. Jag är inte så kräsen, utan vill bara göra något jag är bra på och har erfarenhet inom – börja någonstans! Eftersom jag hittills avverkat inte mindre än tre internships, som varit väldigt givande allihopa – så vill jag nu bli anställd på riktigt!

Såhär såg det ut på mitt första jobb, i Indien (där jag var account manager för Sverige och jobbade med sälj och marknadsföring, men mest med det senare):

söker jobb

Älskar sådant väder där man kan ta på sig en kjol, topp och ett bar lätta skor och vara klar för jobbet! Nu var värmen här lite väl extrem, även på kontoret, men svenska sommaren eller så – det passar mig bra.

jobbsökande Stockholm Göteborgmarknadsförare kommunikatör

Varje morgon klockan 10 kom morgonkaffet, och kl 15 eftermiddagskaffet. En liten, liten kopp med väldigt beskt kaffe (men hellre det än supersött och med mjölk…) + den lilla tallriken med frukt eller grönsaker.

Och såhär såg min andra arbetsplats ut på nästa jobb, i Tyskland (där jag fortsatte inom online-marknadsföring, extremt mycket copywriting, kampanjer med bloggare och lärde mig allt om SEO – search engine optimisation):

nya utmaningarung jobbsökande med erfarenhetletar jobb

Det blev en hel del förfester där inne också – skönt gäng kollegor (särskilt finnarna) och gratis öl!

Hur som helst… Tillbaka till det här med att söka jobb! Grejen är att jag har sökt några jobb, många via rekryteringsfirmor – lediga jobb man hittar via till exempel Arbetsförmedlingen, Careerbuilder, Jobbsafari, Metrojobb, Academic Work, Academic Search, Graduateland och så vidare. Ni som också varit jobbsökande, eller kanske fortfarande är, har kanske andra tips på bra sajter?

Och jag gissar att det bara är att fortsätta leta drömjobbet, eller vilket jobb som helst inom just marknadsföring och liknande – för jag är övertygad om att rätt vad det är dyker det perfekta jobbet upp på en helt OK och någorlunda attraktiv arbetsplats, som söker just de kvalifikationer jag har. Precis som jag nämnde är jag väldigt öppen också, öppen för lediga jobb i Sverige såväl som utomlands – något som borde underlätta det hela kan man tycka, men finns ju inga garantier.

Alternativet är att försöka sig på som svensk att söka jobb i Finland, antingen i Helsingfors eller Åbo? Men vet inte hur stora chanser det finns för en svenskspråkig, som inte kan någon finska, att få jobb här i Finland. Erfarenheter på det? De finlandssvenska vänner jag har kan ju liksom grunderna i finskan och lär sig om det krävs – värre är det med mig.

Nåja, än är jag inte arbetslös – man får ta morgondagens bekymmer med morgondagens styrka! Jag ska fortsätta skicka iväg mitt CV och mitt personliga brev till alla lediga jobb, tillslut måste ju en arbetsgivare nappa och vilja ha mig! :)

FÖLJ:

14 svar

 1. Finns massa jobb på svenskspråkiga skolor eller förskolor. kanske inte det du söker men tipsar ändå :)

  1. Tack Carolina för tipset, uppskattas alltid :) Har hittat några sidor nu som har jobb för svenskspråkiga i Finland :)

   1. Ja det finns säkert jobb här i Finland om du vill stanna här :) Jag har jobbat på en skola men nu är jag faktiskt mammaledig då vi får en bebis typ när som helst. tänk så livet blev :) Har du lust att tipsa mig om de hemsidorna? Om inte allt för länge är det ju dags för mig att hitta ett nytt jobb här :)

 2. Alltsa usch vilket helvete det är det här med att söka jobb. Du har helt rätt inställning, men det är jobbigt, det tär, det äter pa en. Har gatt igenom samma process precis, o vet inte om jag kommit igenom den ännu om jag ska vara ärlig. Ska man ta ett jobb bara för att man inte vill vara arbetslös eller ska man vänta tills man far ngt man verkligen vill ha? Gjorde jag rätt? Mycket fragor o tankar som snurrar.

  1. Hahah alltså TELL ME ABOUT IT Anna – trots alla lugnande ord så ångesten alltså, ja du ser ju i mitt senaste inlägg. Jag tror på att ta något man är OK med, som kan ge en liten bra erfarenhet så man sen kan gå eftr ett jobb man verkligen vill ha.. Gud, jag måste maila dig i helgen!! :)

 3. Kan tänka mig att du skulle kunna hitta jobb på Malta om du vill. Det känns som att nästan varenda spelbolag finns där och dom söker alltid marknads- och IT-folk. :)

  1. Hej Rebecca, jag pluggade International Management på Högskolan i Jönköping (internationella handelshögskolan). Och där bör den finnas kvar :) När jag började hade vi två utlandsterminer, men vi var den sista årskullen som hade det tror jag – man kan säkert välja det idag också men kan vara lite mer besvärligt. Funderar du på att börja plugga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.