Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Perfekt valvaka-aktivitet: ny bloggdesign

Hej vänner. Vad skulle ni säga om jag sa att jag har en ny design på bloggen – och att jag fixat den helt och hållet själv? Eller okej, nästan själv, det var ett par småsaker min bror fick hoppa in och lösa. Men jag är så stolt över mig själv som tog saken i egna händer. Jag är annars så van att bara be honom om hjälp, utan att ens googla först. Kom ihåg: googla alltid först, ofta finns svaret där.

Jag bytte temat redan i morse när vi satt och jobbade på hotellet i Örebro. Sen fortsatte jag på tåget hem (eller vadå hem, jag är ju i Stockholm) i eftermiddag. Tänkte att det inte gjorde så mycket att bloggen var lite under konstruktion en dag som valdagen, tänker att det är färre läsare generellt då. Och så har jag fortsatt med massor av trixande och fixande bredvid Linda i hennes soffa med tv:n på. Visade sig vara den perfekta aktiviteten att göra med valsnacket i öronen. Det kan hända att jag annars hade somnat.

Men, jag vill såklart höra vad ni tycker!

 • Är det lätt att läsa? Bra storlek på text? Bra font?
 • Är det något du saknar eller som fattas?
 • Laddar bloggen tillräckligt snabbt?
 • Hur funkar det att navigera? T.ex. kan du hitta till föregående/nästa inlägg (om du är inne på ett specifikt inlägg) eller bläddra till “äldre inlägg” längst ner om du är på startsidan?

Så kom gärna med feedback och säg till om något är knasigt! ♥

Mitt namn är mer i fokus nu, med min tagline under.

Nu ska vi fortsätta se vad som händer med Sveriges politik (framtid?) tills jag somnar på luftmadrassen här i Lindas reseinspirerade och mysiga hem. Och i morgon ska jag luncha med en vän inne i stan innan jag tar båten hem till Finland.

Vi hörs – och jag ser fram emot er feedback på designen!

FÖLJ:

32 svar

 1. Åh älskar nya designen!! Så fin! Tycker verkligen du hittat en design som känns väldigt du. :) Har kollar runt lite och har inget att påpeka. Tycker fonten är tydlig och lättläst. Så fin header också!

 2. Så här tycker jag.
  Fonten är ok men storleken kunde vara något större. 10 % större skulle jag föredra.
  Tittar vi ingångssidan finns där tre huvudkategorier vilket är bra. Det visar inriktningen på bloggen. Menyn överst har också bra struktur.
  Du väljer att lyfta fram ditt namn i headern vilket ligger lite i tiden för större bloggar. Underbara Clara är en däremot en blogg som inte hakat på denna trend ännu. Ditt namn finns ju också i adressen.
  Sökmöjligheterna Sök, Arkiv och Kategorier kunde finnas på samma plats i högerkolumnen.
  Bra vore också att kunna förstora kommentarsfältet när man skriver en längre kommentar som denna. Så att man kan se hela texten i kommentaren på en gång. Detta lyckades jag inte med i Chrome.

  Annars gillar jag den nya designen, Stilren och snygg.
  Och det bästa, innehållet är av hög klass och intressant.

  1. Riktigt bra feedback, det är jag supertacksam för! Och måste säga att det är ett lyxproblem med kommentarsfältet för antar att det bara händer vid lite längre kommentarer? 😄

   Vad tycker du om att jag plockat bort högerspalten på startsidan? Bra/dåligt?

   Och tack så mycket!

   1. Jag skulle göra tvärtom, ha höger spalten kvar på startsidan och ta bort den på sidan med själva inlägget. Det är på startsidan man söker information och möjlighet att söka på bloggen. Visst, du får större utrymme för bilder i en enspaltig design men tappar viktiga funktioner på startsidan. Bilderna blir istället större via länken till själva inlägget. Detta innebär att inlägget på startsidan helst borde vara förkortat för att få folk att klicka sig vidare till hela inlägget.

    En annan grej är att göra bilderna klickbara för att öppnas i sin fulla storlek på egen sida. Helst i nytt fönster eller flik. När man så stänger sidan med bilden är man tillbaka i inlägget. Detta för de som verkligen vill se dina bilder i riktigt stort format. Någonting sådant funderar jag.

    1. Hmm, samtidigt är det många som kommer in direkt på inlägg och kanske aldrig besöker startsidan ;) Söka på bloggen kan man förresten göra upp i högra hörnet nu oavsett vilken sida man är inne på, men det är kanske lite gömt.

     Åh, klickbara bilder, ska se om det är något min it-expert kan ordna, haha. Han kollar just nu på hur jag kan få texten smalare än bilderna. Har breddat sajten lite nu men tycker att texten blir liiite för bred :) Känns texten fortfarande för liten förresten?

     1. Jag vet inte om texten är större men jag tycker den är mera lättläst. Jag vet inte om jag inbillar mig eller om det är så. Klickbara bilder borde du kunna göra själv när du lägger in bilden. Titta i bildens egenskaper och se vilka valmöjligheter där finns.

