Jennifer sandström

Båtfesten där vi inte kände någon.

Så jag och mina Cava-örhängen mötte alltså upp Lisa igårkväll för picknick-fördrink i Kaisaniemi och båtfest. Lisa som, som sagt, är en mästare i köket hade förberett crossianter med lufttorkad skinka och mozzarella. Dessutom hade hon, såklart, med is till bubblet vi köpte med oss på vägen. Rutinerad tjej det där.


Och så jordgubbar, såklart (igen). Det var en perfektperfekt kväll för picknick.

Vi fortsatte sedan till Hakaniemi och Wäiski där båtfesten skulle hålla till. Alltså måste bara inflika att jag är SÅ glad att jag börjar lära mig lite fler områden i staden, dock har jag fortfarande problem med att lära mig både de svenska och finska namnen och refererar helst till de finska… En sak i taget.


På vägen stannade vi på s-market och köpte öl, inte för att en flaska bubbel inte räckte som fördrink utan för att vädret helt enkelt var för fint för att motstå. Dessutom så kände vi ju alltså nästan ingen på den här festen som vi skulle till, och då vill man ju ogärna komma alldeles för tidigt.

Varför går man på en fest där man inte känner någon? Alltså, jag skulle snarare säga, varför inte? Särskilt om man är två (Sen blir sådant förstås mer vardagsmat när man bor i främmande länder och nya städer…) . Lisa var dock lite bekant med killen vars examensfest det var och hade sett ett par av ansikten pga de är i samma bransch (mariningenjörer?). Anledning nummer två var ju då att det var på en båt, sådant tackar man inte nej till i första taget.

Vi drack en till flaska bubbel, cava denna gång och tjejpratade bara så som man kan göra med tjejkompisar. Åh, i dessa moments blir det så uppenbart varför dessa tjejkompisar är absolut livsviktiga.

Så, ännu en fin kväll i det här fantastiska vårvädret.

FÖLJ:

2 svar

  1. Så himla kul att läsa din blogg såhär på våren – du lever livet och påminner mig om massa härliga äventyr från förr medan jag ammar nätterna igenom. Plöja bloggar var min sysselsättning när gravidkrämpor höll mig sängliggande och nu håller de mig vaken om nätterna när jag ska amma… Njut av din härliga vår!! :)

    1. Blev så glad av din kommentar Johanna – tack! Fint att det utifrån ser ut som en härlig vår också när det är så det känns.
      Och hallå – grattis till bebben <3 Njut av det också!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.