Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Säger hejdå till Livet utomlands

“Nej vad tråkigt – ni som har lagt ner så mycket jobb och investerat i detta.”

Att timmar och timmar har ägnats åt något bör aldrig vara den enda anledningen att fortsätta. Man måste inte fortsätta med saker bara för att man påbörjat dem, ibland kan det vara klokare att ta ett steg tillbaka och fundera hur vill jag fortsätta härifrån? Om det innebär att man då lägger en podcast på hyllan för att ge utrymme för nya projekt, då får det så vara.

Det blev 10 fina avsnitt av Livet utomlands och om ni undrar varför ni inte hört från mig och min poddpartner Sandra på ett tag är det alltså för att projektet nu går på paus.

Lyssna på de 10 avsnitten av podden

Om du är intresserad av temat och de ämnen vi diskuterat så finns podden såklart kvar att lyssna på. Lyssna på fem första avsnitten av Livet Utomlands här. Lyssna på det sjätte om våra drömmar och mål för 2018 här och lyssna på de fyra sista här.

September förra året när jag hälsade på Sandra i Paris.

Varför pausar vi podden Livet utomlands?

Anledningen till att vi inte längre fortsätter är för att Sandra som läser sin master inom mode i Paris nyligen började på ett nytt jobb på halvtid och ni vet hur det är med dygnets timmar, de är konstanta. Så därför måste man givetvis prioritera. Här kan ni läsa mer om det inne hos Sandra.

Jag funderade på att köra vidare podden på egen hand, men en podcast är o-t-r-o-l-i-g-t mycket jobb och därför landade jag i att det inte vore smart alls att fortsätta ensam (även om det hade varit superkul att fortsätta på intervju-spåret). Ju mer jag funderade på det, desto tydligare blev det att jag inte ville göra det. Att hitta en ny partner fanns också som alternativ – men nej, det var inte heller lösningen.

Att fatta beslutet om att avsluta var ganska mycket ångest. Vad gör man med alla avsnitt (som ligger på en sajt där det kostar att ha dem)? Hur berättar vi om det? Hemsidan? Instagram? Facebookgruppen? Men sånt fick lösa sig och när det väl var bestämt så kändes det mest skönt. Kanske också för att jag redan hade blicken på nya projekt.

Avsnitten finns kvar att lyssna på här på bloggen där jag skrivit om dem.

“Misslyckanden” – en del av att driva företag

Ibland när jag funderar på mina misslyckanden i livet så har jag svårt att komma på grejer. Så när detta hände tänkte jag åh, kan jag nu få stoppa detta på min misslyckat-lista? Men egentligen handlar det nog om att jag sällan ser saker som misslyckanden. Ett misslyckande vore kanske att satsa alla sina sparpengar i ett företag som sen gick i konkurs, eller?

Att prova saker, testa, se hur det går, lägga ner, starta upp nytt, gå vidare – allting är ju liksom en nödvändig process. Och man lär sig massor på vägen. Har man kunskap och lärdomar med sig från något är det väl dessutom ännu mindre ett misslyckande? Trial and error liksom.

“Trial and error is a fundamental method of problem solving. It is characterised by repeated, varied attempts which are continued until success, or until the agent stops trying.” – wikipedia

Nu handlar det här kanske inte om att lösa problem, but still. Jag tycker inte man ska vara rädd för att hoppa på något och testa olika saker. Man får sluta, ångra sig, gå vidare i livet.

Förutom allt jag lärt mig om poddande har jag dessutom fått en fin vän! Jag och Sandra har alltså inget otalt mellan oss utan har fortfarande, och nu förmodligen en ännu bättre relation till varandra än innan vi startade. ♥

Vad händer nu?

Byebye Livet utomlands, podcasten alltså. Jag kommer fortsätta bo i Finland – tills vidare. Och hur pepp jag är på Finland kommer ni förstå alldeles snart. Snart (typ redan i morgon) släpps nämligen ett helt nytt projekt som jag jobbat på, haha.

TO BE CONTINUED. Edit: här kan du läsa om mitt nya projekt!

FÖLJ:

28 svar

 1. Jag ser det inte som ett misslyckande att avsluta något jag påbörjat. Var sak har sin tid, det är inte bara ett himla bra Alfons-citat, det är verkligen så. Och vi människor har möjligheten att ta nya beslut, det tycker jag vi ska utnyttja. Så jag som älskar förändringar hejar på och ser fram emot att läsa om dina nya projekt!

 2. Det som inspirerar mig mest just nu är människor som vågar säga nej, dra ned på saker, eller avsluta roliga projekt för att helt enkelt hinna med sig själv också. Så tycker ni gör helt rätt :-)

  1. Vad fint att du säger det Sofia!! Och bra grej att inspireras av. Har börjat inse att det här livet som egen/frilans kommer innebära en hel del nej-sägande, annars kommer man köra slut på sig själv totalt.

 3. Jag förstår. Vi hade en podcast med Silje för något år sen, men det tar ju väldigt mycket tid. Om än det var ett roligt projekt. Men inget ont som inte för något gott med sig. Det ska bli roligt att ta del av dina nya projekt. :)

  1. Åh hade ni, vad handlade den om? Och ja, då vet du också vilket jobb det är. Och tack Christina för peppen!