      1. Oh my god! Du har rätt! Det kan man! Och då verkar man kunna bläddra bland alla bilder i inlägget. Wow. Det här ska jag försöka göra framöver. Tack för tipset!!

 3. Jag tycker också att fonten kunde vara liiiite större, speciellt i högerspalten där den tycks vara lite mindre? Kategoribilderna på startsidan laddar lite långsamt, kanske minska på bildstorleken? Men överlag är det helt sjukt fint! Gillar att det är stilrent och fräscht. Antagligen kommer du själv att hitta en massa grejer att pynja med men såå najs! <3

  1. Jättebra feedback, tack Kugge! Jag ska se vad jag kan göra ;) Och tack! <3 är pynja finlandssvenska??

 4. God förmiddag! Har inte kikat runt så mycket men kan dela med mig av mitt första intryck. När jag landade här var känslan modern, clean – och att fokus ligger på text. Noterar att bilderna är rätt små och att du inte gett så mycket plats åt det bildmässiga. Är det medvetet? Gillar dina tydliga kategorier! Eller, de är tydliga för mig som fattar din blogg. Kanske otydligt för förstagångsbesökaren. Vad handlar bloggen om liksom?

  1. Tack Sara för feedback 😍

   Kikar på att kunna ha smalare text än bild så är inte helt nöjd med nuvarande upplägg. Tycker också att högerspalten tar över lite ibland, så får se om jag hittar på någon annan lösning.

   Men du de tre boxarna med travels / stories / business, som tydliga kategorier? Jag tänker att det är tydligt för en förstagångsbesökare, haha! Det handlar liksom inte om inredning, mat eller träning? ;) Är osäker på om jag förstår helt vad du menar, tänker att man läser om mig-text ifall man vill veta detaljerna.

   Uppskattar lite mer detaljerad feedback såå mycket, så tack igen <3

 5. Vad kul att du också gjort ny design! Superfint tycker jag! Känns lite mer som ett glammigt livsstilsmagasin, kanske är det typsnitten som gör det. Gillar det! Jag som oftast inte läser bloggar varje dag gillar dock magasin-layouten på startsidan så man snabbt får sig en överblick över de senaste inläggen. Men vet att många gillar så som du har också så man slipper klicka :-)

  1. Tusen tack för att du också lämnar feedback 😘

   Jag förstår din poäng (skulle vilja ha bägge ju!!), jag har haft så tidigare (med valet att kunna välja ”bloggflöde”, så absolut velat mellan de två. Men tycker du aldrig att det är skönt att kunna skrolla igenom inläggen och för en överblick istället för att bara kanske klicka in på ett inlägg och inte läsa fler? ;)

 6. Jättefin ny design, Jennifer! Tycker som några andra att bilderna ska vara större. Du tar så himla fina bilder och blir bara bättre och bättre hela tiden :) Gillar förresten också din nya logga väldigt mycket, så snyggt!

  Angående texten så tycker jag den var lite svårläst, men kan inte riktigt säga varför. Tror det kan ha med radavståndet eventuellt. Sen är den mindre i högerspalten, är det meningen? Jag skulle också vilja se fler kategorier än resor och företagande.

  1. Åh jättebra feedback Helena, tack! Vad tycker du om det här, nu tog jag bort högerspalten på startsidan? Och ska försöka göra texten lite smalare. Men inne på individuella inlägg är det fortfarande lika smalt 🤔 Måste klura på det.
   Och tack för dina fina ord. Jag tror att det är min redigering som börjar utvecklas allt mer nu 😍
   Alltså du skulle vilja ha fler kategorier i toppen? Eller highlightade på något annat vis?

   1. Personligen så föredrar jag en högerspalt på startsidan framför på själva inlägget. Speciellt om jag kommer till en ny blogg, då får jag lite info om bloggen där. Eller det behöver egentligen inte ens vara en högerspalt, men nånstans där det finns lite info bara. Har du ändrat nåt med texten nu? Den känns mer lättläst, eller så inbillar jag mig?
    Och angående kategorier – det känns som att du skriver om mer än bara resor och företagande och det är väl det jag saknar där. Att jag t ex inte kan hitta till din “allmänt” kategori snabbt. Jag tänker typ en tredje drop down meny med andra kategorier om du förstår?

    Ja, redigering gör ju enorm skillnad faktiskt! Men det märks oavsett att du utvecklas hela tiden.

    1. Åh ja då är jag med på hur du menar med kategorierna, la till en drop-down med “Kategorier” nu, bra tips. Tack!

     Jag vet inte om jag ändrade något, haha. Har gjort allting lite bredare nu men ska försöka göra texten smalare än bilderna ännu ;)

  1. Tack Amanda!! Jaa och förhoppningsvis får den följa in i fler årstider också, men vi får se ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.