Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mitt svåraste beslut i livet

Det var inte längesen jag satt och googlade hard decisions Ted talk. Det måste finnas ett Ted talk som kan hjälpa mig i detta tänkte jag. Men det gjorde det inte.

Istället råkade jag en stund senare få chans att prata med en coach och plötsligt hittade jag svaren inom mig. De bara fanns där. Allting blev tydligt. Det handlar lite om att kunna känna sin inre kompass och zooma ut och få en överblick. Och det var liksom så häftigt för jag har aldrig upplevt det tidigare. Mina svåra beslut tidigare i livet har liksom till slut bara tvingats tas då det inte längre funnits någon utväg, även om jag innerst inne visste vad som var rätt.

Svåra beslut är fruktansvärt. Att känna sig vilsen och inte riktigt veta vad man ska välja, vad är rätt, eller fel? Och vad Ted talket jag hittade faktiskt lärde mig var att beslut är svåra för att det inte finns ett val som är bättre eller sämre. Vi vet inte om beslutet kommer leda till något bättre, eller sämre. Eller kanske för att det i själva verket är likvärdigt?

För mig har det svåraste aldrig varit att påbörja saker eller tacka ja när en möjlighet dykt upp. Det är så jag har levt mitt liv. Men att däremot behöva avsluta något, det är så jävla jobbigt. Jag har varit van att kunna ta the easy way out, men det går ju inte alltid.

Och jag har inte bara ett, utan två svåra beslut som jag tagit i mitt vuxna liv: 

  1. Att göra slut med mitt ex som bodde i Indien. Den smärtan önskar jag inte någon och det är antagligen det mest dramatiska jag någonsin upplevt.
  2. Att säga upp mig från mitt jobb för driva eget. Är det rätt? Ska det funka? Hur ska jag klara mig? Frågorna var så många och osäkerheten och ångesten enorm.

Men vad det här också lärt mig är att man överlever det mesta (break up) och även om det är läskigt för att man inte vet vad som finns på andra sidan så är det sällan sämre (säga upp sig). Och det var rätt, har inte ångrat något av besluten en enda gång.

svåraste beslut

Den där vintern och våren som var ett enda virrvarr av känslor, oändlig lycka, bottenlös smärta och tusentals stunder jag för alltid kommer minnas.


Detta är en del i Kajsons julkalender som du kan läsa mer om här.

FÖLJ:

3 svar

  1. Vad kul att du kommit där du är.👍🏼
    Tyvärr har jag varit som man, den att jag skulle visa mig ” karl för min hatt”, vilket inneburit ett motstånd att kommunicera med någon/några andra när jag stått inför svåra beslut.😡😱
    Numera har jag lärt mig att kommunicera även om det finns kvar att jobba på.
    Jag är en känslomänniska vilket lett mig fel några ggr, men skam den som ger sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.