Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Shopping-söndag.

Idag har inte varit ett dag i sparandets tecken. Jag har lagt mer pengar på kläder än vad jag gjort på ett helt år, känns det som. Det är väl inte riktigt sant för SÅ mycket har jag inte köpt, men det blev en del shopping. Gick lös på ett par butiker både på Allum i Partille och ute i Kungsbacka på Kungsmässan som är ett annat köpcenter. Det absolut bästa fyndet jag gjorde var ett par Gul & Blå-jeans som var alldeles perfekta, blåa och hög midja, för… 100 KRONOR! 799 kronor rabatt. Det kallar jag bra rea, tack JC! Ska hämta dessa godingar i morgonkväll, uppfållade (hej världens kortaste ben) och redo att användas.

Jag kände mig som världens lyckligaste just då – vad är oddsen att man hittar ett par jeans som passar perfekt på rea ens? Oh well, materiell lycka ni vet, inte långvarig. Man får en liten kick av nya kläder och att ha på sig de i början. Men snart är vårdeppen på topp igen och man spanar efter nya kickar i vardagen, haha.

Hittade ett par polos också. Svart gick hem trots att sommaren är på ingång. Som jag sa till min boyfriend eftersom vi inte bor på Bahamas… “Sommar” liksom. Dessutom räknar jag med en sval sommar endast pga förra året som hade en sådan strålande sommar som jag missade hälften av.

Anledningarna till att jag gick bananas i butikerna idag är flera. För det första har jag mer pengar att röra mig med än vad jag kanske någonsin haft och för det andra är min garderob i behov av en rejäl uppdatering (som jag tjötat om nog nu). Här ska också rensas nämlingen, så fort jag får tid…

Men för att återgå till det här med att ha en “riktigt inkomst”. Hur coolt är inte det? Och vet ni vad jag går igång mest på? Att se högen med sparpengar växa! Älskar att kunna spara undan pengar varje månad! Det är givetvis hur nice som helst att kunna unna sig en shoppingrunda en söndag om man vill eller inte få ångest och gå under om man äter lunch ute en dag i veckan, men sparandet – det är det mest häftiga!

Och vad sparar jag pengar till? ALLT. Någon gång i framtiden kommer jag nog behöva en liten kassa för diverse större och dyrare inköp. Kontantinsats för drömlägenheten och kunna inreda denna, kanske ett bilköp och såklart då alltid ha en buffert för utgifter som kan tänkas uppstå. Sen så självklart: för resor! Efter att ha bott utomlands under en lång tid har resor liksom kommit naturligt och inte behövt planeras in. Men nu ser ju livet lite annorlunda ut och jag ser fram emot att kunna göra en resa någonstans snart!

FÖLJ:

2 svar

  1. Älskar också att jag kan lägga undan pengar varje månad till sparkontot! Min pappa säger att jag är världens snålaste haha, men jag anser att jag är sparsam! Normalt brukar jag sätta över hela lönen från jobbet varje månad till sparkontot, sen leva på den 2800 jag får från CSN för att jag pluggar. Normalt är min regel att pengarna som satts över på sparkontot stannar där! Om man inte ska på semester, eller något liknande :=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.