Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

När man reser och halkar efter hemma men vad som gör det värt det

En av de sakerna med att resa som jag ogillar är att det ibland känns som om man halkat efter lite när man kommer hem. Istället för att ta tag i alla vardagssysslor var man i ett annat land och glömde bort verkligheten för ett tag. Och medan jag satt på ett av Londons alla caféer, åkte skidor nedför den vackraste av Alptoppar eller hade mina bästa vänner på besök en hel helg, så samlades dammet hemma i hörnen och att göra-listan blev underligt nog inte kortare. Men det är ju det som också är livet. För att ha full koll, ett tipptopp städat hem och allting i ordning – det kanske är skönt, men det är knappast jätteroligt.

Dock behöver jag mina tomma helger mellan varven för att hinna ikapp lite igen, inte bara med att göra-listorna men också mentalt och för att kunna njuta av ingenting. Och de där tomma helgerna blir så mycket mer värdefulla när de planeras in mellan resor och uppbokade helger.

Jag gillar lugnet. Lugnet som går att finna bland bergen som på den här bilden i Alperna, Kitzbühel. Eller lugnet som när man åker färja och befinner sig liksom i ett vakuum med halvdåligt internet, påväg mot ett äventyr. Och så det där lugnet som jag längtar lite extra efter just nu: lugnet i Gällivare, det svenska Lappland. 

Vårens första solstrålar och kaffe utomhus den där helgen i London i februari.

Ungefär hur jag ser ut i skidbacken, känner mig lite lätt som Bambi på hal is… :-)

Redan ikväll ger jag mig iväg på nästa resa, bara en vecka efter hemkomsten från Alperna – men åtminstone med en helt tom helg emellan, för återhämtning och att kunna ladda om. Det finns massor av berättelser och bilder från de senaste resorna som jag väntar på att få skriva om. Men allt man upplever måste inte bloggas om och man bör kanske inte heller uppleva saker endast för att kunna blogga om dem (som Lisa/Livet från den ljusa sidan skriver lite om i sitt inlägg att drivas av passion).

Så just nu sitter jag på färjan från Helsingfors till Stockholm. Ett klimatsmart och prisvärt val för att resa mellan de två huvudstäderna, även om det tar sin lilla tid. Grejen med att resa många timmar på en båt är dock att du faktiskt kan använda tiden, till att jobba/skriva/läsa/äta/sova medan om du flyger så går mest tid åt till att ta sig till flygplats/security/hitta gate/boarda osv. Och det är rätt fint att få flyta fram på havet och se på hur solen färjar himlen rosa och snabbt försvinner ner bakom horisonten.

Och vad är det för äventyr som väntar nu då? Jo, tre nätter i Stockholm med två dagar på The Influencer Convention följt av lite häng med Hjalmar! Sen ska jag hoppa på nattåget upp till Gällivare för två veckors semester (och lite jobb på distans) över påsken. Ser fram emot att få njuta av Sverige i 3 veckor – vilken lyx!

Mitt gymkort har legat orört under några veckor och jag längtar efter att få fixa hemma med mina växter och förbereda hemmet för vår. Men träning, hemmafix och vardagsliv får vänta lite. För nu väntar maxad blogg-inspiration (en investering i mig själv och mitt företag skulle man kunna säga) och kvalitetstid med vänner och familj (det var trots allt ett år sedan som jag satte mina fötter på Gällivaremark sist). Den här våren är helt enkelt en tid för äventyr och resor, och kanske får det bli en lugnare sommar på plats hemma i Finland? Vi får se.

FÖLJ:

13 svar

 1. Stor igenkänning på behovet av tomma helger mellan varven. Och ja, att nedprioritera städat hem för världsliga äventyr också. Ska bli kul att se dig!

  1. Min mamma har också alltid sagt att man inte behöver/inte ska prioritera städning ;)
   Vi ses snart! :*

 2. Resor är ju på något vis en flykt från vardagen, och kanske är det så vi rastlösa själar trivs med att ha det? Men jag förstår vad du menar för jag kunde ibland känna att jag lämnade verkligheten lite för mycket året innan jag flyttade utomlands. Jag fick nog aldrig landa helt. Men så är ju resor bland det bästa som finns. Kan inte tänka mig att vara den som sitter hemma flera månader i sträck utan att få komma ut och uppleva vad som finns utanför gränserna :)

  Hoppas att du får det trevligt i Stockholm!

  1. Det får mig att tänka på att man nog måste hitta sin balans… Visst är det att fly litegrann, men kanske lär vi också oss att uppskatta vardagen om vi får fly litegrann ;) Tack för din kommentar Christine – och tack, jag ska njuta till fullo de här dagarna! :*

 3. Underbart! Har själv rensat ut hemma ganska rejält just för att slippa känna det där, börjar hitta perfekt balans med att det inte är en övermäktig hög med saker dessa stackars tomma helger, då vill jag ju vara helt ledig! Kunna tvätta i lugn och ro och dricka kaffe och blogga och läsa på om nya resmål eller nörda ner mig i träningstidningar under tiden….

 4. Underbart! Har själv rensat ut hemma ganska rejält just för att slippa känna det där, börjar hitta perfekt balans med att det inte är en övermäktig hög med saker dessa stackars tomma helger, då vill jag ju vara helt ledig! Kunna tvätta i lugn och ro och dricka kaffe och blogga och läsa på om nya resmål eller nörda ner mig i träningstidningar under tiden….

  1. Åh vilken härlig grej att göra – rensa ut och frigöra liksom… :) Låter som en fin idé!

 5. Håller med dig om tomma helger. Tyvärr är det för få utav dessa för mig i vår… Har ingen kvar fram till midsommar. Är iofs hemma några men då är det saker att göra non-stop.

 6. Älskar verkligen variationen.

  Men TIC alltså – klart avis på det. En sån grej som fått stryka på foten bland massa annat som jag vill få in. Men hoppas du får FAB!

  Kram (och tack för omnämnande ????)

  1. Jaaa jag fattar det, så synd att du inte kan komma ju, hade varit kul att ses. Men deppa inte ihop – det kommer fler tillfällen! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.