Jennifer sandström

Search
Close this search box.

När jag fyllde tjugofem, del 3

Veckorna springer fram och det närmar sig vår på alla sätt och vis. Jag har plockat fram vita sneakers, skippar den tjocka tröjan under min vinterjacka som liknar mer en höst- eller vårjacka, och har tagit fram de tunnare skinnhandskarna. Och så är det ju sommartid nu! Veckorna går snabbt just nu och det är så mycket härligt som händer. Från London, till födelsedag, till Alperna och nu till veckan: Stockholm (för the Influencer Convention) och Gällivare coming up.

Och samtidigt som det finns mycket mer att berätta om mina senaste resmål så vill jag också avsluta berättelsen om min finaste födelsedag någonsin. Den där helgen för tre veckor sen när mina bästa vänner från Sverige kom hit till Helsingfors.

Läs också: första delen från fredagen och andra delen från lördagen.


Den lyxiga födelsedagsmiddagen

Vi promenerade hem från Löyly, åt chips på vägen och gjorde oss sen klara för födelsedagsmiddagen. Efter lite Google-research hade jag nämligen blivit väldigt nyfiken på restaurangen Boulevard Social, så det var där jag bokat bord för kvällen

Jag och Hjalmar. 

Frost, Lisa och Sofia.

Det var alltså lördagkväll när vi kom in på restaurangen. Mm, det här ser lovande ut. Konceptet här går ut på att sällskapet beställer in ett gäng olika rätter för att dela på. Så det gjorde vi. Fast vi började med fantastiska cocktails, för så bör alla födelsedagsmiddagar börja.

Moroccan Flower Power.

Suzie B.

Rut och jag väljer bland allt gott på menyn. 

Lisa och Sofia. Att välja rätt vin är en uppgift som inte ska underskattas. 

Vi lyckades också bestämma oss för några rätter som sen började komma in på löpande band. Och det ena överträffande det andra. Vi kunde alla skriva under på att det var det godaste vi ätit på länge. Det är en sådan restaurang man verkligen känner att man kan och vill rekommendera till alla.

Chimichurri anchovies & crispy bread.

Roasted capsicum gazpacho & prawn cocktail.

‘Fassi' pastrami salmon. ← Här kom vi till himlen på riktigt. 

Det var också lite kyckling och lamm och annat spännande. Men som sagt, kan varmt rekommendera ett besök här. Jag kommer nog vilja gå tillbaka snart igen.

När maten var uppäten och vi alla var sjukt belåtna så fortsatte vi sippa på rödvin och prata om det här med att fylla 25. Alla mina vänner är 1, 2 och 4 år äldre än jag så de har ju alla redan been there. Och de sa att tjugofem är en bra ålder.

Sen gjorde vi en grej som typ alla kompisgäng borde göra. Välj en person som alla andra ska beskriva med två ord. Jag blev ett naturligt val av måltavla eftersom jag var födelsedagsbarnet. Så efter en stund överöstes jag av alla de finaste orden ni kan tänka er. Beskrivningar som lillasyster mötte ord som mognad och många många härliga minnen från vår tid på universitetet kom upp. Det är också himla intressant det där hur ens omgivning ser på en och om det stämmer överens med hur man själv uppfattar sig. Jag ville typ filma alltihop för de sa så mycket fint, så skulle man kunna plocka fram det en regnig söndag i november när man behöver den där boosten och påminnelsen om hur fantastiska vänner man har.

Frost, Lisa och Sofia. ♥

Drinkar på Grotesk

Klockan var närmar tolv när vi beställde in notan och sen gick över till Grotesk bara ett stenkast bort. Och så skålade vi in min födelsedag, som ju i själva verket var på söndagen, med ännu fler cocktails och mina vänner sjöng för mig, sång som blandades med musiken där inne.

Lisa körde ett slumpmässigt urval av drinkmenyn och jag var kanske inte helt såld på min drink #doyouevenvendingmachine (ja, den hette så, “hippt” ställe det där Grotesk) som bland annat innehöll ananas och soyasås…

Sen studerade vi Helsingfors kanske största flirtare (är det ett ord? vi säger så) som seriöst försökte prata med varenda tjej där inne, varav alla verkade tröttna efter ett par minuter. Han fångade oss så fort vi kom in och när jag sa we don't speak Finnish svarade han ännu mer exalterad YES WE SPEAK FINNISH! Positiva effekter av hederlig gammal alkohol eller möjligen kokain? Who knows.

