Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vykort från Örebro

Ligger i detta nu i en hotellsäng på Clarion-hotellet i Örebro. En extremt skön hotellsäng i ett rum med stora pampiga fönster och trendigt inrett. Klockan är tio i elva och mitt resesällskap, Linda, står i badrummet och borstar tänderna med datorn bredvid tvättfatet. Två partiledare debatterar om integrations-frågan och jag är så imponerad av Annie Lööf. Mindre imponerad av motståndet som antagligen kommer landa som andra största parti imorgon.

Trivs ganska bra här, ett typiskt hotellrum man är glad över att man inte bara bor en natt i.

Men annars då, såhär mitt uppe i valet, hur är helgen i Örebro? Jo tackar som frågar, den är hur fin som helst. Vi kom hit igår eftermiddag, tog en promenad längs med Svartån, åt löjromspizza på Sorella och somnade gott. Och alltså Örebro, vilken trevlig och tjusig stad. Fått ett så bra intryck. Kanske hjälper det lite att det är en festival som pågår just nu lite runtom i hela stan.

Linda som hittat något intressant i trädet och till vänster i bilden en cool trädstam som blivit skulptur.

Örebro slott.

Asgoda lemonades på Sorella.

Men ännu godare löjromspizza. Det ska jag laga någon gång!

I morse mötte Sanna upp oss för hotellfrukost. Sen har vi myst på med häng framför våra laptops och varit på cykel-utflykt till naturens rum. Vi har pratat blogg så jag känner mig snurrig i huvudet, men också blandat med djupa ämnen om livet, relationer och resor. Och så politik, förstås.

Åt pannkakor med sylt och grädde också!!

Känner mig tacksam över att kunna åka och möta upp vänner som jag lärt känna via bloggen såhär. I morgon åker vi till Stockholm och ska valvaka hemma hos Linda. Förresten så är det himla givande att hänga med människor som inte helt och hållet delar ens åsikter och samtidigt har väldigt sunda värderingar.

Godnatt. 

FÖLJ:

18 svar

 1. Ibland tänker jag att jag skulle behöva fixa ett jobb åt mig som gjorde att jag kunde sova på hotell och öta hotellfrukost för jämnan 😆 Men skämt å sido, jag är väldigt glad att höra att du valt Centerpartiet i Sverige som det parti du vill rösta på. Jobbar själv med integrationsfrågor och har haft förmånen att få träffa Fateme Khavari och hon pratade varmt om just Annie Lööf. Känns skrämmande vad som är på gång i Sverige. Men givetvis är det också många som upplever det stora antalet flyktingar, speciellt från vissa delar av världen lika skrämmande. Min farmor kom från Sverige och min syster bor där sedan 30 år tillbaka så Sverige känns väldigt nära hjärtat även om jag alltid samtidigt känner mig som kusinen från landet då jag är i Stockholm 😊

  1. Jag vet!! Fast, då får man tänka att man skulle hinna tröttna på det lyxiga ;)

   Och ja, det är många tankar som snurrar nu kring valet och allt som sker… Inget tydligt resultat alls under valvakan ännu.

  2. Min kille jobbade rätt länge (som i typ ett år) i Stockholm och sov på hotell typ 4 nätter i veckan. Han tröttnade stenhårt på hotellfrukost faktiskt :D

   1. Haha men Åsa, är han skadad för livet eller har han lyckats återhämta sig och kan han uppskatta en hotellfrukost igen? ;)

    1. Haha, vet inte, han är ju faktiskt ett ex men jag tror han reser rätt mycket så hotellfrukost ingår ju fortfarande i hans liv :)

     1. Haha åh ja du ska inte behöva plocka upp telefonen och ringa med denna underliga fråga, haha! ;)

  1. Jaaa det var exakt en sån produktiv och peppig helg som vårt blogathon! Det måste vi göra igen <3

  1. Jaaa, idag gick vi även en rundtur på slottet och det var såå häftigt, historia om alltifrån hur människorna jobbade där (och åt) till fångarna i källarnas fängelsehålor. Kan rekommendera båda Örebro och slottet (och hotellet!) ;) Bara två timmar med tåg från Stockholm.

 2. Vad fint hotell! Och hallåå din hemsida, såå fin! Slm en lyxig tidning! (Så lyxig att jag klickade bort den flera gånger och tänkte ”vad fan, kan jag komma in på rätt blogg istället någon gång?” (Trodde alltså jag hamnade på någon lyxig tidning 😂) Jag gillar inte förändring och brukar alltid rynka på näsan, men bra jobbat, fint!

  1. Åhh haha Johanna – skrattade så åt din kommentar. Måste ju vara bästa betyget 😂❤️ Tack så mycket!
   Vad kul att höra att du gillade det trots att förändring alltid tar tid att vänja sig vid. Har försökt behålla det enkelt och stilrent som varit mina riktlinjer för tidigare design :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.