Jennifer sandström

Fyra förträffliga fredags-tips

Visst vill ni ha lite trevlig läsning såhär när det är fredag och allt? Jag har samlat på mig fyra förträffliga tips som jag tyckte var SÅ bra att jag måste tipsa vidare. Allt bra innehåll där ute, mycket förtjänar kärlek och att lyftas fram till fler ♥

Foto: Corinne.

Upplevelse: att springa i fjällmiljö

Att vandra i fjällen är en sak, och ett ganska stort äventyr om man aldrig gjort det förut. Men hur går det egentligen till när man springer i fjällen, är det ens möjligt? Amanda berättar om sin fantastiska och stundtals jobbiga upplevelse under fyra dagars löpning genom Padjelanta Nationalpark och jag älskar den här berättelsen. Inte alltid enkelt, men de löser det. Jag blir kanske inte sugen på att själv springa i fjällen, men däremot rejält imponerad.

Läs om Amandas äventyr och fyra dagars löpning i fjällen

Fina kärleksberättelser från förr

Sanda Beijer efterlyste i sin egna facebookgrupp 925 berättelser och bilder på läsarnas mor- och farföräldrar. Och hon har nu sammanställt detta i tre blogginlägg. Det är så otroligt fint. Älskar att få kastas tillbaka till dåtiden och läsa de berörande berättelserna med tillhörande bilder. Ibland en hel livshistoria som berättas i en enda mening.

Läs berättelserna och se bilderna här

Ny podcast: Teknikens under

Elin Häggberg med bloggen Teknifik lanserar podd och gör det med bravur. Varannan vecka kommer matiga och välproducerade avsnitt ut som berör olika ämnen runt teknik och vårt samhälle idag. Däremellan kommer kortare minisoder ut. Så det finns något att lyssna på varje vecka. Det senaste avsnittet är något så spännande som vad händer med våra digitala liv efter döden? När jag går förbi gravstenar brukar jag tänka på vilka personerna var och att vi i framtiden kommer kunna klicka in på de dödas tidigare bloggar och sociala medier. Så det här avsnittet kändes särskilt intressant.

Lyssna på podden här eller i din app.

Smart produkt: framtidens cykelhjälm

Apropå teknik. Ni vet cykelhjälmen som bara är en krage runt halsen och som blåser upp som en krockkudde om man ramlar? Det känns som en tidsfråga innan de gamla cykelhjälmarna kommer bytas ut helt mot denna innovation. Jag har sett en hel del i Stockholm men inte lika många här i Helsingfors. Och alltså, alla som cyklar UTAN hjälm?! Vad är det för fel på folk? Det var något man tyckte var coolt när man var 15, inte som en äldre och klok vuxen :))) För dig som är nyfiken på den här krockkudde-hjälmen så vill jag tipsa om Corinnes bloggsamarbete där hon delar med sig av en rabattkod på 20% som gäller månaden ut.

Läs mer om framtidens cykelhjälm i Corinnes bloggsamarbete


Happy Friday på er! Nu ska jag fortsätta jobba från mitt hemmakontor. Min superjobbiga pms verkar ha gått över i ett harmoniskt lugn och något som mer liknar en virvlande känsla av lycka. Så det kan nog bli en bra fredag trots allt, och helg med både lite jobb och annat trevligt.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.