Jennifer sandström

Min favoritdrink.

Jag har insett att jag inte har något större sug för alkohol. Och inte något egentligt behov. Alla vuxna dricker jämt vin till fina middagar och så fort det blir semester så öppnas flaska efter flaska, eller box efter box (Sweden in a little nutshell). Man unnar sig. För det är man ju värd, och det är ju så gott, och så härligt. Och solen lyser ju, och vi är ju lediga. Själv dricker jag gärna vatten, Cola (light, zero eller pepsi max) eller Loka Crush päron (when in Sweden). När jag och Mumin öppnar en flaska vin ibland står den alltid kvar halvtom någon vecka i kylen innan vi tvingas slänga den…

Men när moster bjuder på mojito med egenodlad mynta, då är jag inte den som säger nej. Följt av grillade havskräftor (Göteborg in a nutshell) med ett glas vitt. Och så en irish coffee till dessert.

 

Inget går upp emot en riktigt god mojito, alltså oh my! Skulle i och för sig likväl kunna dricka en alkoholfri.

En svensk sommarkväll alltså, så himla fint! Det är verkligen drömväder här just nu dessa dagar, det var helt rätt beslut att ta ledigt. Imorgon är planen att åka ut till havet igen, jag och min trettonåriga kusin.

Förresten, måste säga att jag inte är något helgon när det kommer till alkohol. Jag älskar att ha en riktigt bra utekväll emellanåt (exempelvis de senaste jobbfesterna). Som alltid så gillar jag balans, högt och lågt, även om det mestadels blir lugna kvällar nuförtiden.

FÖLJ:

8 svar

 1. Men du vilka kräftor! Själv är jag en vinare som gärna dricker vin ett par gånger i veckan (något glas eller så mer får inte plats i min mage) och så gillar jag skumpa, GT och Mojitos typ i drinkväg :) hemma blir det annars vatten för mig och när jag är utomlands och man dricker mängder i värmen cola zero.

  1. De var riktigt goda! Det kan ju hända att jag blir mer en vinare med åldern, man vet aldrig ;)

 2. I Stockholm ligger en restaurang som heter Knuts som serverar norrländsk mat typ palt och ren och massa gott. Och de har hjortron moijto!!! Omg va gott!

  1. Oh, vilken grej! Det borde jag tipsa ett café/bar i Gällivare om, de serverar lite roliga norrländska drinkar :)

 3. Haha, jag är väl vuxen då, för jag gillar vin och öl ;) Mojito är nog min favoritdrink oxå eller möjligtvis gin o tonic. Oftast tycker jag att drinkar är för sött ;) Maten där är jag lite avis på! :)

  1. Hahaha, det är det absolut mest avgörande vuxenpoänget ;) Jo, en drink kan gärna ersätta exempelvis en dessert i min mening – så det inte blir för mycket av det goda (söta).

 4. Jag har slutat dricka vin, försökte i flera år men… Näe, jag gillar det inte. Först slutade jag med rött, men numera dricker jag knappt vitt heller. Finns dock ett Protugisiskt grönt vin, Vinho Verde, som är rätt gott sommartid. Inte så starkt heller.

  Köper ni halvflaskor slipper ni slänga vin :)

  I år har jag upptäckt Ginger Beer. Gott! Fast det behöver inte vara varianten med alkohol.

  1. Intressant Åsa! Så lustigt att du hittat ett vin som är gott! :) Smart tips med halva flaskor, ska tänka på det nästa gång. Och ginger beer kan vara gott ibland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.