Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Utforskar Stockholm → hotellhäng i Saltsjöbaden

En dag på Grand Hotel i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

I morse anlände jag med färjan från Helsingfors i Stockholm och hoppade genast på en buss + tåg ut till Saltsjöbaden. Bara det var ett litet äventyr med min stora 20-kilos rosa väska och att lista ut varifrån Saltsjöbanan gick och hur man betalade (det kostade bara en vanlig enkelbiljett med SL-kortet som jag som tur var hade lyckats blippa på bussen).

Allting gick smidigt, tog knappt en timma och sedan kom jag ut till lugnet. Ute i Saltsjöbaden kikade solen fram mellan molnen, fåglarna kvittrade och det var ganska folktomt.

Det är också ett område i Stockholm som jag aldrig besökt förr och det enda jag egentligen vet om det är ungefär vad tv-serien Solsidan porträtterar. Vitt, ytligt och rikt, typ. The Influencer Convention börjar egentligen inte förrän i morgon men jag har bokat in mig på hotellet redan från idag för att vara här, redo och utvilad i morgon när det drar igång. Dessutom visade det sig vara en utmärkt idé att komma hit redan på förmiddagen, jag har hunnit jobba lite och tagit en väldigt skön promenad. Och vet ni vad? Folk här är sjukt trevliga och inte alls sådär kyliga som känslan man kan få i Stockholms innerstad.

Hotellet är också jättejättefint. Visste ni att det byggdes här ute 1893 i ett försök till att skapa en svensk riviera?

Speglar med stora maffiga guldiga ramar är kanske det finaste jag vet.

Här slog jag mig ned i hotellets “bibliotek” med en kopp kaffe och datorn. Helt ensam i en stor sal som kunde varit tagen ur en scen från början av 1900-talet satt jag och kände mig ganska nöjd med livet. Publicerade en bild på Instagram, tidsinställda ett blogginlägg, svarade på lite mejl och kände att jag hade läget under kontroll.

Vårt rum är också fint, faktiskt väldigt fint, som ni ser. Sådär gammeldags och lyxigt liksom, jag älskar det! Här hängde jag under eftermiddagen, åt nötter, tittade på konståknings-VM och redigerade de här bilderna, samt inväntade min roomie.

Att min roomie råkar vara en annan Gällivaretjej känns lite extra kul. Det är Amanda som har bloggen Explore a little more som också är här för massor av influencer-pepp. Och jag tycker det är så inspirerande med andra Gällivarebor som är så drivna och ambitiösa som just Amanda är. Kolla förresten hennes Instagram (@explorealittlemore), magiska bilder och mycket norrländskt friluftsliv!

Nu är det läggdags, och i morgon kickar vi igång. Så taggad!

FÖLJ:

6 svar

    1. Jaa känns riktigt lyxigt att få vara här under dessa dagar på ett så trevligt hotell! Tack så mycket Anna, kanske hänger du med nästa gång? :)

    1. Frukosten var SUPERBRA. Liksom inte sådär övermäktig som vissa kan vara (jag och min beslutsångest…) utan jag tyckte den var mer lagom men supergod. Och JA! Det fanns minismoothies, som en liten shot – så vill du ha en full smoothiestorlek kan du ta en 5-8 stycken sånna ;) Kommer förmodligen lite bilder i senare inlägg, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.