Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Restaurang Ljunggren

Här kommer ett tips till er på en bra restaurang i Stockholm. När jag var där första helgen i december och umgicks med mina finaste flickor en hel helg så hade Hjalmar bokat bord åt oss på Restaurang Ljunggren för lördagskvällen, tyckte vi var jättepassande då en av oss heter just det i efternamn, tihi. Och här kunde man välja 2-3 små varmrätter som en måltid eller SUSHI. Vi körde alla på sushi och det var ett val ingen av oss ångrade.

IMG_1674.JPG

IMG_1685.JPG

IMG_1675.JPG

IMG_1677.JPG

Jag har ätit sushi på många platser i världen, nåja, en del platser i alla fall (hehe). I Kanada höll den väldigt bra klass, på Nya Zeeland hittade man väldigt enkelt snabb-sushi. Hur som helst, det jag gillade med sushin på Ljunggren var att den inte var rätt och slätt sushi – utan den hade liksom fler och godare smaker. Perfekt för den som annars tycker sushi är lite trist (japp, finna dem som gör det tydligen). Jag valde någon sorts “eldad lax” och någon krabb-röra. Mina mates tog friterad tonfisk. Jag rekommenderar allihopa! Och de serverar edamame (sojabönor) innan maten – älskar edamames!

Slår vad om att alla annan mat på stället också är bra. Men prova sushin!

Efter middagen så gick vi till Skrapan som det hette eller kallades? Grym utsikt över hela Stockholm i baren på typ högsta våningen. Där hängde vi, snackade, pimplade vin… Eller ja, jag drack pepsi. Tror bartendern tyckte synd om mig och tänkte att jag förmodligen var gravid eller körde (förmodligen det första) så han bjöd mig på den! Det är konstigt hur lame man kan känna sig, eller kanske framstå, när man avstår från att dricka alkohol…

IMG_1721.JPG

IMG_1729.JPG

IMG_1732.JPG

På tunnelbanan hem spelade vi pinball med Frosten som satt i tjejernas famn och skrattade så det gjorde ont i magen. Det tyckte en gubbe bredvid oss var så hysteriskt roligt, jag tror vi gjorde hela hans helg – och kvinnan sa “livet är underbart”. Japp, det tänkte vi också.

Nästa morgon vaknade vi upp sista morgonen i Hjalmars mastodonte säng. Mysmyspys!
Och så gick vi till ett café vid St:Eriksplan för brunch – de serverade havregrynsgröt och jag var så lycklig!

IMG_1697.JPGIMG_1699.JPG

Också bra tips till alla som besöker Stockholm – caféerna kring St:Eriksplan!

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.