Jennifer sandström

Pannaan Suomi kuntoon.

Min musiksmak är ibland extremt simpel. Jag älskar mainstream radiomusik och lyssnar ofta på 3-4 favoritlåtar tills jag tröttnar på dem. Hur som helst. När jag blev introducerad för finsk musik för två år sedan så var jag inte helt såld på det direkt, men så fort jag vande mig vid det märkliga språket började jag också mer och mer gilla den finska musiken. Finnarna är dessutom väldigt duktiga att göra musik på just finska, istället för engelska liksom.

Så just nu lyssnar jag på typ 30/30/30 musik på engelska, svenska och finska. Och det här är en av mina favoriter just nu….

Pannaan Suomi Kuntoon, med Petri Nygård. En snubbe vars ögon man tydligen aldrig fått se. Och låten, det är tydligen en ordlek som betyder både att “göra ett bättre Finland” och något annat mer dirty. Så mycket vet jag om texten, och så någonting om att “hyvla dig som ost”…

Apropå finska så saknar jag fan att plugga språket! Det blir liksom inte av. En kurs till hösten igen kanske? Min Mumin påstår att jag är extremt bra och snabb på att lära mig, hehe *stolt* Så därför skulle det också faktiskt vara kul att fortsätta.

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.