Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Lansering av nytt projekt: en kärleksförklaring till Finland

Som liten fick jag snabbt uppfattningen om att i Finland var det alltid molnigt. Det var inte ett land där solen sken. Det var helt enkelt inte ett land som kändes särskilt intressant, spännande eller lockande, alls. Mormor kom ju från Finland och hon var fantastisk, men landet Finland? Nä, mina drömmar befann sig något helt annanstans.

Om någon skulle ha berättat för mig att Jennifer vet du vad, en dag kommer du vara bosatt i Finland och du kommer vara så förälskad i landet att du kommer ägna en hel podcast åt dess existens, så skulle jag bara ha skakat på huvudet och tänkt, jo jo – eller hur. Att jag skulle bli nästa Oprah Winfrey i USA skulle liksom ha känts som en mer trolig tanke.

Så när jag träffade min kille den där sommaren 2014, i München, efter att ha hängt med finska kollegor (som var awesome) i några månader, så var jag snabb med att säga bara så du vet – jag kommer aldrig flytta till Finland. 

Och här är vi nu.

Varifrån kommer all denna oförtjänta skepsis till Finland? För jag vet att jag inte är den enda. Ingen kan se så frågande ut som en svensk när jag berättar att jag bor i Helsingfors.

Så ja, jag är lite trött på att Finland inte får mer kärlek – framför allt av svenskar. Trött på att ingen vet något om Finland och att ingen någonsin besökt det här landet. Därför gör vi, jag och min finlandssvenska vän Malin, nu denna podcast Faraway Finland – en podcast om Europas bortglömda hörn.

En podcast om Finland, på svenska.

I videon kan du se vad det kommer att handla om. Lyssna på de två första avsnitten här eller i en app där poddar finns genom att söka på Faraway Finland.

I första avsnittet välkomnar vi er till Faraway Finland och presenterar alltihop + oss själva:

Oavsett om ni tycker det låter sjukt boring eller jättespännande så får ni gärna följa vår Facebook-sida och gilla oss på Instagram. TACK ♥ Vi är orimligt pepp på detta – men det är också lite pirrigt, det måste jag erkänna.

Med kärlek från Finland,
Jennifer

FÖLJ:

6 svar

  1. Trevligt, trevligt! Den podden kommer jag att följa. Dels därför att jag är nyfiken på dina reaktioner på Finland men också för att jag själv har rest/turistat väldigt lite i Finland. Mest här i närheten och en gång till Ruka. Men nästan inget i södra Finland. Kanske får jag inspiration? Malins blogg läser jag också och då främst för hennes intresse för Sydamerika.

    1. Dig kan man lita på – TACK! :) Och roligt att du redan följer Malin också. Har du hunnit lyssna på de första avsnitten ännu? Nästa kommer ut i morgon. Dröjer ännu lite innan vi kommer med något avsnitt om att resa runt i Finland – men så småningom. Helsingfors blir nog först ut! :)

  2. Ska bli roligt att lyssna pa :)
    Folk har nog inte sa bra koll pa Finland, men atminstone uppfattar jag bilden har i UK som positiv (det att Finland toppar diverse listor ar ju bra marknadsforing!)

    1. Tack Cattis! Vi tar gärna emot feedback. Och superintressant att höra om ett UK-perspektiv på Finland. Det kanske finns en poäng i det – att Finland har ett bättre rykte i övriga Europa än vad det har i Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.