Hur som helst. Det är trevligt med kvällar som går ända in på småtimmarna. Som man liksom aldrig vill ska ta slut. Och även om jag fortfarande betalar tillbaka för helgens brist på sömn och det försvagade immunförsvaret som resulterat i en förkylning som ännu 3 veckor senare hänger kvar, så var det helt klart värt det. Jag lovar. ♥

Söndagsbrunchen & födelsedagen

Och så blev det äntligen den 5 mars och min födelsedag. Men egentligen hade vi ju firat hela helgen. Så himla lyxigt att fylla år på en söndag ändå. Jag fick vakna upp till lite födelsedagssång och så packade vi våra väskor och gick in till centrum i morgonsolen och några kalla minusgrader.

Vi promenerade längs med Esplanaden och väntade på att La Torrefazione skulle öppna eftersom vi bokat in oss på deras brunch. Mm, perfekt sätt att börja en söndag och sin födelsedag.

Det jag gillar med La Torrefaziones brunch är att det inte är en buffé utan att man istället får in allt på en tallrik. Jag har ju varit här några gånger tidigare men jag måste tyvärr säga att det kändes som om deras brunch har försämrats lite. Jag kan inte sätta fingret på vad exakt det var som inte var lika bra, men det var helt enkelt känslan jag fick. Det kändes mindre autentiskt och mer som om de försökt automatisera och snabba på processen så mycket som möjligt. Så lördagens brunch på Sis Deli+Café får ett bättre betyg!

Mumin kom också och hade med sig rosor! Rosor på sin födelsedag och från mannen man älskar, det blir inte bättre än så. Jag kan också avslöja att det inte direkt hör till vanligheterna att han kommer hem med blommor om vi säger så… ;-)

Och så kramade vi ett par av oss hejdå, resten av oss strosade lite på stan innan det blev dags även för de sista tjejerna att hoppa på tåget till flygplatsen. Hejdå, vi ses snart igen – och jag längtar redan. ♥

Som jag förstod det var tjejerna faktiskt imponerade av Helsingfors (yes – jag lyckades!) och jag tror de kan tänka sig ett återbesök under sommarmånaderna ;-)

Jag och T åkte hem och så avslöjade han även sin present till mig. Jag fick gissa lite, varför det var både vita och röda rosor i buketten som tillsammans alltså utgör färgerna grönt + vitt + rött. VI SKA ÅKA TILL ITALIEN. Något jag drömt om länge nu. Vilken magisk present och överraskning!

Så, vi ses i maj Milano!

FÖLJ:

6 svar

  1. Åh kära du, tusen tack för grattiset och även komplimangerna. Du är allt fin du! Hehe tur att läppstiftet inte syns så jättetydligt, jag tycker nämligen det är lite svårt att måla… Och sen tycker jag det liksom blir otydligt i kanterna efter några timmar så skulle behöva införskaffa en läppenna som jag fått för mig ska hålla allt på plats ;)
   Kraaam!

  1. Tack Anna! Det var min 5 vänner som var på besök över hela helgen och eftersom jag bott i Helsingfors ett tag nu så höll jag i alla trådar. Jag är faktiskt inte jättevan att planera/guida och vara den med huvudansvar men jag (och de andra) tycker det var himla bra ordnat alltihop. Jag insåg att när man är den med koll/ansvaret så är det lite svårare att slappna av (och lätt att stressa innan också), men det finns samtidigt en njutning att få göra något för människor man tycker om och jag gillar att göra det bra! :)

 1. Det såg ut som ett riktigt bra avslut på födelsedagshelgen. Du verkar ha fina vänner och att läsa om detta får mig att sakna mina lite grann, som är utspridda på olika platser. Det gäller att hålla hårt om de som får en att må sådär bra ända in i själen :)

  Och åh så mysigt med en Italien-resa!

  1. Åhh jag förstår det Christine, jag gruvar redan för den dag i augusti när vi planerats att ses men jag är uppbokad på bröllop här i Finland… Pratar du ofta med dina vänner när du nu också är utomlands eller hur fungerar er kontakt? :) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.