Jennifer sandström

Search
Close this search box.

De där julkänslorna.

Hur står det till med julkänslorna hos er? Läget är egentligen optimalt för mig och mina julkänslor att infinna sig, med luciahelg, julmarknad och SNÖ. Vi såg till och med på The Holiday igår. Jag har inte sett den filmen förut?!!! Det är ju en sådan klassiker så jag bara antog att jag också sett den. Hur gosig som helst! Men ändå tycker jag väl inte det känns helt juligt i kroppen. Det är fortfarande plusgrader, vi har inget julpynt och ja, inga lussebullar har vi bakat.

Men pepparkakor ska vi i alla fall baka igen den här veckan, för vi har nämligen halva degen kvar. När vi bakade sist såg det ut såhär (hehe, inga pepparkaksformar här inte):

pepparkaksbakbaka pepparkakor utan form

Jag gjorde T:et, och snögubben… Mina skills när det kommer till att designa saker med mina händer, eller typ rita, de är väldigt begränsade. Min favorit är såklart Mumin! Sötepöte!

pepparkakor med glasyrjulkänslor

Och hörni apropå lucia, jävlar vilket liv det blev kring mitt inlägg om hur Finland firar lucia. Haha… Inte främst på bloggen utan i fb-gruppen med finlandssvenskar där jag delade inlägget för jag tycker det är kul att vi har olika traditioner. Men många trodde, även i kommentarsfältet, att jag var uppriktigt upprörd över ett luciatåg. Och det var inte helt uppskattat. Så kan det gå!

Hoppas ni haft en fin helg! Nu sista rycket, sista veckan, innan massor av julledigt – känns väl skönt? ♥

FÖLJ:

14 svar

 1. Ålänning som jag är och studerat som jag gjort i Åbo måste jag säga att det var rätt kul att läsa Ditt blogginlägg om luciafirandet igår….

  Till vissa delar höll jag med Dig fullt och fast och till andra inte… Men då kliade det inte i kommentarpennan, nu gör det däremot litegrann.

  Det är väldigt uppfriskande med en riksvensk syn på Finlandet. Kan bara hålla med om att finlandssvenska luciatåg kan vara lite tama jämfört med rikssvenska dito.

  Men å andra sidan så gillar jag inte att de riksvenska luciatågen tydligen inte får ha en sjungande lucia, utan en som ska stå knäpptyst medan tärnorna sjunger. Fattar heller inte varför det bara är lucian som får ha rött sidenband till bälte och tärnorna bara glitter runt midjan…

  1. Så himla förvirrande, vissa tyckte inlägget var roligt men andra tyckte nog jag var orättvis. Det verkar vara ett känsligt ämne, och jag vet inte riktigt varför?

   Tack för din kommentar i alla fall Lena :)

   Jag vet inte heller varför lucian är tyst, är det för att hon måste koncentrera sig på ljusen hon har på huvudet?? Tror att även tärnorna har det röda bandet ibland :)

 2. ÄÄlskar Mumin! Sag honom direkt! Där kan vi snacka skills alltsa. Jag är inte heller guds bästa barn da det gäller handarbete. Men duu, om man räknar skriva till kreativt arbete. da har du ju visst en rätt stor portion talang ;-)

  O ang. lucia-inlägget/debatten. Min erfarenhet är att det lätt blir missförstand i skriftlig kommunikation; oavsett om det gäller mail, sms eller blogginlägg; det är ju av förklarliga skäl svarare att läsa in tonen i rösten hos den man kommunicerar med. Hoppas det inte gick troll i det hela utan folk kunde bete sig som just folk.

  Ha nu en fin start pa väckan Jennifer!

  1. Exakt! Jag gillar citatet “even though you don’t paint good it doesn’t mean you’re not an artist”. ;)

   Nejdå, inga troll tackolov – hoppas vi aldrig hamnar på den nivån i den här bloggen :)

   Hoppas du med har en fin start Anna! KRAM!

 3. Hej Jennifer! Kan uppriktigt saga att jag laste ditt Lucia inlagg flera ganger och med “glimten i ogat”, men kan fortfarande inte se nagot som skulle antyda att du bara var “oserios” nar du skrev inlagget. Som lasare far jag inte de intrycket. Sjalv ar jag svensk och har inget med Finland att gora men kan forsta att det fanns personer som tog ditt inlagg som en krankning. Kanske borde du se om ditt satt att skriva nar du skriver “med glimten i ogat” ? Tycker att du ar en fantastiskt duktig skibent i ovrigt. Kram och God Jul :)

  1. Men även om det inte var med glimten i ögat och jag tyckte det var fel – är det en kränkning eller bara min åsikt? Och har jag inte rätt till den åsikten i så fall? Det är det jag funderar lite över och känner mig osäker… I min värld kanske det kan upplevas som “fel”, men om de gillar sitt luciafirande kan de väl stå upp för det och strunta i vad jag tycker istället för att känna sig kränkta? Knepigt det där, om du har några tankar kring det får du gärna komma med dem :)

   Tack för din kommentar i alla fall Marielle och väldigt snällt sagt av dig! God Jul <3

 4. Nej men så mycket reaktioner blev det väl inte på Facebook heller? Typ samma antal kommentarer som här, och de verkade inte särskilt upprörda eller arga? Däremot får du nog räkna med att folk kanske inte håller med helt enkelt :).

  1. Haha nej alltså, allting är ju relativt. Men tyckte det var märkligt att folk trodde att jag verkligen ansåg ett annat luciafirande vara FEL – man får väl för sjutton göra hur man vill? Sen om jag gillar det eller inte är väl irrelevant ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.