Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Promenerar, yogar och läser bort allt

Det finns väl ingenting som inte långa promenader, yoga och böcker inte hjälper mot? Åtminstone så kändes det i helgen. Om man levt i en annan tid och trott på magi och helande krafter kunde man tro att det var just vad det handlade om. 

Pms under pandemier är ingenting att skoja bort. Men checkade ut från allt och återvände till de där basbehoven. Motion, djupa andetag och en berättelse att försvinna in i. 

Sen kändes allting ungefär tusen gånger bättre. 

I lördags promenerade jag 11 km och utmanade mig själv med att gå så snabbt jag bara kunde de 3 första. Insåg att mer meditativt kan det nog inte bli. Lyssnade inte på något, bara gick. Fort. Och kände pulsen öka. Efteråt kändes det som om jag snarare sprungit en mil. Somnade en timma och sen lagade vi middag och såg på Community (finns på Netflix).

Yogar gör jag med Adriene. Älskar att hon inte är en flummig trendyogi i sponsrade hippa outfits med ett stylat hem som tar fokus från vad det faktiskt handlar om. Även det har dock varit ett strategiskt val redan från start, intressant artikel om hur allting började här.

Och boken jag läser just nu är Bombträdgården av Mia Franck. Efter ett par kapitel var jag genast inne i berättelsen och har knappt velat lägga ifrån mig den.

Varje gång ångesten drar sig över en, och vare sig det är pms eller inte, borde det finnas en knapp att trycka på. Och så borde en röst spelas upp ”Har du promenerat?” ”Har du yogat?” ”Har du läst en bok?” ”Har du duschat?” ”Har du ätit choklad?” ”Har du sett på din favoritserie?”

Egentligen borde det vara en obligatorisk daglig ritual genom hela pandemin.

Även om humöret går lite upp och ner märks det dock på kroppen att ingenting är som det brukar. Jag inbillar mig att jag är lugn och trygg, men den där otroliga tröttheten. Och annat som bara tyder på att nej, allting är inte i balans.

Att försöka hålla humöret uppe tar antagligen också krafterna. Det börjar kännas så.

FÖLJ:

8 svar

  1. Nej det är sjukt jobbigt… :/ Hört om flera som har haft värre pms nu också. Stackars kroppen.

 1. “Om man levt i en annan tid och trott på magi och helande krafter kunde man tro att det var just vad det handlade om.”

  Annan tid..pfff… that shit is real Jeffe!

  Men fint att läsa att du känner dig bättre igen <3

  1. Det är nog många som känner så just nu. Vi är inte ensamma. Och det är okej. KRAM!

 2. Åh gör precis det samma. Går, läser, yogar och bloggar. Och jag tror verkligen på att skapa rutiner och ritualer att för att försöka hantera stress och ångest i nya situationer. Det behövs lite extra mycket nu förstås.

  fin blogg-design du har!

  1. Jaa Klara, visst är det lätt att tappa bort sig själv i allt detta. Fint att du också hittat sånt som hjälper! ☺️ Och tack ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.