 4. Jag tror inte på misslyckanden. Att ha ett mål eller en dröm och satsa mot det är inte ett misslyckande, oavsett hur långt man når. Enda är kanske att ha en dröm och inte ens göra ett försök att nå det och senare önska att man hade försökt och ångra sig.

  Många har en konstig idé och stolthet om att avsluta projekt. Många säger “jag avslutar alltid jag det påbörjat”. Det är ett perfekt sätt att lägga många av dygnets timmar på något som kanske inte tar ens liv och dröm framåt eller ens åt rätt håll. Något kan vara helt rätt när det startas men lite senare i processen är det inte det. Lägg det åt sidan, gör något annat.

  1. Fint sammanfattat av Jacob! Tror att allt har sin tid, vem vet när ni plockar upp den tråden igen… och tänk på allt du har lärt dig – som du kommer att ha nytta av framöver. Kram!

  2. Tack Jacob, precis som Annika och Daniel så håller jag med om att det var ett fint resonemang! Tusen tack för peppen! :)

 5. Så synd, men förstår precis hur du känner, har ändrat riktning flera gånger under det senaste året och känner äntligen att jag börjat landa rätt, iaf för närvarande. Tycker inte att det är något misslyckande, man måste ju testa för att veta vad man gillar. Undrar vad ditt nya projekt är? Förresten, trodde att din rubrik betydde att du flyttar hem till Sverige igen!

   1. Vilken otroligt bra idé att lyfta Finland med en podcast! Känns som att det skulle passa dig väldigt bra. Finns ju hur mycket som helst att spinna på med det som grundidé. Kan tänka mig att ni kan hitta bra sponsorer, delta på mässor, osv, också om ni skulle vilja. Vill ni även marknadsföra internationellt så kan ni ju spela in något avsnitt på engelska också! Lycka till!

    1. TACK Anna! Vi får se vart detta bär – känns väldigt roligt. Och tänk att du var bland de första att säga åt mig att jag borde ha en podd? Tack för att du sådde ett frö ;) Blir alltid så glad av dina kommentarer <3

 6. Spontant tänkte jag neeeej, har verkligen gillat podden! Men vid närmare eftertanke är jag imponerad över hur förnuftigt, klokt det är att våga avsluta något som var tänkt att påväg längre :)

  Undrar förövrigt vad musiken som ni har heter? Jag gilla den! Haha :)

  1. Åh, tack Hanna – det känns ändå fint att höra att den varit uppskattad, tack <3 Och jaa, jag tror vi hittade låten gratis på en sida där man kan hitta musik att använda för projekt av denna typ. Den heter bara "vlog upbeat" av scott holmes - men jag kan faktiskt inte hitta den alls online nu när jag googlar. Kanske hade den något annat namn?! :O Om du vill ha den kan jag mejla den till dig ;)

 7. Det härliga med dig är att du vågar chansa men också vågar ta risken att det inte går hela vägen eller att ett projektet får läggas på is en stund. Det tror jag är en inställning som man kommer långt på! Väldigt bra inlägg som också skapat bra kommentarer och svar här i kommentarsfältet. Måste dock hålla med Anna, fick en två sekunders panik att du var påväg att flytta från Finland och inte sagt något, haha. Kramis!

  1. Alltså Åhnej fy vilken hemsk vän jag skulle ha varit?! Du kommer aldrig få höra sånna big breaking news genom bloggen först :O Haha!
   Och tack vännen!! <3

 8. Nej nej Jennifer, detta är inget misslyckande. Som många skriver så mycket klokare än jag kan formulera så väljer livet vägar man inte kunde förutse från början. Man behöver sällan lägga någon värdering i om det blir en u-sväng, hårnålskurva eller stupbacke, fram kommer man alltid. Kanske inte dit man tänkte från början men livet funkar ju inte så att vägen tar slut innan den VERKLIGEN är slut och man avslutar sin livsresa. Livet går inte att stoppa, det är en naturkraft <3 Jag är glad att jag fick vara med och göra slutklämmen på er braiga podd :) Som pricken över iet (eller kanske spiken i kistan om man får ha lite morbid humor, ha ha!)

  1. Tack så mycket Linnea! <3 Haha, hårnålskurva - aldrig hört den innan, hur bra som helst ju! Och ja, det var väldigt roligt att få intervjua dig och testa på även det formatet. Pricken över i:et och spiken i kistan ;)

 9. Som så många fler skrivit så tycker jag inte det är ett misslyckande att avsluta något. Tänk vad många som aldrig ens börjar liksom? Idag är det så lätt att allt man påbörjar (blogg, podd, sociala medier) liksom ska vara för evigt. Men jag tycker det är grymt att testa något, skapa något och sedan avsluta det och gå vidare. Hellre också ett ordentligt avslut än att saker bara rinner ut i sanden! Grymt jobbat att ni skapat 10 avsnitt, det är fasen en riktig bedrift det!!! Kram

  1. Det har du ju verkligen en poäng i Elin – tack så mycket för peppen!! <3 Det ska bli väldigt spännande att få se mer av ditt projekt och podd när det lanseras, ser fram emot det! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.