Jennifer sandström

När vi nästan frös ihjäl.

God morgon på er snögubbar! I morse vaknade jag till minus fckng nitton grader där iPhone sa “feels like minus 26”. Och jag som nästan frös ihjäl igår…

  

Så idag fick jag ta fram vinterjackan på riktigt. Min Micheline-gubbe-jacka. Det är inget fel på den egentligen och fan vad skönt det var att inte “frysa ihjäl”. Det här med vinterkläder är ingen dum ide ändå, det ska gudarna veta. Även Timberlandskorna åkte på.

Mitt enda kvarstående problem är benen. Jag äger inga täckbyxor (eller termobyxor som alla söder om Norrbotten säger) här. Jag har bara några hemma hos pappa i Gällivare. Och idag hade det varit sjukt skönt att få svepa in benen i något mer täckande och värmande än jeans. Kanske måste investera i ett par?

Förresten, apropå snögubbar, jag briljerade med min finska igår!  

 

Översättning: Jag har en ny pojkvän. Hans namn är Olaf. Han är en snögubbe. Han är också vit. Kul när det är kallt.

Hehe. Och det är meningar som jag är kapabel att bygga nästan helt utan hjälp. Finska-kurs here we come! Om en vecka börjar jag och det ska bli spännande att se hur det är och hur det går och vilka andra som är där. En tjej vet jag redan, en annan svensk – så kiva!! (Kiva = ett ord finlandssvenskarna använder mycket, betyder kul.)

FÖLJ:

16 svar

 1. Köp en täckkjol! Man slipper hålla på och bylsa med extra brallor, det blir inte knöligt med klänning under, värmen hålls bra under kjolen och man behöver inte ta av sig skorna när den ska på eller av. Mitt absolut bästa vinterplagg, har den både på hundpromenader och när jag cyklar till jobbet (jo, jag cyklar fortfarande). SÅ SKÖN!

  1. Men du Åsa, jag tänker… Hur fungerar en täckkjol med en stor dun-michelin-jacka som går en bit ner på låren? Jag kommer se ut som mörkö… :O ;)

  1. Insåg idag när jag gick ute (nu är det -20) – att det värsta är ansiktet och ögonen, hur ska man hålla dem varma??

 2. Något i termo är väl det bästa, och det finns ju sjukt snygga med. Har ett par från gekås som är massa härliga färger på. Men eftersom kylan inte är lika kall i Jkpg kör jag på underställ. Hittade ett bra från Helly Hansen och har sedan ett par bra i bambu sedan innan. Eftersom jag mestadels nu är ute och traskar för att då min motion är det superbra när det är kallt.:)

 3. Gu så spännande med finskakurs! Min styvmamma och styvbröder är finlandssvenska. De två senare har varsin finsk partner (som visserligen reder ut svenska bra) så vi hör en del finska då och då. Mina barn tycker ordet korva är roligt och mitt favvord är koira, det låter så fint :)

  1. Haha, korvapuusti är ännu roligare, örfil = kanelbulle ;) Koira är roligt ja. Jag gillar helmi (pärla) och lumi(snö).

 4. Ibland önskar jag att jag inte kunde tyska innan jah flyttade hit för då hade jag kunnat gå tyskakurs och lärt känna massa nya människor… Fast om jag inte kunnat tyska hade jag aldrig träffat V och aldrig flyttat hit…

 5. https://jennifersandstrom.se/2012/09/25/och-ibland-undrar-jag-vad-du-gor-just-nu-du-min-blivande-dromprins/#comments

  Hittade ditt gamla inlägg där du hade skrivit om att du nog inte skulle vara redo för ett förhållande förrän vid 25-års åldern. x) Tänk vad tiden kan förändras? jag menar nu är du sambo och kär <3¨

  Btw, är ny läsare – men älskar dina inlägg. Så himla inspirerande och fantastiska. Älskar att du skriver om kärlek, självkänsla, tankar och känslor, samt alla dina äventyr på nya platser!

  1. Åh men hallå Towie – vad otroligt fin du är! Så roligt att bli påmind om det där inlägget också… Det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig ;)
   Välkommen till bloggen – kul att få ha dig här! Och tack än en gång för din härliga kommentar, den gjorde mig verkligen glad. Kram!

 6. Man säger täckbyxor i Dalarna också. :-) Jag brukar köra med långkalsonger under jeansen typ hela vintern. Det enda är väl att man kan bli lite väl varm inomhus ibland… Men så är jag också väldigt frusen av mig, så det brukar inte vara några problem för mig. ;-)

   1. Haha, jag har ganska stretchiga jeans, så det brukar funka! Lite kämpigt när man ska dra upp jeansen ibland, men när man väl fått på sig dem brukar det bli bra. :-) Strumpbyxor/tights funkar annars bra när underställ blir för tjockt, tycker jag (obs! ej nylon).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.