Jennifer sandström

Saker jag gjorde i Indien som jag aldrig skulle göra idag

Ni som följt mig länge har nog förstått att min tid i Indien var en ganska speciell tid. Det är få månader som har varit lika omvälvande som månaderna där. Eller gjort lika starkt intryck. Och mycket av det som hände där har jag inte berättat. Men nu börjar det väl mer eller mindre vara preskriberat, eller hur?

Och när jag har funderat på allt som hände då tänker jag ibland att jag nog hade tur.

Här är några saker jag gjorde då som jag antagligen aldrig skulle göra idag (och håll mig inte ansvarig för något, skyller allt på att jag var 21):

* Åka så mycket motorcykel (!) och moped utan hjälm. Och idag predikar jag till alla jag möter varför de måste använda cykelhjälm. Men, det kändes som världens mest naturliga sak pga. där behöver endast den som kör enligt lag ha hjälm, resten av familjen som ryms på behöver inte och har aldrig det.

* Ta emot en iPad i present från en ung man. Det var en jättekonstig sak att ge någon. Och att ta emot. Idag hade jag helt enkelt inte accepterat den. Särskilt inte eftersom han antagligen (som tyvärr väldigt många män) kanske hoppades på något mer. Jag var dock tydlig med att vi inte var mer än vänner, väldigt tydlig. Men jag lärde mig också under dessa månader att ett nej sällan betyder särskilt mycket, total ignorans var det som krävdes.

* Låna ut flera tusen som jag aldrig skulle få tillbaka. Eller okej, detta skulle jag nog ha gjort om. Hen behövde pengarna mer än jag och jag tror det var några semi-kriminella personer inblandade som väntade på pengar.

* Gå omkring barbent och barärmt. Jag var så enormt careless och tyckte det var min rättighet i världen att vara precis som jag ville. Skulle inte göra om det. Idag tycker jag snarare det är respektlöst och hänsynslöst mot den kulturen.

* Tacka ja till ett bloss eller en klunk från random cigarett/petflaska (det var liksom inte vatten i den där flaskan trots att det var det det såg ut och smakade som).

* Skälla ut en grupp indiska män efter att någon (oklart vem) av dem tagit på min rumpa. Vet inte om jag skulle våga göra det idag. Eller kanske om jag hade manligt sällskap med mig. Inget gör mig så furious som män som tar sig friheter.


Men fan, jag kan inte vara den enda som gjort sånt här innan man fyllde 25 och tillgavs ett konsekventtänk?

Och ja. Jag är 27 nu. Vi lever, vi lär osv.

Kollar igenom lite gamla bilder och inser att det nog är cirka 100 saker till jag inte skulle göra idag.

FÖLJ:

12 svar

 1. Haha älskar sista meningen. Shit alltså, tänk vad mycket som kunde gått tokigt på den resan men som gick bra. Tänker speciellt på hjälmen och random flaskor du druckit från :D

  1. Gud ja… haha. Tacksam över äventyret och att jag kom tryggt hem igen.

   Och tänkte verkligen ”shit vad schysst att gå runt och ge vatten till alla”. Men nja, det händer väl inte…

 2. Ojojoj vad spännande det hade varit att vara med dig i Indien när du var 21 😍😂 glad att du kom hem helskinnad så vi fick lära känna varandra!!

  1. Skulle haft en go pro på huvudet, hahaha. Hade nog blivit en bra youtubekanal. Men minns att internetet var så långsamt att det var svårt att öht blogga.

   Och ja, det är jag också ❤️

 3. Haha förstår precis! Nu i Egypten har jag kanske inte druckit från flaskor jag inte öppnat själv, men skälla på egyptier gjorde jag ofta 🙊

 4. Kul inlägg! Man gör alltid saker annorlunda utomlands tycker jag 😁
  Och egentligen är de inte annorlunda, utan man bara följer hur alla andra gör.
  Sen när man kommer hem är allt så hemskt uppstyrt 🙈
  En sak jag helst inte skulle göra om är att åka typ 8 pers i en bil på motorväg med en jättefull förare. Men för alla andra var det ju helt normalt.

  1. Jaaa och blir givetvis svårt för alla hemma att förstå. Svårt att själv förstå när man kommit hem 🙈 Ja att köra full minns jag var en helt annan (ganska vanlig) sak i Indien. Usch och fy, visst är man glad att det gick bra…

 5. Jag har alltid hatat det där med alla spel som tillkommer bara för man blir vuxen. Har funnits flera kvinnor jag gillade och kom väldigt bra överens med, hade mycket gemensamt med och allt, som jag gärna skulle ha blivit just vän med – liksom bara hängt med och inget mer. Vilket nog aldrig går i vuxen ålder, eftersom de då utgår från att ens dolda avsikt är att man egentligen vill något mer. Spelar ingen roll hur ärlig man är om sina avsikter heller, då världen inte funkar så och ingen vanligtvis säger vad de menar. Som liten kunde man ha vänner av bägge könen om man gillade varann som människor och hade saker gemensamt och ingen tänkte mer på det. Det fanns ingen dold agenda.

  Men i andra länder och framför allt kulturer, är det nog bra att läsa på rätt mycket innan man reser. Så man själv kan förhindra oönskade situationer i den mån man kan, eftersom det ju tyvärr aldrig går att ändra på världen utan bara sig själv.

  1. Jaa förstår vad du menar. ”… och ingen vanligtvis säger vad de menar.” Så sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.