Jennifer sandström

Min favoritapp lanserar i Finland!

Reklamsamarbete med Nextory

Svenska företag går ofta förr eller senare till andra nordiska marknader och det samma gäller finska företag. Jag som själv tidigare jobbat på ett finskt företag med marknad i Sverige tycker det är kul att se när företagen sprider sig, och hur de gör det. Och sen också hur de blir mottagna – ibland skiljer ju sig beteendet mellan de olika marknaderna även om man kan tro att det bara är att “översätta och lansera”. Dessutom är det förstås kul när ett företag jag samarbetar med här på bloggen finns i båda länderna, så att det passar både svenskar och finlandssvenskar (ni är ungefär 10% av läsarna).

Och nu har det blivit dags för svenska ljudboksappen Nextory att lansera i Finland!

Hurra!

Jag har själv använt Nextory i nästan två år nu och kan alltså äntligen rekommendera appen även till mina finska vänner.

Nextory i Finland – böcker på finska, svenska och engelska

När du skapar ett konto på finska sidan så får du tillgång till hela det finska utbudet av e-böcker och ljudböcker, men också alla böcker som finns på både svenska och engelska. Enligt min kille tycks utbudet se bra ut, och för att citera honom ordagrant “Det ser ut att dom har alla dom nyaste böcker där”. Han är väldigt mycket för poddar men inte testat ljudböcker, så nu har jag ett bra tillfälle att få honom att förälska sig i det också, hehe.

Ett potentiellt problem är att den finska tjänsten är helt på finska – men om du är intresserad av att lyssna på böcker också på finska är det kanske något du kan stå ut med? Jag kan trots allt navigera runt på finska sajter och appar och min finska är nästan obefintlig ;) Annars kan du förstås signa upp här på den svenska sajten.

I finska versionen hittar du svenska böcker under kategorier > “Böcker på svenska”.

Nextory Finland

Lite finsk boksinspiration. Tycker den med nycklar på ser spännande ut?

Nextory Sverige

Och lite svensk bokinspiration. Hjärnstark är SÅ bra.

Hur fungerar Nextory?

Du registrerar ett konto i webbläsaren och laddar sen ner appen och loggar in. Det finns tre olika abonnemang du kan välja bland, det “största” är familj och det passar om du vill kunna använd appen tillsammans med någon vän eller någon annan i familjen, då kan ni dela på ett konto. Väl inne i appen kan du söka på böcker eller hämta inspiration bland de olika kategorierna. När du börjar lyssna på en ljudbok eller läsa en e-bok laddas boken ner så att den finns i offline-läge.

Vanligtvis får du bara testa appen gratis i 14 dagar innan du måste betala för nästa månad men med min kampanjkod så får du en förlängd provperiod på 30 dagar istället. Det är koden Jenn30 som gäller för Finland och som bekant Jenn för svenska sajten.

Erbjudandet gäller för nya kunder, så om du redan tidigare använt din mejl för att skapa ett konto hos Nextory fungerar kampanjkoden tyvärr inte.

Fyll i Jenn30 under “Anna kampanjakoodisi” när du skapar ett konto hos Nextory eller följ den här länken.

Förnyas abonnemanget automatiskt?

Yes, det stämmer. Det är därför du behöver fylla i ditt bankkort när du skapar ett konto. Smidigast för alla inblandade. Men om du inte blev förtjust i Nextory, inte har tid att lyssna eller kanske inte har råd att behålla prenumerationen så kan du när som helst säga upp ditt konto. Det gör du genom att logga in igen via webbläsaren och avsluta prenumerationen. Du kan också ta upp den senare igen om du vill.

Boktips!

En svensk bok som jag upptäckte också finns på finska är Factfulness. Som då på finska heter Faktojenmaailma. Av Hans Rosling ♥ Ni finlandssvenskar som har finskspråkiga vänner och bekanta kan ju tipsa vidare om den. Jag är ännu inne på Hans Roslings första bok Hur jag lärde mig förstå världen, men ska sen gå in på denna.

Nextory Finland

Jag borde förresten också spana in det finska utbudet av barnböcker nu när jag testar den finska versionen av Nextory. :D Tänker alltid att jag borde köpa lite finska barnböcker för att plugga, men tycker tillslut att det känns som halvt onödiga pengar (barnböcker kan vara himla dyra), så vilken bra idé att spana in e-böcker istället. Även att lyssna på barnböcker på finska kunde nog vara riktigt bra övning!

Hälsar med dessa ord Nextory varmt välkomna till Finland och gratulerar samtidigt Finland för att nu ha berikats med min favoritapp.

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.