Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Pascal – cafétips i Stockholm

Jag vill tipsa alla er som bor i Stockholm, eller är på besök, om ett (för mig) nytt café som Hjalmar introducerade mig för under min vistelse i staden under helgen. Och caféet jag alltså varmt kan rekommendera är café Pascal precis intill Odenplan, närmare bestämt på adressen Norrtullsgatan 4.

Ser det inte inbjudande ut redan vid första anblick?

Stället är supertrendigt, eller så kändes det i alla fall. Det var fullt hela tiden och gästerna avlöste varandra så fort ett bord blev ledigt. Unga och hippa människor, typ. Fast helt blandat folk också och man förstår varför när man får in sin beställning. Herregud vilken mat!

Stockholms godaste ceasarsallad

Hjalmar rekommenderade ceasarsalladen så ceasarsallad blev det! Och utan att överdriva, tala osanning eller vara sponsrad så kan jag säga att det var mitt livs godaste ceasarsallad. Jag är av den sorten som vanligtvis tycker det är en lite tråkig sorts sallad. Men som ni ser nedan på bilden var den allt annat än tråkig. En tunn skiva knaprigt bröd som motsvarar krutonger, krispig bacon, riven parmesan och sjukt krämig sallad. Det var nog krämen som gjorde alltihop litegrann.

De lagar allt från scratch på Pascal och som ni ser – det behöver inte alls vara svårt men går ändå att få så gott!

Här är Sofia och jag, hon var också med och lunchade på caféet. Ni ser hennes toast här ovan i bakgrunden, den såg också ut som något en skulle kunna döda för. Har nog förresten aldrig blivit så mätt av en sallad.

Andra caféer i Stockholm som jag tidigare skrivit om:

Ni får tipsa om ett café i Stockholm – vilket?


Läs också: Att göra i Stockholm – guider & tips

FÖLJ:

7 svar

  1. Jag brukar aldrig äta Ceasarsallad ute i Sthlm, då den inte brukar va nåt att ha… men den där ser (tkr jag!) supergod ut (och proffsig, hehe) Måste dit då! Har icke besökt detta café nån gång (bor o uppväxt i Sthlm).

    Beror på vad du är ute efter för typ av café ;) ?

    1. Visst gör den? Och du har inte varit på Pascal ännu? Gååå diiit!
      Hehe – de bästa sorternas café såklart. Antar att du sitter på många bra tips :)

  2. Åh tack för länkkärleken :) Jag hade helt missat din kommentar och såg den först nu när jag gick igenom min inkorg i mejlen. Så det var en rolig överraskning! Jag har faktiskt aldrig varit på Pascal så tack för tipset, blev sjuuukt sugen på den där caesarsalladen. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.