Oktober var drömhösten – blir november dess motsats?

Kanske handlar det om att bestämma sig. Att boka in inte bara en utan två weekendresor när hösten är som absolut finast. Att inte jobba exakt hela tiden utan göra minst lika mycket av det som är något annat. Bland höstlöv, middagar, teatrar, promenader, armhävningar.

Exakt så blev oktober. Som en alldeles perfekt drömhöst. En sån månad vi ser tillbaka på om flera år och tänker ÅH, minns du? Minns du den där hösten? Den var så vacker och vi var så bra på att verkligen leva hösten fullt ut.

Och vad var då allt som hände i oktober? Tänkte att vi gör en liten sammanfattning av nästan allt jag skrivit om. Kanske har du missat något inlägg?

Upplevelser och upptäckter i Uppsala

Goa görmysiga Göteborg

Och så allt annat spännande oktober innehöll

För att fira oktober (haha nej det var inte därför, men) har jag gjort en facelift på den här bloggen också. Lite ny design. Hoppas du gillar!

Har så många bilder från den här hösten. Vad ska man göra med alla?

Jag har dock också funderat på hur hösten är ganska intensiv med alla sina färger och hur allting gör sig redo att liksom dö, så på ett sätt är det skönt att den inte är längre. Jag vet inte om jag skulle orka med fler veckor av höst? En så där 4-5 är ganska lagom.

Oktober på instagram

Till och med oktober på instagram var fint, alltså på mitt egna konto. Om man nu tycker om fina flöden. Med ett fotograföga är det dock svårt att INTE tycka om det enhetliga. Generellt vackra platser/saker/whatever ger ju liksom hjärnan en liten belöning. Visst?

Sen hände det som alltid händer: jag hittar bra vardagsrutiner, jag reser, jag blir sjuk. Och så var vi om på ruta ett. ”Day efter perfect” som Maja tjatar om i FridayLab (alltså i positiv bemärkelse, älskar att hon tjatar om det) – att inte bry sig om att man failade utan bara se varje ny dag som en chans att återgå till den där banan man sprang på innan.

Men nu inser jag också varför det är så svårt. 1. Jag reser och jobbar minimalt. 2. Kommer hem och blir sjuk, jobbar fortfarande mindre än förväntat, 3. När day after perfect kommer och jag äntligen får upp till bevis gå in i alla rutiner igen så är allt jag kan tänka på min gigantiska To Do List. Och då hinner vi minsann inte med några halvtimmar egentid på morgonen eller träning på eftermiddagen. Till och med finskaläxan är för längesen bortprioriterad.

Så det här med balans kommer vi aldrig riktigt in i helt och hållet. Men i morse mediterade och yogade jag lite i alla fall. Och den där utmaningen med armhävningar och plankan? Gick jättebra tills jag blev sjuk. Men ska ändå bli spännande att se hur mycket jag kan maxa nu när jag är frisk, någonting borde rimligtvis ha hänt med musklerna.

I övrigt är jag just nu inne i en intensiv jobbperiod. Men det är okej. VILA med stora bokstäver finns dock i mina tankar och på min agenda. Först ska jag bara ta mig igenom ett par saker.

Och nu funderar jag på vad det ska bli av november efter en så drömmig start på det här vinterhalvåret?

Jag vägrar i alla fall låta någon sorts novemberångest ta över. Istället ska jag göra massor av saker man mår bra av. Låt oss återkomma till det.

Med vilken känsla lämnar du oktober?

FÖLJ:

6 svar

  1. Men hallååå vilken snygg blogg du har nu! Och tack ännu för att jag fick följa med till Uppsala! För mig var oktober på många sätt en jobbig månad (mörkt, trötthet, stress osv), men mycket fint också. <3

    1. Det där med att man tröttnar efter typ ett år är så sant, så nu var det dags för lite uppfräschning och förändring ;) Kanske att november kan bli bättre? Hoppas att din skrivsemester kommer göra gott <3

  2. Så härligt att oktober var så bra för dig! <3 och så ljuvligt att verkligen kunna njuta av en bra månad! Oktober för mig var riktigt jobbig pga olyckan o allt men håller tummarna att november blir bättre! :)

    1. Jaaa, det var verkligen maximal otur för dig. Hoppas också på en mycket finare novembermånad <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Subscribe