Jennifer sandström

Not a worry in the world

Det var söndagseftermiddag när jag på instagram plötsligt fick syn på en magiskt fin bild som exploderade av kärlek. Ett par som ser sådär på varandra att man riktigt kan se hur det fortfarande flyger fjärilar runt i dem. Och så texten: Not a worry in the world when you are around. 

Åh.


Jag blev så tagen av det. Så påmind om nyförälskelsen, när den blir till något mer. Det är en så unik och kanske lite sällsynt känsla, som varenda en känner till. Det är det som är strävan, men sen något vi lär oss leva utan när alltihop går över till någon sorts villkorslös kärlek.

För jag tänker att det är det ett förhållande ska vara. Ups and downs. Genom the good and the bad. Ett minne av hur det var när vi träffades. En tanke om hur vi hoppas att det ska bli. Och alltid vara där för varandra.

Men visst är det svårt. Vi blir allt mer egoistiska i denna värld. Vi behöver inte längre fokusera på överlevnad, så vi gör allt för vårt självförverkligande. Jag vet inte om det är särskilt hälsosamt alls. Jag hoppas att jag är beredd att kämpa lite när det stormar, inte ta första bästa utväg, inte kyssa nya läppar till följd av tristess.

Alla har defekter. Inget förhållande är 100% rosaskimrande. Och kanske är de ögon som gnistrar mest de med mest drama. Passion och diskussion, skratt och tårar, det håller oss vid liv. Som singlar och i förhållande.

Så när du hittar den, håll hårt i den. Flytta till ett annat land om du måste.


Bilder: Unsplash.

FÖLJ:

18 svar

 1. Alltså kärlek var så enkelt… innan den kom in i mitt eget liv haha. Men du har rätt, äkta kärlek är värt stt kämpa för.

  Har läst “omgiven av idioter” precis och förstår lite varför vi så ofta krockar hemma, jag är lite mer blå och han lite mer gul (sämsta kombon enligt boken haha)..

  Men.. kärlek är fint, men verkligen inte så enkelt som i tanken. Och fint att reflektera och inte ta förgivet.. fast det är ju det jag ändå vill kunna göra, ta förgivet att det är “Forever”..

  1. Kärlek är nog allt annat än enkelt. Det finns ju det talesättet att “är det lätt så är det rätt, och är det rätt så är det lätt” – men det är ju inte särskilt bestående eller verklighetsförankrat.. Kanske i början, men inte i det långa loppet. Det kommer inte alltid vara enkelt :)

   Åh den boken – har hört mycket om den och alla färger. Jag och mumin är förmodligen också lite olika färger. Kanske borde jag läsa den i syfte att förstå oss bättre…

   Och ja, det finns ju något vackert över det villkorslösa – att man ka/ska ta den för givet. Men ändå får man inte sluta se varandra, och sluta göra saker för varandra – tror jag.

 2. Vilken fin text❤️ Du har så rätt i att man ska hålla hårt i när man hittar rätt. Tycker det också är bra att vara inställd på att alla förhållanden går upp och ner, vilket inte behöver betyda något dåligt :)

 3. Ja det finns en anledning till att så många äktenskap slutar i skilsmässa. Människor blir mer och mer självcentrerade, som du skriver så har den där överlevnadsinstinkten försvunnit. Det finns så mycket annat som lockar. Fast sedan ska man inte tro så himla mycket på alla de där kärleksförklaringarna i sociala medier. De par som ropar ut sin kärlek högst är oftast de som faller hårdast inom en snar framtid. Har sett det flera gånger. Men jag håller med om att fler borde kämpa lite mer för alla relationer går genom prövningar. Mitt senaste förhållande varade i fyra år, men det sista året kämpade jag för kung och fosterland. Tyvärr var det dömt att misslyckas. Han var überfransk och bekväm parisare, medan jag var mer driven till att gå ut min komfortzon. Förhoppningsvis får jag uppleva den där förälskelsen igen. Det kan ju vara bland det bästa som finns. Och värsta! Haha!

  1. Det är kanske ibland lättare att bara ge upp. Att inte jobba på saker och gå vidare med sitt liv i stället. Och kanske blir många lyckligare av det också? Jag vet inte. Tack för din kommentar Christine <3 Och wow, fyra år är ändå ganska lång tid - kan tänka mig att ni hann ha era upp och nedgångar under den tiden med era olika bakgrunder och lite kulturkrockar? Det kan ju tyvärr bli avgörande om man har väldigt olika syn på hur man vill fortsätta framåt. Det har jag också varit med om, att man insåg att det här kommer inte fungera.

   Såklart kommer du få uppleva förälskelse och kärlek igen <3

 4. Kloka ord! Vi har varit tillsammans i evigheter, gjort slut minst 2 ggr, har 3 barn och är faktiskt lyckligare än någonsin. Tristessen kommer i alla förhållanden, förr eller senare, men orkar man ta sig igenom den kan det bli mer än bra! ❤️

  1. Det är så befriande och fint att höra att det kan ta slut ett par gånger och ändå gå bra på längre sikt. Tack för kloka ord från dig också! :*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.