Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Röker du?

Alltså det är så intressant med rökning. I Tyskland röker många fler än hemma och i Frankrike rökte verkligen alla, enligt min personliga upplevelse. Man ser även reklamer över allt här känns det som, om rökning som dessutom ger en väldigt romantiserad och lockande bild av det.

Jag blev hur som helst nyfiken på att göra en undersökning bland er läsare för att se om ni röker och vad ni tycker om det, typ. Hur ofta gör man undersökningar av ren nyfikenhet och för nöjes skull? Haha. Hoppas ni vill svara – det är ju helt anonymt ifall ni av någon anledning inte vill avslöja vilka ni är.

 

Kommer senare skriva mer om detta…

FÖLJ:

6 svar

  1. Har feströkt någon gång, senast var för 3 år sedan. Jag kan räkna på fingrarna hur många gånger och skulle idag aldrig göra det igen, det är för mig äckligt och vidrigt och jag står inte ut med stanken. Sitter någon bredvid mig på tunnelbanan som stinker för mycket av cigarettrök kan jag behöva byta plats för jag har blivit så känslig mot det. Tror dock det uppstod till viss del när jag bodde inneboende hos en dam som visade sig röka inomhus. Även om hon stängde in till vardagsrummet där hon satt och puffade och jag stängt dörren in till mig luktade allt jag ägde äcklig rök när jag flyttade ut 3 ½ månad senare.. Nej, aldrig igen! Dock har jag testat att puffa på elektroniska som inte har nikotin, själva grejen att blåsa rök kan nämligen vara kul, det tycker jag även när det är kallt på vintern. Okej, massa knäppt svammel men så känner jag i frågan. Samtidigt har jag nära i familjekretsen som röker och det är deras val – helt ok. Jag gillar bara inte doften av rök :) Slutsvamlat!

  2. Lukten är utan tvivel en av de värsta jag vet. Så nej, rökning är inte på något sätt något för mig. ;)

  3. Får väl lägga till eftersom det inte fanns som alternativ: jag röker just nu, i omgångar. Bara på vår och sommaren mest, på vintern är det för kallt för att gå ut och röka. Och om jag måste sluta röka under en period, tex om jag ska passa barn eller så någon vecka, är det inga problem alls. Är inte beroende efter nikotin, det är bara en ångestdämpande vana. :)

  4. Intressant med en sammanställning! Ja det här med att röka, så dumt när man tänker på hälsoriskerna. Ändå så röker många människor världen över, inklusive mig själv som har feströkt tidigare. Ångrar det verkligen och tyvärr så var anledningen till att jag ens testade alkohol. Av någon anledning så tyckte jag att det var en “rolig” ide att testa för första gången på en fest för ett par år sen (tror jag var 21 år då och hade aldrig rökt tidigare). Sen blev det en dum festvana att då och då röka i samband med alkohol, har aldrig rökt utan att jag varit full. Nu har jag iaf inte rökt alls på ett år och vill aldrig göra om det heller. Så himla lätt att vara efterklok.

  5. Feströkte då och då under drygt två års tid (17-19år), men eftersom det alltid slutade med att jag gav bort halva ciggen insåg jag hur löjligt det var att jag skulle stå och röka när jag inte tyckte om det, och har inte rört en cigg sen dess (snart 3 år sedan). Blir ibland lite sugen när jag väl är onykter och folk ser ut att ha så trevligt med sina cigg-konversationer (ja, definitivt den romantiserade bilden av rökning som spelar in här) men jag avstår alltid då det vore jobbigt att börja om räkningen sen senaste ciggen, haha! Alla sätt är bra utom de dåliga, som man säger?

  6. Vad intressant att höra era tankar och åsikter allihopa! Kommer som sagt skriva mer om det här snart :) Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.