Jennifer sandström

Mitt bästa Madrid-tips: Gourmet Experience

tips att göra i Madrid

Om ni besöker Madrid och letar efter tips på saker att göra i Madrid så kommer ni hitta tips som alla är ganska lika varandra. Till exempel besök det kungliga slottet, den och den plazan, gatan Gran Vía, och så vidare. Madrid har inte samma typiska sevärdheter som många andra världsmetropoler, faktiskt. Men det finns såklart många fina platser att se och upptäcka ändå!

Idag när vi var ute och strosade så gick vi faktiskt förbi slottet och det var ju ok. But there is only so much fun you can have with a castle, i min mening. Vi traskade vidare och hamnade plötsligt i de mer shoppingtäta kvarteren vid tunnelbanestationen Callao. Och då kom min pojkvän med en lysande ide!

Precis vid Callao, som ligger i anslutning till Gran Vía så finns ett stort El Corte Ingles, Spaniens  motsvarighet till NK eller Stockmann (Finland) typ. Gå in där, ta hissen till 9:e våningen och stig in i detta: Gourmet Experience!
Gourmet experience  Madrid great view
blogg Madrid tips Madrid Gourmet Experience

Fantastiskt utsikt över Madrid, över hela stan! Här kan man slå sig ner med en öl i den behagliga fläktande vinden! Och bara njuta… Dessutom var det inte alls mycket folk, varken turister eller locals. Det kändes verkligen som ett hidden spot in Madrid – en hemlig liten pärla!

tips Madrid blogg El Corte Ingles

Så jag tror minsann att efter mina dagar i Madrid får detta helt enkelt bli mitt bästa Madrid-tips! Vem älskar inte utsiktsplatser med fantastiska vyer??

FÖLJ:

2 svar

  1. Ja! Min madrilenska värdmamma visade mig det stället :) Solnedgången vid Templo de debod är ett annat bra ställe för vackra vyer :) en annan madridpärla är området runt Tribunal med massa små second hand-butiker och caféer. Tror huvudgatan där heter Calle del espíritu santo.

    Förutom alla museer för museumfantasten (prado, reina sofia, thyssen-bornemisza) finns det inte faktiskt så mycket stora sevärdheter i Madrid. Ändå har jag aldrig haft nåt problem att hitta saker att göra/upptäcka de sammanlagt tolv månaderna jag bott där :)

    1. Jaa området runt Tribunal har vi också rört oss i :)
      Har du varit i Barcelona också, och kan du säga att du föredrar Madrid? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.