Jennifer sandström

Om jag fick framkalla en canvastavla.

Våren 2011 inredde jag min första lägenhet som var en studentlägenhet med ganska begränsat utrymme. Jag minns att jag verkligen älskade det, att ha ett eget hem och den var faktiskt väldigt mysig min lägenhet. Nu har jag varit på vift i två år och hoppat från olika boenden i Indien, till inneboende i München, till sambo i Finland och slutligen landat i min brors lägenhet i Göteborg. Sakta men säkert har jag fått börja forma mitt egna lilla hem.

inred med bilder

Grejen är den att jag inte vet hur länge jag kommer bli här men även om man bara bor 6 månader på ett och samma ställe så är det ganska viktigt att man trivs någorlunda. Som jag visade för ett par veckor sen hur jag inrett mitt hem, hängt upp lite bilder och ställt fram alla små detaljer som legat och väntat i lådor.

Det här med inredning är lite klurigt, ett hem kan vara perfekt som i ett inredningsmagasin, men jag tycker inte det är ett hem förrän man lyckats fånga sin personlighet, sina upplevelser och helt enkelt sig själv i sin inredning. Det kanske bästa och också enklaste sättet att göra det är såklart med bilder! Just nu har jag “bara” inramade vackra citat och ett kollage med mig och min pojkvän. Jag skulle såklart älska att ha ännu fler bilder i mitt hem och det är ett måste för ett framtida hem!

Jag har drömt mig bort till vad för motiv jag skulle vilja framkalla på en canvastavla… Det är nämligen inget enkelt beslut.

Jag har funderat på vad jag skulle vilja framkalla på en canvas och kommit fram till att det måste vara ett motiv från den drömmigaste plats jag vet på denna jord! (Och då menar jag inte min pojkväns famn…) Nya Zeeland! Är det något jag skulle älska att titta på varje dag så är det just ett motiv av de fantastiska landskap som finns där.

Jag har dessa två som alternativ för en framtida canvastavla:

framkalla bilder canvas canvas tavla

Tror det skulle kunna vara snyggt i svartvitt också. Eller hur? Älskar dessa bilder dels för att de är så fantastiskt vackra och sen så för att det är mitt favoritland Nya Zeeland samt att jag och några utbytes-vänner spatserar där framme på vägen. Det är jag i vit ryggsäck.

Skulle också kunna tänka mig att ha ett kollage på en canvas, jag har ju redan det med mig och min pojkvän, som sagt, + ett kollage med inspirerande resecitat och liknande. Men det kommer nog dröja ett tag innan jag får för mig att beställa en canvas, med tanke på min nuvarande boendesituation. Drömmer just nu så himla mycket om att få bo ett i annat land igen!

Om ni fick välja ett motiv att trycka på en canvastavla och hänga upp hemma hos er, vad skulle ni välja då?

FÖLJ:

12 svar

 1. Hanging stuff on your walls is the loveliest thing when you rent somewhere and make it your own. We lodged in a tiny room fro 2 years and covered the walls with photo printouts and a world map!
  I’ve never got round to putting stuff on canvas or in frames as I’ve never envisaged having somewhere to ultimately hang them! Just another thing to put into storage!
  We’ve got a small scratch off world map for our van, that evokes so many memories. I’d love to have proper pictures one day, if we ever live somehere more permanent.
  I love your map of NZ. I prefer the second of your potential canvas photos, I think it would look awesome on canvas! B&W would be cool too, it would depend on your deco and the look you want for your room.

  1. Aaaah yeah! In canada where I stayed in a student dorm for 4 months we had a board on the wall where u could stick just anything. We collected memories during our time there and I loved it, tickets maps everything. I love my NZ map too! And it’s easy to carry around. I got a framed picture from my granny and ended up storing it up north since I’m moving around. So yes, this canvas idea will be a later project :) do you have a photo of your scratch map?

 2. Den översta tycker jag!

  Jag är jättedålig på att ha nåt på väggarna, har en enda tavla och det är en plansch från Fuck Cancer som pojkvännens syster sedan har målat på och piffat till ;) Det är det enda, o jag har bott på samma ställe över två år nu. Iofs täcks en hel vägg av bokhyllor så med bokryggarna blir det ganska mycket färg och plotter ändå. För mig är det älskad inredning.

  Eller jo, i hallen har jag ju en tavla! Det är en plansch från en utställning med en finlandssvensk konstnär (Kaj Stenvall) på två ankor som vilar i en trädkoja, köpt på en utställning för en himla massa år sen: https://www.google.se/search?q=kaj+stenvall&espv=2&biw=1920&bih=1085&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=UoRcVeLjNMK6swHthIP4Cw&ved=0CDAQsAQ

  1. Äsch då det är ju inget måste ;) Vilka spännande tavlor den där Stenvall! Kan inte minnas att jag sett någon sådan? Men då var det å andra sidan jag som för ett år sedan inte visste vem Vincent van Gogh var ;)

 3. Asså vad lustigt! Min mamma och jag pratade preciiiis nyligen om just canvastavlor eller, ja att hon så gärna vill göra canvastavlor av sina resebilder när de var i Vietnam bl.a.! Att hon tänker att hon ska göra det men inte hittat nån bra sida där man kan göra det!! =D Måste tipsa henne om detta nu!! Tack! =D

  1. Haha nej vad roligt sammanträffande! Så sjukt när sådant händer! Jaaa du får göra det! :-) Tack själv för din kommentar, kram!

 4. Den översta i färg helt klart!! :))

  Jag skulle valt en bild på en stor och fin våg, eller någon naturbild från mina resor. :)

 5. Åh, första bilden, vad fin! Eller den övre alltså. Röstar på den som canvas! Vars har du hittat kiwikartan förresten, köpte du den i NZ eller är det något du har fyndat online? ;)

  1. Teres den kommer från NZ faktiskt. Stannade i en random souvenir-butik längs vägen och fyndade den! (Den vill dock inte hålla uppe med häftmassa så ramlar ner gång på gång just nu haha)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.