Jennifer sandström

Pyjamas.

Har grubblat över folk som avfärdar feminismen och det “jobbiga” i att vara kvinna. Men… Den här outfiten är så jäkla skön att jag just nu är väldigt tacksam över mitt lilla kön :-)

 
Trevlig fredag och helg på er!

FÖLJ:

3 svar

 1. Vi känner ju varandra lite så jag hoppas och tror att du tar detta på rätt sätt. Jag vet att du är intelligent på alla sätt som finns så jag menar inte alla att du är något annat. Här kommer min kommentar:

  Den handlar om ordet du satte framför kön nämligen “lilla”. Många kvinnor inklusive jag själv gör så. Vi förminskar oss själva genom att döpa en blogg till lilla prinsessans blogg (när man är 35) eller liknande. Vi säger och kanske ännu oftare tänker: lilla jag. Inte ska väl lilla jag?! Eller tänk att lilla jag kunde.

  Om man jämför meningarna så kan innebörden bli väldigt olika:
  Tänk att lilla jag kan.
  Tänk att jag kan.
  Både innehåller förvåning ja, men det där ordet lilla gör också att man dumförklarar sig själv.
  Och jag tänkte samma tanke med ditt lilla kön. Jag vet att du, precis som jag, är för jämlikhet mellan alla människor och då är det så onödigt att lixom förminska det.
  Kvinnans kön är inte litet. Tvärtom. Vi kan ju för fasiken pressa ut en unge där! Och jag tror verkligen, på all var, att vi ska sluta med det där lilla ordet innan vi pratat om oss själva eller vårt kön.
  För inte skulle en man säga: jag och min lilla penis trivs bra i de här kallingarna.

  Hoppas att du förstår min poäng.
  Kram från
  Alex

  1. Tack Alex! Absolut förstår jag. Slåss för feminismen dagligen i olika sammanhang. Tycker ordet lelle är så gulligt bara. Men det är bra att du poängterar det! Kraam ❤️

 2. Haha, förlåt att jag särskrev allvar. Norrländskan i mig blir så dominant när jag inte varit i Sverige på ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.