Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Nu på SVT: Delhis vackraste händer

Jag har tipsat er om böckerna tidigare och blev själv glatt överraskad när det visade sig att Mikael Bergstrands bok Delhis vackraste händer skulle bli film! Jaaaa, en svensk film som utspelar sig i Indien! Mellan alla resor man gör är det fint att kunna läsa böcker och se filmer som utspelar sig på olika platser i världen. Under en film som utspelar sig i Indien finns det dessutom mycket man kan känna igen sig i när man själv varit på besök där.

SVT gör film av boken Delhis vackraste händer

På nyårsdagen gick den första delen av 3 som kommer visas på SVT. Jag vet inte riktigt varför man valt att lägga upp det här som en miniserie på SVT och kanske gör man bäst i att se alla följt efter varandra? Jag kan nämligen tycka att en films poäng förloras lite när man ser den uppdelat i flera delar och tänker alltså att detta är mer än film även om man valt att kalla den för en miniserie (kanske för att jag har svårt att överhuvudtaget förstå poängen med sådana).

De tre delarna ligger redan uppe på SVT Play så om du önskar kan du se alla avsnitt på rad.

Vad tyckte jag om 1:a delen av Delhis vackraste händer?

Första delen var bra och spännande! Men det kändes, som det så ofta gör när en bok blir till film, att samma djup inte riktigt finns där. Jag skulle vilja få en starkare känsla för huvudkaraktären Göran Borg och för första mötet med Indien. Dessutom, nu när jag tänker efter, kändes vissa av de andra karaktärerna lite för mycket som skådespelare. Kanske är det också en av utmaningarna när man förvandlar en bok till film i princip rakt av?

Delhis vackraste händer har två böcker som uppföljare och jag skulle kunna se att det istället skulle gjort en större serie i tre säsonger. Där alltså en bok skulle utgjort en säsong, på fler avsnitt än bara tre.

Men med den budget och de resurser man haft så kanske resultatet inte är så dumt trots allt. Jag måste även se de andra två delarna innan jag helt kan uttala mig om mitt betyg.

Delhis vackraste händer på SVT Play

Du hittar alla tre avsnitt av Delhis vackraste händer som tillsammans utgör hela filmen/miniserien här på SVT Play.

Mer om miniserien

* SVT har gjort en presentation om serien här.
* Expressen har skrivit om den här.
* Programmet Landgång (svensk tjej som reser runt och besöker kockar i olika exotiska miljöer) gör även ett besök under filminspelningen i Indien som visas här i avsnitt 2.


Har du läst böckerna och hunnit se på serien ännu? Vad tycker du?

FÖLJ:

16 svar

 1. Har inte läst böckerna så då kanske jag inte blir så besviken om jag väljer att titta på serien då. Blev nämligen riktigt sugen på det nu! :)

  1. Där har du en bra poäng! Skulle vara kul att höra vad någon som inte läst böckerna tycker! :)

 2. Jag har läst den första boken. Den var ganska rolig, men jag tyckte att karaktärerna var lite “tunna”. Särskilt hon, hon hade liksom inte så mycket personlighet …

  1. Hmm, nu har jag svårt att minnas, kanske var det så att hennes personlighet blev tydligare i kommande böcker… :)

 3. Tack för tipset! Jag vill ha lite nya böcker att läsa så den här måste jag kolla in. Tänker inte se serien förrän jag läst boken.

 4. Spännande om Indien! Har själv varit i Indien-light (Goa) och lockas av detta land med alla kryddor, värmen, natur, upplevelser. Gillar faktiskt grejen med miniserier – passar bra efter jobbet när man inte orkar sätta tänderna i något längre.

  1. Jaaa, jag skulle vilja se 2:a delen nu på tv ikväll – men när en är i Stockholm får en ju passa på att umgås med sina vänner istället för att ta en lugn tvkväll på hotellet ;) Haha jag måste ta en staycation eller åka iväg på hotell själv snart och bara hänga där, det är ju SÅ skönt!

  1. Hello Pete! Did you try SvtPlay? Maybe you can try to use a VPN if it requires you to be “in Sweden” to watch it :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.