Sista sommarstunderna

Jag flydde Finland för sydligare breddgrader med förhoppningar om att sommaren skulle hänga kvar något längre på den svenska västkusten (Göteborg). Istället möttes jag av ett ruskigt regn i torsdags och var inte helt övertygad om mitt beslut. Men sen ska jag ju hänga med familj och vänner här, så väder och årstid spelar en väldigt liten roll i det hela. Och jag har fortfarande lite förhoppningar om ljumma kvällar eftersom jag åker ner till Paris och Sandra nästa vecka! Jag har hört rykten om att det kan vara sensommarfint ända in i september där.

Men, Helsingfors sista sommarstunder såg bland annat ut såhär en kväll inne i stan ↓. Jag gick runt med kameran och fotade sånt som man kanske annars bara fotar när man besöker en stad som turist. Ni vet, de där vackra byggnaderna, små detaljer, rosor längs med stenväggar – och ja, för en stund trodde jag var någonstans söder över och inte hemma i Helsingfors.

Såhär vackert är Helsingfors när man promenerar i Rödbergen och Eira, som är både hippa och fina områden i staden. Här skulle man till exempel vilja bo, om man hade råd. Kanske en dag?

Och så den där solnedgången. Jag känner nästan att jag har ett underskott på mitt solnedgångskonto. Jag har inte fotat nog med magiska solnedgångar alls i år. Den finaste jag fick se var nog på planet, den såg ut såhär.

Fångade en spårvagn på bild också ↓ (längst bort där, en liten liten en). De är gröna och gula här i Helsingfors, ganska fina ändå. Tunnelbanan är orange.

Här klättrar en humle upp för huset, så vackert, eller hur? Och är det en humle? Jag är inte sådär jättebra på växter.

Det var jag och Mumin, och våra två vänner från Tyskland som strosade runt lite på dessa vackra gator efter vår middag på Beerger.

Hittade också lutande tornet i Helsingfors ↓ det ni. Det kan ha varit en synvilla också, vem vet.

Staden var vid liv trots att det inte ens var helg. Men det var varmt, och då går människor ut. Det är väl därför vi gillar sommaren så?

Och så sist men inte minst: två söta luftballonger som seglade iväg på himlen.

Sen tänker jag att vi måste komma ihåg vilken fin årstid vi går in i nu. Hello hösten. Jag känner inte just nu att det känns härligt med höstväder, men jag jobbar på att övertala mig själv att det är mysigt osv. Hur känner ni?

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

12 Kommentarer

 1. 28 augusti, 2017 / 19:25

  Men åh vilk idylliska bilder! Nästa gång jag besöker Helsingfors kommer jag höra av mig så att du får ta mig till dessa platser.. för det där hittade inte alls jag när jag var där 😅

  • Jennifer Sandström
   Författare
   28 augusti, 2017 / 20:37

   Be my guest, I’ll be your guide! Helsingfors är superfint, och särskilt om man hittar till guldkornen ju ;) Du är varmt välkommen nästa sommar Anna!

 2. 28 augusti, 2017 / 21:16

  Åh vilka härliga bilder :) Aldrig varit där faktiskt.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 augusti, 2017 / 10:38

   Tack Jeanette!! Då borde du komma hit på en weekend ju :)

 3. 29 augusti, 2017 / 08:33

  Haha, så typiskt Göteborg! Hoppas det blev toppen med familj och vänner ändå :)

  Så vackra bilder!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 augusti, 2017 / 10:40

   Hej! Vilken spännande blogg ni har, kul att ni lämnade en kommentar. Och ja visst är det väl ändå rätt typiskt Göteborg ;) Tack!

 4. 29 augusti, 2017 / 10:51

  Herregud vad jag kör jag blev i vår stad av de här bilderna. Ljuset!!!!! Så fint!!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 augusti, 2017 / 10:44

   Ibland behöver man påminnas och uppleva det genom någon annans kameralins ;)

 5. 29 augusti, 2017 / 12:56

  Vilka härliga bilder du fångat! Snyggt! Och för min del kan hösten komma. Jag är klar med sommaren. Belgien gav de sista fina dagarna i t-shirt, mycket möjligt att Newcastle och Manchster kan bjuda på lite värme i mitten av september. Kanske. Eventuellt.

  Men annars så är jag redo. Släng höst, regn, kalla temperaturer och färgsprakande Jämtland över mig. Do it!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 augusti, 2017 / 10:45

   Tack så mycket Dryden!!! Och ja det låter ju som om du njutit väldigt mycket av sommaren det här året, nästa sommar får jag nog se till att uppleva mer av den lite längre söderut ;)

 6. 15 september, 2017 / 13:31

  Härliga bilder!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   19 september, 2017 / 14:59

   Tack – det var en himla härlig kväll! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?