Jennifer sandström

Museum of Broken Relationships.

Det var inte typiskt museumväder igår, utan mer sånt här dricka-aperol-på-uteservering-väder. Men jag och Lisa bestämde oss för att göra båda aktiviteterna då utställningen Museum of Broken Relationships bara har ett par dagar kvar i stan.

Har ni hört talas om det? Kanske något av det mest hjärtskärande museum en kan besöka. Brokenships eller Museum of Broken Relationships är ett museum som låtit människor från världen över skicka in sina gamla minnen från ett förhållande som tagit slut. De har varit i Helsingfors i ett par veckor nu då de flyttar runt på utställningen som har sitt säte i Kroatien.

För det mesta handlar det alltså om olika kärlekshistorier – och det är just det som fångar och fascinerar människan, en historia. Nu ångrar jag nästan att jag inte köpte med mig häftet där alla historier fanns nedskrivna. Vissa var lite längre, vissa lite märkliga och typ äckliga, vissa superhemska och så vissa som tog fram tårarna i ögonen.

Här är ett exempel på en kort story, kort men så kraftfull. 

Lägg på lite svår musik så hade jag legat där och gråtit floder till vissa av berättelserna, men en får ju skärpa sig in public liksom (trots att jag är ganska fine med att gråta bland folk också efter några års övning…)

Berörande och ett museum som jag varmt kan rekommendera! Dessutom, helt gratis!

Efter vårt besök där slog vi oss ner på Vapianos uteservering och åt pasta. Det var himla varmt och skönt i sommarsolen. Och när man promenerar hem bland gröna löv med syrernas doft i näsan så påminns man igen och igen och igen om hur sjuukt fint det är med den här sommaren ändå, nordiska sommaren.

FÖLJ:

5 svar

  1. OMG, jag hade aldrig kunnat hålla tårarna borta. Och jag hade funderat på vad jag hade bidragit med efter min senaste krasch :'(

  2. Som museinörd blir jag lite ledsen över att vi bara var i Helsingfors någon timme tidigare i veckan :( Kanske lika bra det för jag är urusel på att gråta in public, ha ha! Det låter i vilket fall som helst som en väldigt intressant utställning :)

  3. Hej Jennifer. Vilken fin blogg du har. Det är nämligen så att jag driver företaget bloggmingel som är ett mingelnätverk för professionella bloggare och företagare som vill samarbeta. Vi har haft två mingel i Malmö detta året och nu ska vi ha ett tredje mingel den 30 maj på Scandic Rubinen i Göteborg mellan 17.30 – 20.30. Jag vill gärna bjuda in dig och det är dessutom helt gratis, man hämtar ut sin biljett på http://bloggmingel.se för att boka en plats. MVH Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.